Nintendo og historien om en ikonisk spillprodusent

Nintendo er en japansk multinasjonal videospillprodusent som er kjent over hele verden for sine konsoller og spill. Selskapet ble grunnlagt i 1889 som Nintendo Karuta og produserte opprinnelig håndlagde hanafuda-spillekort. Siden den gang har Nintendo utviklet og produsert noen av de mest ikoniske spillene og konsollene i historien, inkludert Super Mario Bros., The Legend of Zelda og Nintendo Switch.

Nintendo er kjent for å ha en stor og lojal fanbase over hele verden, og har solgt over 752 millioner konsoller og 4,7 milliarder spill siden selskapet ble grunnlagt. Nintendo har også vært en innovatør innen spillindustrien, og var blant de første selskapene som introduserte bevegelseskontroller og håndholdte konsoller. Nintendo Switch, som ble lansert i 2017, er en hybridkonsoll som kan spilles både hjemme og på farten, og har blitt en stor suksess for selskapet.

Nintendo har også hatt en betydelig innflytelse på popkultur og har inspirert utallige kunstnere, musikere og filmskapere. Fra Mario og Luigi til Donkey Kong og Kirby, er Nintendo-figurer ikoner i spillindustrien og har blitt elsket av spillere i generasjoner. Med en stadig voksende katalog av spill og en dedikert fanbase, ser det ut til at Nintendo vil fortsette å være en av de mest innflytelsesrike og populære videospillprodusentene i lang tid fremover.

NintendoGames

Nintendo og deres historie

Nintendo er en japansk multinasjonal videospillprodusent og konsulent som ble grunnlagt i 1889 av Fusajiro Yamauchi. Selskapet har hovedkontor i Kyoto, Japan, og er kjent for å ha skapt noen av de mest populære og ikoniske videospillene i historien.

Oppstart

Nintendo ble grunnlagt som Yamauchi Nintendo av Fusajiro Yamauchi i 1889. Selskapet produserte og markedsførte hanafuda, en type japanske spillkort. Navnet “Nintendo” antas å bety “la lykken være opp til himmelen”, men det finnes ingen historiske bevis for å bekrefte denne antagelsen.

Tidlig suksess

Nintendo begynte å produsere leker på 1960-tallet og utviklet seg gradvis til å bli en av de største videospillprodusentene i verden. I 1983 lanserte Nintendo sin første hjemmekonsoll, Nintendo Entertainment System (NES), som ble en stor suksess over hele verden.

Nedgang og oppgang

På midten av 1990-tallet opplevde Nintendo en nedgang i popularitet på grunn av økt konkurranse fra andre videospillprodusenter som Sony og Microsoft. Men selskapet kom tilbake med en bang i 2006 med lanseringen av Wii, som ble en av de mest solgte konsollene i historien.

Moderne tid

I dag er Nintendo fortsatt en av de mest populære videospillprodusentene i verden. Selskapet har lansert flere suksessrike konsoller og spill, inkludert Nintendo Switch og Animal Crossing: New Horizons. Nintendo fortsetter å være en innovativ og kreativ kraft innen videospillindustrien.

Pokémon Scarlet Violet Banner

Nintendo maskinvare

Nintendo er kjent for å produsere kvalitetsmaskinvare som er både brukervennlig og holdbar. Selskapet har utviklet en rekke konsoller, bærbare enheter og tilbehør som har vært populære blant spillere i mange år.

Konsoller

Nintendo Switch er den nyeste konsollen fra Nintendo, og den har vært en stor suksess siden den ble lansert. Konsollen er en hybrid mellom en stasjonær og bærbar konsoll og har en rekke funksjoner som gjør den unik. Nintendo Switch OLED Model er den nyeste versjonen av konsollen og har en større og forbedret ryggstøtte, samt en helt ny dokkingstasjon som inkluderer en LAN-port.

