Vår offisielle Call of Duty guide

Call of Duty er en av de mest populære skytespillseriene i verden. Utviklet av Activision, har serien vært en stor suksess siden den første utgivelsen i 2003. Serien har utviklet seg mye siden den gang, og har nå en rekke forskjellige spill og moduser som appellerer til spillere over hele verden.

Call of Duty er kjent for sin intense, actionfylte gameplay og realistiske grafikk. Spillene har en rekke forskjellige moduser, inkludert enspillerkampanjer, flerspillermoduser og kooperative spill. Spillere kan også tilpasse karakterene sine og velge fra et bredt utvalg av våpen og utstyr.

Med den økende populariteten til e-sport og konkurransedyktig gaming, har Call of Duty også blitt en viktig spiller i denne verdenen. Det er nå en rekke store Call of Duty-turneringer og konkurranser over hele verden, og mange spillere har funnet suksess og berømmelse ved å spille spillet på et høyt nivå.

Call of Duty Modern Warfare Banner

Historie

Opprinnelse

Call of Duty er en førstepersons skytespill franchise som ble utviklet av Infinity Ward og utgitt av Activision i 2003. Det første spillet i serien var satt til andre verdenskrig og ble kalt Call of Duty. Det ble en umiddelbar suksess og la grunnlaget for en franchise som skulle vare i flere tiår.

Utvikling

Etter det første spillet, utviklet Infinity Ward flere oppfølgere som fortsatte å utforske andre verdenskrig og andre historiske konflikter. Siden da har flere utviklere, inkludert Treyarch og Sledgehammer Games, bidratt til serien, og den har utvidet seg til å inkludere moderne og futuristiske settinger.

LES OGSÅ: Hvilke spillutviklere står bak ditt favorittspill?

Call of Duty har også utviklet seg til å inkludere en flerspillermodus, som har blitt en viktig del av serien. Spillere kan konkurrere mot hverandre i ulike moduser, inkludert lagbaserte kamper og Battle Royale.

Suksess

Call of Duty har vært en av de mest suksessfulle spillfranchisene i historien. Hvert spill i serien har solgt millioner av eksemplarer, og serien har blitt anerkjent for sin grafikk, historiefortelling og flerspillermuligheter.

I tillegg har serien blitt anerkjent for å ha påvirket spillindustrien som helhet. Call of Duty ble et av de første spillene som fokuserte på flerspillermuligheter, og serien har også vært en pioner innenfor Battle Royale-sjangeren.

Call of Duty spillene

Call of Duty er en populær spillserie som har vært på markedet siden 2003. Spillene er førstepersons skytespill som ofte tar spillerne med på en actionfylt reise gjennom forskjellige krigsperioder og konflikter.

Call of Duty

Call of Duty, det første spillet i serien, ble utgitt i 2003. Spillet var satt til andre verdenskrig og ble godt mottatt av kritikere og spillere for sin autentiske atmosfære og intense gameplay.

Call of Duty 2

Call of Duty 2 ble utgitt i 2005. Det var også satt til andre verdenskrig og introduserte nye funksjoner som muligheten til å kaste granater og å bruke et ironsight-aiming system.

Call of Duty 3

Call of Duty 3 ble utgitt i 2006 og var det første spillet i serien som ble utviklet av Treyarch. Spillet var også satt til andre verdenskrig og hadde et fokus på kjøretøybasert gameplay.

Call of Duty 4: Modern Warfare

Call of Duty 4: Modern Warfare ble utgitt i 2007 og var det første spillet i serien som var satt i moderne tider. Spillet var en stor suksess og introduserte nye funksjoner som muligheten til å tilpasse våpen og å spille online.

Call of Duty: World at War

Call of Duty: World at War ble utgitt i 2008 og var en tilbakevending til andre verdenskrig. Spillet introduserte nye funksjoner som muligheten til å spille som en sovjetisk soldat og å bruke flamethrowers.

Call of Duty: Modern Warfare 2

Call of Duty: Modern Warfare 2 ble utgitt i 2009 og var en direkte oppfølger til Call of Duty 4: Modern Warfare. Spillet var en stor suksess og introduserte nye funksjoner som muligheten til å spille som en russisk soldat og å bruke et AC-130 fly.

