Topp 5 Beste Spillene fra 2018

De Topp 5 Beste Spillene fra 2018

Vanligvis lages slike topplister ved å vurdere Metacritic-anmeldelser eller høye karakterer fra forskjellige nettsteder for gaming. Men her hos oss tar vi en litt annerledes tilnærming. Vi fokuserer på vår personlige opplevelse og følelser mens vi spiller. På kontoret har vi hver vår smak og krav som settes for spill som skal nå topplistene.

Likevel er det noen viktige punkter vi må gå gjennom når det gjelder vår rangering og hva vi vektlegger mest i våre utmerkelser. Vi vil gi en mer detaljert forklaring i den kommende seksjonen om hva vi ser etter når vi velger vinnerne til vår liste over de topp 5 beste spillene fra 2018.

Gaming Grafikkort Nvidia Banner

Kvalifikasjonene for å vinne listen

Topp 5 Beste Spillene-listen vår har blitt en viktig liste for oss, og er noe vi kommer til å fortsette med. Det er noen viktige kvalifikasjoner vi ser etter for å kåre årets spill, slik som gjenspillbarhet, originalitet, og en helhetlig vurdering av produktet. Det er klart at vi også kikker etter flere punkter, dette listes mer av under.

Når vi tenker på grafikk, er dette klart et av de viktigste punktene vi ser etter. Det er tross alt det vi ser på skjermen, så om grafikken ikke er satt opp med riktig harmoni vil det heller ikke møte våre krav. En kan sitte å spille verdens vakreste spill, men om resten av gameplay er søppel er det heller ikke noe som havner på listen.

LES OGSÅ: Topp 5 Beste Spillene fra 2020: Vi kårer de beste fra et bra spillår.

Om spillet er på spillkonsoll eller ei er ikke så viktig, det viktigste er at det er gjennomført. Og om spillet er ekslusivt til PlaystationXbox eller Nintendo, har det heller ikke så mye å si for karaktergivningen.

Vi oppsummerer det vi legger mest vekt på for topp 5 beste spillene fra 2018-listen:

  • Gjenspillbarhet
  • Grafikk
  • Spillmekanikker
  • Inventory System
  • Multiplayer
  • Originalitet
  • Gjennomførelse
  • Historie

Topp 5 beste spillene fra 2018

Det er mange elementer som må samsvare godt nok for å vinne, men ikke alt trenger å være feilfritt for å komme på topp 5 beste spillene 2018-listen.

Moss

Moss Banner
Moss | Polyarc Games | Topp 5 Beste Spillene fra 2018

Da Moss ble lansert fra spillutviklerene Polyarc Games kom det som et lyn fra klar himmel. Moss var laget på en slik måte som sjeldent hadde blitt sett før, og satte en ny standard innen platformingVR. For de som har spilt dette selv, gratulerer, du har nå prøvd noe av det beste VR har å by på. For resten av de som ikke har prøvd, dere går virkelig glipp av noe.

I Moss styrer du ei litta mus ved navn Quill, og hun er på et viktig oppdrag for å redde sin verden fra Sarffog, en ildsprutende slange som truer med å ødelegge alt. Moss er et action-adventure spill stappet med farer og puslespill som må løses. Du tar rollen som det mystiske vesenet (deg selv) og blir i verden av Moss til en leser. Leseren kan manipulere miljøet og løse gåter, samt styre Quill ved hjelp av VR-kontrollerne dine. Ved å gjøre dette hjelper du til med å overvinne hindringer, bekjempe fiender og utforsker den vakre verden til Quill.

Moss har fått mye ros for sin kreative design, sjarm og bruk av VR-teknologi for å skape en engasjerende opplevelse. Det har blitt ansett som et av de mest minneverdige VR-spillene til den dag i dag, og viser hvordan VR-teknologien kan brukes til å fortelle en emosjonell og gripende historie på en unik måte. En verdig deltaker til vår liste over de topp 5 beste spillene fra 2018.

Sea of Thieves

Sea of Thieves Banner
Sea of Thieves | Rare | Topp 5 Beste Spillene fra 2018

Sea of Thieves fra Rare er ikke et ukjent prosjekt for oss. I 2018 ble vi med på eventyret, dog noe uferdig og manglende på det tidspunktet, men alikevel noe unikt og fantastisk. Det vi tenker med Sea of Thieves var at Rare klarte å fylle et hull hos mange gamere, og vipps ble det massiv suksess.

Hovedfokuset i Sea of Thieves er opplevelsen av multiplayer og piratlivet. Spillerne tar rollen som pirater og utforsker en åpen verden fylt med øyer, sjørøverutposter og farlige farvann. Målet med Sea of Thieves er å samle skatter, løse gåter og bekjempe andre pirater i deres seilende båter. Vil du samarbeide med andre pirater? Eller ønsker du å slåss med dem, valget er ditt.

LES OGSÅ: Topp 5 Beste Spillene fra 2022: Vi kårer de beste fra et bra spillår.

Sea of Thieves har blitt ansett som en unik opplevelse innen action-adventure sjangeren på grunn av sin åpne verden, fokus på samarbeid og den friheten den gir spillerne til å utforske og skape sine egne sjørøverhistorier. Havner denne på førsteplass på listen over de topp 5 beste spillene fra 2018?

Far Cry 5

Far Cry 5 Banner
Far Cry 5 | Ubisoft Montreal | Topp 5 Beste Spillene fra 2018

Far Cry-serien er nok velkjent for de fleste gamere. Denne unike oppskriften fra Ubisoft er definitivt et av de spillene vi ser mest frem til ved annonsering. Ikke alle er like gode, host Far Cry 6. Men hvis det er noe å skryte av her, så er det Far Cry 5. Ubisoft traff virkelig blink og satte en ny standard for historiefortelling.

