Topp 10 Beste Spill vi forventer blir store i 2024

Topp 10 Beste Spill 2024

Det neste spillåret er allerede i full gang, og vi har visse forventninger til hvilke titler som vil bli de beste spillene i løpet av året. Fjoråret var eksepsjonelt, med flere store titler som konkurrerte om tittelen Game of the Year. De to vi tenker særlig på var jo såklart Baldur’s Gate 3, og The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, hvorav førstnevnte vant tittelen.

Imidlertid var ikke fjoråret bare preget av glede og entusiasme innen spillverdenen; det var også et år preget av rekordmange oppsigelser, oppkjøp, dramatikk, og et oppstyr vi sjelden har sett maken til. Angivelig mistet rundt 8000 mennesker jobbene sine i en lang liste med spillselskaper. Nå ser det ut til at 2024 vil følge i samme spor, med enda flere ansatte som må forlate vår fantastiske bransje.

Beste Grafikkort AMD

Vår topp 10 liste over de beste spillene for 2024

Redaksjonen har noen spill de er meget spente på i 2024, samtidig gjetter vi oss frem til hva som kommer til å være det som slår an og blir de beste spillene dette året. Vi skal ta for oss det som allerede er “booket” i det kommende året, samt et par av de som på forhånd skal snike seg inn i vår liste over de beste spillene i 2024. Kommer det noen “uannonserte” titler, får vi heller bli positivt overrasket, slik som et par av de vi allerede skal ta for oss.

Palworld

I løpet av januar har vi fått hilse på et av de største og beste spillene som kommer til å markere spillåret 2024. Palworld har knust gamle Steam-rekorder og etterlatt mangfoldige andre titler i støvet. Det dominerende spillet er havnet på listen over det mest spilte spillet innenfor 30 dager, og på andreplass over det mest spilte spillet på Steam noensinne, rett under PUBG, en tittel som har holdt tronen siden 2017. Hele 2.1 million spillere spilte Palworld samtidig, dette er en bragd få utviklere får oppleve.

LES OGSÅ: Topp 5 Beste Spillene fra 2022: Vi kårer de beste fra et bra spillår.

Palworld er et spill som kan minne ekstremt om Pokémon, bare med våpen. Spillet er så likt at selv Nintendos advokater har blitt kastet mot prosjektet for å undersøke om det er noe de kan ta det på. Spillselskapet Pocket Pair er mindre bekymret, men vi får se hvor dette til slutt ender. Det har også elementer fra ARK: Survival Evolved, Valheim, Genshin Impact, og mange fler. Dette er vanlig business i spillverden. En god kunstner kopierer, men det er de beste som stjeler.

Palworld KeyVisual 1080p Loco C
Palword | Pocket Pair | De beste spillene i 2024
Beste Spill 2024 Top Records SteamCharts
Beste Spill 2024 Top Records SteamCharts

Elden Ring Shadow of the Erdtree

Selv om Shadow of the Erdtree “bare” er en utvidelsespakke for Elden Ring, anser vi dette fortsatt for å være et spill i seg selv. Shadow of the Erdtree er like etterlengtet som alt annet, og med dette som endelig er satt til utgivelse i 2024, vil det også gjøre denne listen over de 10 beste spillene i 2024. Miyazaki og hans team har gjort det igjen, og for de som så traileren for Shadow of the Erdtree, vet du godt hva som venter deg.

Dette fantastiske kunstverket vil sikkert sette sitt preg på spillhistorien som en av de beste DLC-ene der ute. Vi forventer ingenting annet enn perfeksjon fra FromSoftware, og de vil sikkert være i stand til å levere.

Utgivelsesdatoen er låst inn, og det er bare omtrent 3 måneder til Elden Ring Shadow of the Erdtree lanseres. Den 21. juni vil utvidelsespakken være tilgjengelig på PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S og Microsoft Windows (PC).

Shadow of the Erdtree
Elden Ring Shadow of the Erdtree | FromSoftware | De beste spillene i 2024

Snusmumrikken: Melodien i Mummidalen

Det er et par av oss på kontoret som gleder oss til Norske spill også. Det er ikke alltid de slår like godt an til å bli noen av de beste spillene, men man kan umulig overse disse når det først kommer nyheter om de. Tross alt er det fra vårt eget land, og da må man også ta en titt.

Mummidalen er fra de fleste av oss sin barndom, og det er kanskje derfor vi er over gjennomsnittet nysgjerrige. Hyper Games kombinerer et 2D-aktig Final Fantasy / Zelda inspirert utforskning, vakker musikk og mange kjente skapninger man kun finner i fantasiverden til den Finsksvenske Tove Jansson.

Melodien i Mummidalen ser allerede ut til å være et av de Norske spillene som ligger høyt på lista til mange i landet, og det byr på et fargerikt og kreativt eventyr vi forhåpentligvis sent kommer glemme. Mummispillet vil bli lansert på PC og spillkonsoll i følge Hyper Games sine hjemmesider.