Nintendo har også utviklet andre konsoller som har vært populære blant spillere i mange år. Nintendo 64 var en av de første konsollene som brukte 3D-grafikk, og den var en stor suksess da den ble lansert. GameCube var en annen populær konsoll fra Nintendo som hadde en rekke innovative funksjoner.

Bærbare enheter

Nintendo har også utviklet en rekke bærbare enheter som har vært populære blant spillere i mange år. Game Boy var en av de første bærbare enhetene fra Nintendo, og den var en stor suksess da den ble lansert. Game Boy Advance var en annen populær bærbar enhet fra Nintendo som hadde en rekke innovative funksjoner.

Nintendo DS var en annen bærbar enhet fra Nintendo som var svært populær blant spillere. Den hadde to skjermer og en rekke innovative funksjoner som gjorde den unik.

Tilbehør

Nintendo har utviklet en rekke tilbehør som har vært populære blant spillere i mange år. Joy-Con-kontrollerne til Nintendo Switch er en av de mest populære tilbehørene fra Nintendo. De kan brukes som en enkelt kontroller eller som to separate kontrollere, og de har en rekke innovative funksjoner som gjør dem unike.

Nintendo har også utviklet en rekke andre tilbehør som har vært populære blant spillere. Nintendo 64 Expansion Pak var en av de første tilbehørene fra Nintendo som ga spillere muligheten til å utvide minnet på konsollen. Wii Balance Board var en annen populær tilbehør fra Nintendo som ga spillere muligheten til å trene og spille spill samtidig.

Pokémon Scarlet Violet Banner

Nintendo programvare

Nintendo tilbyr et bredt utvalg av programvare for sine konsoller. Denne programvaren inkluderer spill, applikasjoner og operativsystemer.

Spill

Nintendo Switch-konsollen har et stort utvalg av spill tilgjengelig, inkludert eksklusive titler som Mario Kart 8 Deluxe, The Legend of Zelda: Breath of the Wild og Super Mario Odyssey. Spillene er tilgjengelige både som fysiske kopier og som nedlastbare spill fra Nintendo eShop. Nintendo Switch Online-abonnementet gir også tilgang til en voksende samling av klassiske NES- og SNES-spill.

Applikasjoner

Nintendo Switch har også en rekke applikasjoner tilgjengelig, inkludert nettleseren Opera, Netflix, YouTube og Hulu. Disse applikasjonene gir brukerne muligheten til å se på videoer, strømme musikk og mer på konsollen.

Operativsystemer

Nintendo Switch-konsollen bruker et tilpasset operativsystem som er utviklet spesielt for konsollen. Dette operativsystemet gir brukerne en enkel og intuitiv måte å navigere på konsollen, og gir også tilgang til funksjoner som Nintendo eShop, vennelister og mer.

OperativsystemBeskrivelse
Nintendo Switch-systemprogramvareDette er det primære operativsystemet som kjører på Nintendo Switch-konsollen. Det gir tilgang til alle funksjonene og applikasjonene på konsollen.
Nintendo Switch Online-appenDenne appen lar brukerne administrere sitt Nintendo Switch Online-abonnement, chatte med venner og se statistikk for spill som Splatoon 2.
Nintendo Parental Controls-appenDenne appen lar foreldre overvåke og begrense barnas tilgang til spill og funksjoner på Nintendo Switch-konsollen.

Nintendo fortsetter å utvikle og forbedre sin programvare for å gi brukerne den beste opplevelsen på sine konsoller.

SI 3DSVC SuperMarioBros

Nåværende status

Nintendo har vært en av de ledende spillutviklerne i mange år og fortsetter å være en viktig aktør i spillindustrien. Nedenfor er en oversikt over Nintendos nåværende status.

Finansiell status

Nintendo er en av de største spillutviklerne i verden og har en sterk økonomisk posisjon. Ifølge Google Finance, var Nintendos aksjepris på ¥66,980 per aksje ved markedsåpning den 20. mai 2023. Selskapets inntekter har vært stabile de siste årene, og det har vært en økning i salget av Nintendo Switch-konsollen.