Handlingen i Far Cry 5 utspiller seg i den fiktive Hope County i Montana, USA. Spilleren tar rollen som en stilløs, tilpassbar stille protagonist, som er en del av en gruppe lojale tjenestemenn som har blitt sendt for å arrestere Joseph Seed, en karismatisk og kontroversiell religiøs leder som styrer over en sekt kjent som The Project at Eden’s Gate. Imidlertid går arrestforsøket veldig galt, og spilleren blir fanget i en konflikt mellom Seed og hans tilhengere, kjent som The Heralds.

LES OGSÅ: Topp 5 Beste Spillene fra 2021: Vi kårer de beste fra et bra spillår.

Far Cry 5 er stappet med elementer inspirert av virkeligheten, blandet med kreativ og fantastisk historiefortelling. I USA kan alt skje, og Ubisoft utnytter dette til det fulle. Spillet blander inn personlig økonomi, fiske, jakt, utrolige stunts, samt et arsenal av våpen og kule kjøretøy. 2018 var virkelig året da Ubisoft overgikk seg selv, og resultatet ble fantastisk. En verdig deltaker til vår liste over de topp 5 beste spillene fra 2018.

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption II Banner
Red Dead Redemption II | Rockstar Games | Topp 5 Beste Spillene fra 2018

Det tok 8 år før vi fikk en oppfølger til det kritikerroste Red Dead Redemption, og når det først kom skuffet det aldeles ikke. Red Dead Redemption 2 er noe av det drøyere vi har prøvd, og følger en oppskrift Rockstar er godt kjent med. Dette er GTA satt i det ville vesten, og her kan du forvente å oppleve alt slik det var i gamle dager, selvfølgelig med et snev av fantasi fra utviklerne.

Red Dead Redemption 2 utspiller seg i en åpen verden, og det er satt til året 1899. Spilleren påtar seg rollen som Arthur Morgan, en medlem av en gjeng kjent som Van der Linde-gjengen, ledet av Dutch van der Linde. Handlingen følger gjengens forsøk på å overleve i en verden som endrer seg raskt, deres kriminelle aktiviteter og de personlige utfordringene Arthur står overfor.

LES OGSÅ: Topp 5 Beste Spillene fra 2019: Vi kårer de beste fra et bra spillår.

Rockstar overgikk seg selv denne gangen, og havner rett inn på lista vår over de topp 5 beste spillene fra 2018. De er blitt rost for enda en utrolig detaljrik verden, dybde i historiefortelling, og realistiske fremstilling av livet i det ville vesten. Red Dead Redemption 2 har vunnet flere priser og anses som en av de mest ambisiøse spillene noensinne laget.

Jurassic World Evolution

Jurassic World Evolution Banner
Jurassic World Evolution | Frontier Developments | Topp 5 Beste Spillene fra 2018

Et annet spill som virkelig satte en ny standard i 2018, og som lett havner på vår liste over de topp 5 beste spillene fra 2018 var det kritikerroste Jurassic World Evolution. Utviklet av Frontier Developments, er spillet satt i en velkjent verden. Det lar spillerne bygge og administrere sin egen dinosaurpark, basert på Jurassic Park-franchisen, spesielt de moderne ‘Jurassic World’-filmene.

Jurassic World Evolution kan vel beskrives som en direkte oppfølger til Jurassic Park: Operation Genesis fra Blue Tongue Entertainment i 2003. Spillet skapte et stort smil rundt munnen og realiserte en drøm vi hadde ventet lenge på. Det tok hele 15 år før vi fikk se en verdig arvtaker innen park-simuleringsverdenen, og det var tydelig hvor Frontier Developments hadde hentet inspirasjonen sin fra.

LES OGSÅ: Historien om Super Mario: En ikonisk spillserie.

Spillet gir fans av Jurassic Park-franchisen muligheten til å realisere drømmen om å bygge og styre sin egen dinosaurpark. Det har også fått positiv tilbakemelding for sin visuelle appell, parkadministrasjonssystem og autentisitet i forhold til Jurassic Park-universet.

Vinneren av de topp 5 beste spillene fra 2018

Vi må fortsatt velge en vinner, og selv om vi har hatt omtrent like mye glede med alle de nevnte spillene, er det ett spill som utmerker seg litt mer enn de andre og stikker av som vinner i vår liste over de topp 5 beste spillene fra 2018.

Far Cry 5

Far Cry 5 er uten tvil et av de beste spillene vi har opplevd i vår spillkarriere, som brått startet med Nintendo og Super Mario. Det overgår overlegent alle spillene i Far Cry-serien og har brent seg fast langt inne i hjernebarken. Historien som Far Cry 5 forteller, er gripende, brutal og emosjonelt rått. Gameplayet her kan ikke beskrives som noe annet enn nærmest perfekt.

LES OGSÅ: Kick: Den ultimate guiden til den nyeste streamingplattformen.

Ubisoft leverer en visuell fryd kombinert med totalt kaos. Dette er et spill du mest sannsynlig aldri kommer til å oppleve igjen, og det er et av de som lett får en 10/10 Would Play Again fra oss. Det tok hele 4 år før oppfølgeren til Far Cry 4 kom, og den skuffet absolutt ikke.

Far Cry 5 forteller historien om temaer som religiøs fanatisme og sekter, og har en god og dynamisk åpen verden. Du kan kjøre båt, bil og fly, hoppe i fallskjerm, sprenge bensinstasjoner og mye mye mer. Verdenen og valgene er helt dine egne, og det beste av alt er at det kan oppleves med en venn.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Gaming tastatur: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de topp 5 beste gaming tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!