SnusmumrikkenScreen01
Snusmumrikken: Melodien i Mummidalen | Hyper Games | De beste spillene i 2024

Final Fantasy VII Rebirth

Barndommen til alle av oss her på kontoret er stappet med minner fra Final Fantasy. For noen av oss startet det allerede så tidlig som med den første i serien, og for andre startet det med Final Fantasy VII og VIII til Playstation. Denne tittelen var på lista vår over de beste spillene i fjor også, men nå ser det endelig ut til at det har fått en fast dato.

Spillet får mange av de kjente karakterene vi allerede har et godt forhold til, og det er vel akkurat derfor det ligger så høy på lista. Det å få gjensyn med Cloud og Sephiroth igjen skriker jo nostalgi i alle retninger. Spillet ligner veldig på Final Fantasy VII Remake, og er vel angivelig også mye av det samme.

Vi venter uansett i spenning på hva det nye Final Fantasy VII Rebirth har å tilby, og håper vi ikke blir skuffet over forandringene spillselskapet Square Enix har planlagt for oss.

Final Fantasy VII Rebirth
Final Fantasy VII Rebirth | Square Enix | De beste spillene i 2024

Mario vs. Donkey Kong

For min egen del ligger Mario vs. Donkey Kong til Nintendo høyt på lista over det som kommer til å bli blant de beste spillene i 2024. Super Nintendo og Mario var det første jeg fikk kloa i, og akkurat det øyeblikket er brent fast for alltid. Det er lite som gleder meg mer enn når et nytt Mario-spill blir lansert, og slik kommer det vel alltid til å være.

Mario vs. Donkey Kong er ingen “ny” tittel i Mario-franchisen, da dette er en remake av det originale Mario vs. Donkey Kong som kom ut på Game Boy Advance i 2004. Det blir en gledelig dag når vi får oppleve denne klassikeren i dagens grafikk.

LES OGSÅ: Historien om Super Mario: En ikonisk spillserie.

Det er satt til å lanseres allerede den 16 februar, noe som tilsier at den vil bruke dagens Nintendo Switch plattform. Når Nintendo Switch “2” kommer, vil vi nok også se muligheter for å spille denne på den nye plattformen.

Mario vs. Donkey Kong
Mario vs. Donkey Kong | Nintendo | De beste spillene i 2024

Dragon’s Dogma 2

Et par av oss ser frem til det nyeste tilskuddet i Dragon’s Dogma familien. Dette spillet ser helt rått ut fra utsiden, og traileren som er vist til publikum skuffer ikke. Det er stadig prat om denne spill klassikeren på kontoret, og det må vel havne på listen over det vi tror blir de et av de beste spillene i 2024.

Dragon’s Dogma 2 byr på mange 4 forskjellige klasser du kan få lov til å kontrollere. Hver av disse har sitt bruksområde i kamp, hvorav det er det klassiske oppsettet. En tank, en healer, en for nærkamp og en magiker for distanse. Dette byr på mange forskjellige måter å gå frem på i kamp, og vil garantert gjøre gameplay unikt og innbydende for spillerne.

Det alle vi på kontoret dog er enige om, er at det hadde vært et mye bedre spill om utviklerne hadde lagt til en form for multiplayer. Enten det bare var co-op muligheter, eller en fullskala form for et online rollespill. Uansett blir Dragon’s Dogma 2 noe vi gleder oss til å synke et usunt antall timer i. Dragon’s Dogma 2 vil bli lansert på PC, Playstation og Xbox.

Dragon's Dogma 2
Dragon’s Dogma 2 | Capcom | De beste spillene i 2024

Enshrouded

Enshrouded var også et “lite” spill noen av oss gledet seg til her på kontoret. Det kom hardt og raskt fra utviklerselskapet Keen Games, og endte opp med å ta verden med storm, samt komme på listen over de beste spillene i 2024. Enshrouded ble ikke like populært som Palworld, men utviklerne kan likevel feire med en god lansering. For kun 4 dager siden nådde Enshrouded over en million solgte kopier og spillet har hatt en solid peak på rundt 160.000 spillere, det skal ikke kimses av på noen måte.

Spillet kan minne litt om en avansert form for Valheim, og vi ser tydelig hvor Enshrouded har fått mye av sin inspirasjon fra. Det har et bunnsolid fortelling, hvor man finner ut av at man får spille som en Flameborn i en post-apokalyptisk verden som har sett bedre dager. Her skal du gjenopprette orden og bryne deg på en dødelig tåke som kan ta livet av deg på kort tid. Inne i tåka venter det fryktelige monstre, skjulte skatter og omtrent endeløs utforskning. Kanskje det beste av alt er at det tillater flerspiller, et gjentagende fenomen her på kontoret.

Så langt har vi litt for mange timer med denne tittelen, og mer skal det bli. Enshrouded byr på en unik opplevelse vi sent har sett maken til, og dette er en av de som kommer til å score høyt på lista i år for mange av oss som sitter kanskje litt for mye foran skjermen til tider.