Call of Duty: Black Ops

Call of Duty: Black Ops ble utgitt i 2010 og var det første spillet i serien som ble utviklet av Treyarch etter suksessen med Call of Duty: World at War. Spillet var satt under den kalde krigen og introduserte nye funksjoner som muligheten til å spille som en CIA-agent og å bruke en RC-XD.

Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3 ble utgitt i 2011 og var den tredje og siste delen av Modern Warfare-trilogien. Spillet var en stor suksess og introduserte nye funksjoner som muligheten til å spille som en SAS-soldat og å bruke en Predator-drone.

Call of Duty: Black Ops II

Call of Duty: Black Ops II ble utgitt i 2012 og var en oppfølger til Call of Duty: Black Ops. Spillet var satt i 2025 og introduserte nye funksjoner som muligheten til å spille som en SEAL-soldat og å bruke en quadrotor drone.

Call of Duty: Ghosts

Call of Duty: Ghosts ble utgitt i 2013 og var det første spillet i serien som ble utviklet av Infinity Ward etter Modern Warfare-trilogien. Spillet introduserte nye funksjoner som muligheten til å spille som en hund og å bruke en Loki-satellitt.

Call of Duty: Advanced Warfare

Call of Duty: Advanced Warfare ble utgitt i 2014 og var det første spillet i serien som ble utviklet av Sledgehammer Games. Spillet var satt i fremtiden og introduserte nye funksjoner som muligheten til å bruke en exosuit og å spille som en PMC-soldat.

Call of Duty: Black Ops III

Call of Duty: Black Ops III, utgitt i 2015, er et førstepersonsskytespill utviklet av Treyarch. Det er det tolvte spillet i Call of Duty-serien og det tredje spillet i Black Ops-under serien. Spillet finner sted i en dystopisk fremtid i 2065, 40 år etter hendelsene i Black Ops II. Det introduserer en “specialist” system i multiplayer, der spillerne kan velge fra 9 forskjellige soldater, hver med sine egne unike evner og våpensett.

Call of Duty: Infinite Warfare

Call of Duty: Infinite Warfare, lansert i 2016 av Infinity Ward, setter spillerne i en interstellar krig. Spillet bytter mellom tradisjonelle bakkekamper og romkrig, og det inneholder en ny zombies co-op modus. Spillet fikk blandede anmeldelser, men det ble rost for sin enkeltspillerkampanje.

Call of Duty: WWII

Utgitt i 2017, markerer Call of Duty: WWII en retur til seriens røtter med en andre verdenskrig-setting. Spillet, utviklet av Sledgehammer Games, fokuserer på den europeiske teater av krigen med en kampanje som spenner fra Operation Overlord til slaget om Rhinen.

Call of Duty: Black Ops 4

Call of Duty: Black Ops 4, lansert i 2018 av Treyarch, er kjent for å være det første spillet i serien for å ikke inkludere en tradisjonell enkeltspillerkampanje. I stedet fokuserer det på multiplayer og introduserer en ny battle royale-modus kalt “Blackout”.

Call of Duty: Modern Warfare (2019)

Utgitt i 2019, er Call of Duty: Modern Warfare en gjenoppretting av den populære Modern Warfare-underserien. Det tar en mer realistisk og moden tilnærming til seriens tradisjonelle gameplay. Det inneholder en kampanje som tar på alvorlige og kontroversielle temaer, samt en multiplayer-modus og en oppdatering av den populære Spec Ops-modusen.

Call of Duty: Black Ops Cold War

Call of Duty: Black Ops Cold War, utgitt i 2020, er et direkte oppfølger til det originale Black Ops og finner sted i 1980-tallet under høyden av den kalde krigen. Det ble utviklet av Treyarch og Raven Software, og inkluderer en enkeltspillerkampanje, multiplayer og en zombie-modus.

Call of Duty: Vanguard

Call of Duty: Vanguard, utgitt i 2021, er satt i andre verdenskrig og utviklet av Sledgehammer Games. Spillet har fire forskjellige kampanjer, hver sentrert rundt et forskjellig medlem av Special Forces. I tillegg til den tradisjonelle multiplayermodusen, inneholder Vanguard også en Zombies-modus og en ny Warzone map.