Enshrouded Screen 01
Enshrouded | Keen Games | De beste spillene i 2024

Skull and Bones

Etter gjentatte forskyvninger og utsettelser er det ventende mesterverket fra Ubisoft, Skull and Bones endelig satt til en spesifikk dato. Vi har allerede fått sett en del på dette via trailere, og vi har til og med vært så heldige å fått prøve det i sen beta.

Skull and Bones ser ut til å bli noe mange av oss kommer til å sette tenna våre i, og så langt byr spillet på en herlig opplevelse vi sent kommer glemme. Det blir gøy å kunne utforske alt når det først kommer i fullversjon, og ligger godt an til å bli et av de beste spillene i år. Hele 4 stykker kan spille co-op her, og det er herlige greier.

LES OGSÅ: Kick: Den ultimate guiden til den nyeste streamingplattformen.

Spillet kan minne en del om Sea of Thieves, en allerede kjent pirat simulator fra 2018 som følger en god oppskrift. Om Skull and Bones blir like populær som Rare sin versjon blir uvisst, men allikevel tror vi det kommer til å score bra hos de fleste. Tross alt har spillet gjennomgått mye forandringer, skroting av ideér, samtidig som det har hatt et “ukjent” antall regissører.

Skull and Bones Banner
Skull and Bones | Ubisoft | De beste spillene i 2024

S.T.A.L.K.E.R 2: Heart of Chernobyl

En annen tittel som er på lista er den infamøse Stalker 2: Heart of Chernobyl. Denne ventede tittelen har virkelig fått gjennomgå de siste årene. Preget av krig er det Ukrainske selskapet vært nødt til å skifte kontorer, utsette arbeid, og krige mot de Russiske styrkene på sin egen måte.

De heltemodige utviklerne har allerede fått satt seg en dato i september i år, og forhåpentligvis blir det ingen fler forsinkelser fra selskapet. Dette blir arvtakeren til Stalker: Shadow of Chernobyl fra 2007, og har latt vente på seg for ivrige fans.

Det sies at mye av gameplay er det samme, hvor vi finner protagonisten i et kjent, men ukjent univers hvor det har vært enda en ulykke koblet til det kjente atomkrafverket i Chernobyl. Spillet vil by på en nokså åpen verden, hvor man blir geleidet til å ta valg som er viktige på vei mot spillets slutt. Stalker 2: Heart of Chernobyl vil by på en guffen opplevelse, da spillet satser tungt på skrekk-elementer og en dyp atmosfære. En verdig deltaker til å bli i topplistene over de beste spillene i 2024.

Stalker2 Heart of Chernobyl
Stalker 2: Heart of Chernobyl | GSC Game World | De beste spillene i 2024

Pacific Drive

En ny sjanger som har fått overraskende høy medfart i det siste er noe som kalles Vehicle Horror Survival. Dette er spill hvor fokuset er å kjøre bil oftest i en post-apokalyptisk verden som har gått rett vest. Om du har hørt om spill som Dead End Road, Choo Choo Charles, Beware og The Long Drive, hvorav sistnevnte ikke har så mye med skrekk-sjangeren å gjøre, vet du hva dette dreier seg om. De nevnte titlene er allerede godt inn i topplistene over de beste spillene vi har til i dag.

Disse spillene er overraskende gode, og har en slags sjarm hvor du ender opp med å spille i timesvis. Vi tror Pacific Drive kommer til å slå godt an på spillmarkedet, og er definitivt noe vi skal prøve selv. Hvis gjennomførelsen her er god, er spillmekanikkene satt opp på en slik måte som kommer til å få oss hekta på kort tid.

Pacific Drive blir utviklet av spillutviklerne Ironwood Studios, dette må ikke blandes med det svensk-baserte selskapet Irongate Studios som står for utviklingen av det verdenspopulære Valheim.

Pacific Drive Banner
Pacific Drive | Ironwood Studios | De beste spillene i 2024

Metro Awakening VR

Sist men ikke minst må vi ha plass til vår kjære følgesvenn, VR. Utviklet av Vertigo Games kommer Metro Awakening VR til å bli en de beste spillene denne verden har å by på i 2024. Selskapet har lang kjøretid i VR universet med flere publiserte titler, og deres eget produserte materiale som Arizona Sunshine, Arizona Sunshine 2, After The Fall, The 7th Guest, The Wizards: Darktime Brotherhood og deres nyeste tittel, Hellsweeper.

Metro Awakening VR tar plass i det kjente Metro universet, hvor utviklerne kan by på en real opplevelse innenfor skrekk, frykten av mørket og ukjente fiender. Dette er “første” gang vi får innleve oss i et Metro spill hvor alt vil foregå face to face.

LES OGSÅ: Topp 5 Beste Spillene fra 2021: Vi kårer de beste fra et bra spillår.

Så langt vi kan se i traileren blir dette inget annet enn ren kvalitet fra utviklerne, og det som nå gjenstår er å se hvor godt det slår an på oss og resten av verden. Denne tror vi lett kommer til å komme i listen på de fleste steder over de beste spillene i 2024.

Metro Awakening VR
Metro Awakening VR | Vertigo Games | De beste spillene i 2024

Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Beste Gaming Tastatur: Topp 5 valg for optimal spillytelse i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!