Call of Duty: Modern Warfare II (2022)

I likhet med sin forløper er Modern Warfare II (2022) satt i et autentisk og moderne miljø. Handlingen i spillet tar oss med på et globalt oppdrag ledet av Task Force 141, en internasjonal spesialstyrke, og den meksikanske spesialstyrken Los Vaqueros. Deres felles mål er å jakte på Hassan Zyani, en fremstående figur i Irans Quds Force og merket terrorist, som har fått kontroll over amerikanskproduserte ballistiske missiler.

Ved hjelp av en oppdatert versjon av IW-motoren, fortsetter Modern Warfare II å tilby kryssplattform flerspillermodus og byr også på en oppfølger til den populære, gratis battle royale-modusen med lanseringen av Warzone 2.0.

Gameplay

Call of Duty er en actionfylt førstepersonsskytespillserie som har vært populær i mange år. Serien er kjent for sin intense gameplay, realistiske grafikk og en rekke forskjellige spillmoduser. I dette avsnittet vil vi se nærmere på de forskjellige spillmodusene som tilbys i Call of Duty.

Kampanje

Call of Duty har alltid hatt en kampanjemodus som tar spillerne med på en spennende historie. Kampanjen er vanligvis delt inn i forskjellige oppdrag som spillerne må fullføre for å avansere i historien. Oppdragene kan variere fra å infiltrere en fiendeleir til å beskytte en alliert base. Kampanjen har også blitt kjent for å ha intense actionsekvenser og spektakulære kuttscener.

CODCampaign

Multiplayer

Multiplayer er kanskje den mest populære spillmodusen i Call of Duty. Spillerne kan konkurrere mot hverandre i en rekke forskjellige spillmoduser, inkludert Team Deathmatch, Domination og Search and Destroy. Spillerne kan også låse opp forskjellige våpen og utstyr ved å spille og avansere i nivå. Multiplayer-modusen har også blitt kjent for å ha en rekke forskjellige kart som gir spillerne en unik spillopplevelse.

Zombies

Zombies-modusen i Call of Duty lar spillerne samarbeide for å bekjempe horder av zombier. Spillerne må overleve så lenge som mulig mens de kjemper mot stadig sterkere zombier. Zombies-modusen har også blitt kjent for å ha en rekke forskjellige våpen og utstyr som spillerne kan låse opp ved å spille og avansere i nivå. Zombies-modusen har også en rekke forskjellige kart som gir spillerne en unik spillopplevelse.

Codzombies

Som du kan se, har Call of Duty en rekke forskjellige spillmoduser som tilbyr en unik spillopplevelse. Uansett om du foretrekker å spille alene eller sammen med venner, har Call of Duty noe for alle.

E-sport

E-sport er en stor del av Call of Duty-universet og tilbyr spillere muligheten til å konkurrere på et høyt nivå. Konkurransene varierer fra små lokale turneringer til store internasjonale mesterskap.

codesport

Call of Duty League

Call of Duty League er den offisielle ligaen for Call of Duty e-sport. Den består av to konferanser, Eastern og Western, med ti lag i hver. Hvert lag representerer en by eller et område og konkurrerer i en serie med kamper gjennom hele sesongen. De beste lagene går videre til sluttspillet for å kjempe om tittelen som mester.

Call of Duty World League

Call of Duty World League er en serie med store internasjonale turneringer som bringer sammen de beste Call of Duty-spillerne fra hele verden. Disse turneringene gir spillere muligheten til å konkurrere på det høyeste nivået og vinne store pengepremier.

Konkurranser og turneringer

Utover Call of Duty League og Call of Duty World League arrangeres det også mange andre konkurranser og turneringer for Call of Duty-spillere. Disse kan være lokale turneringer arrangert av spillere og grupper, eller større arrangementer sponset av utviklere og organisasjoner.

Det finnes også flere nettbaserte plattformer som gir spillere muligheten til å delta i konkurranser og turneringer på nettet. Disse inkluderer plattformer som GameBattles og CMG, som gir spillere muligheten til å konkurrere mot andre spillere fra hele verden.

LES OGSÅ: Historien om Esport Norge.

Alt i alt gir e-sport i Call of Duty-universet spillere muligheten til å konkurrere på et høyt nivå og vinne store pengepremier. Med stadig økende popularitet er det mange muligheter for spillere å delta i konkurranser og turneringer, enten det er på lokalt eller internasjonalt nivå.

Mottakelse

Call of Duty-serien har alltid vært en av de mest populære spillseriene i verden, og det siste spillet i serien, Call of Duty: Modern Warfare, var ingen unntak. Spillet ble utgitt i 2019 og mottok en blanding av kritikk og ros fra spillere og kritikere.

Kritikk

Noen av kritikkene som ble rettet mot spillet inkluderte at kampanjen var for kort og at historien var forvirrende. Noen kritikere mente også at spillet hadde for mange mikrotransaksjoner og at det var for mye fokus på flerspillermodusen.

Salg

Til tross for noen av disse kritikkene, var Call of Duty: Modern Warfare en stor suksess når det gjaldt salg. I løpet av de første tre dagene etter utgivelsen solgte spillet for over 600 millioner dollar globalt. Dette gjorde det til det raskest selgende spillet i Call of Duty-serien noensinne.

Priser

Spillet ble også anerkjent for sin tekniske prestasjon og grafikk, og vant flere priser på årets Game Awards i 2019. Det vant prisen for beste lyddesign, beste flerspillerspill og beste actionspill.

Samlet sett var mottakelsen av Call of Duty: Modern Warfare positiv, selv om det var noen kritikere som hadde sine reservasjoner. Spillet solgte godt og vant flere priser, noe som viser at det fortsatt er en av de mest populære spillseriene i verden.


Det siste innen Streaming

Spillstreaming

Kom i gang med spillstreaming (2024)

I denne guiden vil vi snakke om spillstreaming og hva du trenger for å komme i gang …
Streaming Banner

Beste streamingplattform for gaming (2024)

Spillere er alltid på jakt etter de beste streamingplattformene for å vise frem ferdighetene sine, knytte kontakter med andre spillere …
Kick Streaming Banner Clean

Komplett guide til Kick streaming for nybegynnere i 2024

La oss gå gjennom hvorfor Kick burde være din neste destinasjon for streaming

Ofte stilte spørsmål

Hva er Call of Duty?

Call of Duty (CoD) er en populær videospillserie innen sjangeren førstepersonsskytespill. Serien er utviklet av forskjellige studioer, hovedsakelig Infinity Ward, Treyarch og Sledgehammer Games, og utgitt av Activision.

Hvilke spill er inkludert i Call of Duty-serien?

Call of Duty-serien inkluderer mange titler, inkludert de opprinnelige spillene som Call of Duty, Call of Duty 2, Call of Duty: Modern Warfare-serien, Call of Duty: Black Ops-serien, Call of Duty: WWII, Call of Duty: Advanced Warfare, og flere andre.

Hva er settingen for Call of Duty-spillene?

Call of Duty-spillene tar ofte plass i historiske eller moderne krigsscenarier. De kan utforske hendelser fra første eller andre verdenskrig, moderne konflikter eller til og med futuristiske scenarioer.

Hva er forskjellen mellom enkeltspillerkampanjen og flerspillerdelen i Call of Duty-spillene?

Enkeltspillerkampanjen i Call of Duty-spillene gir spillere en historiedrevet opplevelse der de følger en bestemt historie gjennom forskjellige oppdrag. Flerspillerdelen tillater derimot spillere å konkurrere eller samarbeide med andre spillere online i forskjellige spillmoduser.

Hvorfor er Call of Duty så populært?

Call of Duty-serien har oppnådd enorm popularitet på grunn av sin intense action, realistiske grafikk, varierte spillmoduser og konstante tillegg av nye funksjoner og innhold gjennom årlige utgivelser. I tillegg har serien etablert et sterkt fellesskap av spillere over hele verden, som nyter å konkurrere i flerspillerdelen og oppleve enkeltspillerkampanjene.


Siste Samletester

Oppgraderingspakke

Oppgraderingspakke gaming PC: Test av de 5 beste på markedet (2024)

En oppgraderingspakke til en eksisterende gaming-PC er ideell for den som ønsker en kraftigere og mer moderne datamaskin uten å …
Prebuildt Gaming PC Cropped 02

Gaming PC: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Vi har lagt ned mye tid og innsats for å sikre at du får akkurat det du ønsker, slik at …
RAM Banner

PC RAM: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Vår guide hjelper deg å velge riktig RAM for gaming-PC, med ekspertråd og tips for optimal ytelse og stabilitet. Perfekt …