Nylige utgivelser

Nintendo har nylig utgitt flere spill til Nintendo Switch-konsollen. Blant de mest populære spillene er “The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2”, “Super Mario Odyssey 2”, og “Animal Crossing: New Horizons 2”. Disse spillene har mottatt gode anmeldelser og har solgt godt.

I tillegg har Nintendo også utgitt flere spill til Nintendo 3DS og Wii U-konsollene. Blant disse spillene er “Metroid: Samus Returns” og “The Legend of Zelda: Twilight Princess HD”.

Fremtidige planer

Nintendo har flere spennende planer for fremtiden. Selskapet har allerede annonsert at de vil fortsette å støtte Nintendo Switch-konsollen med nye spill og oppdateringer. De har også planer om å utvide sin tilstedeværelse i mobilspillmarkedet.

Nintendo har også annonsert at de vil fortsette å utvikle nye spill til sine eldre konsoller, inkludert Nintendo 3DS og Wii U. Dette vil gi spillere muligheten til å spille eldre spill på nytt og oppleve dem på en ny måte.

Alt i alt ser det ut til at Nintendo har en spennende fremtid foran seg, med mange nye spill og oppdateringer på vei.


Siste nytt fra Nintendo

Nintendo Direct

Nintendo Direct (2024) viser nye spill

Nintendo hadde sin Nintendo Direct livestream i dag. Presentasjonen, som startet kl. 15:00 britisk tid, varte i omtrent 40 minutter …
Minecraft Netflix

Minecraft kommer til Netflix

I løpet av de siste 15 dagene har Minecraft markert sitt 15-årsjubileum med en rekke spennende kunngjøringer …
Nintendo Switch 2 Banner

Nintendo åpner lommeboken for nytt studio

Det er ikke ofte Nintendo åpner lommeboken og svelger i seg et nytt utviklerstudio, men nå er Shunaru Furukawa endelig …

Ofte stilte spørsmål

Hva slags spill får man på Nintendo?

Nintendo har en lang historie med å produsere populære spill og konsoller til folket. For eksempel hadde Nintendo 64 spill som Super Mario 64 og The Legend of Zelda: Ocarina of Time, mens GameCube hadde spill som Super Smash Bros. Melee og Metroid Prime. I nyere tid har deres Nintendo Switch spill som The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey, Animal Crossing: New Horizons, og Splatoon 2.

Hvem startet Super Mario?

Super Mario er en av de mest ikoniske spillfigurene i videospillhistorien, og han ble skapt av den japanske spilldesigneren Shigeru Miyamoto. Miyamoto er en av de mest kjente og innflytelsesrike personene i videospillbransjen, og han har vært med på å skape en rekke populære spillserier, inkludert Super Mario, The Legend of Zelda, og Donkey Kong.

Hvilke konsoller har Nintendo gitt ut?

Nintendo har gjennom årene gitt ut en rekke spillkonsoller som har hatt stor innflytelse på videospillindustrien. Nintendo Entertainment System (NES): Lansert i 1985 i Japan og i 1986 i Nord-Amerika og Europa, NES var Nintendos første hjemmekonsoll. Super Nintendo Entertainment System (SNES): Lansert i 1990 i Japan og i 1991 i Nord-Amerika og Europa, SNES var en oppgradering av NES. Senere kom konsoller som Nintendo 64, GameCube, Wii, Wii U, og Nintendo Switch. I tillegg til disse konsollene har Nintendo også gitt ut en rekke håndholdte enheter, inkludert Game Boy, Game Boy Advance, Nintendo DS og Nintendo 3DS.

Hvem startet Pokémon

Pokémon, som er en forkortelse for “Pocket Monsters”, ble skapt av Satoshi Tajiri og Ken Sugimori. Satoshi Tajiri er en japansk spilldesigner og grunnleggeren av Game Freak, et spillselskap som har vært en viktig partner for Nintendo. Ken Sugimori er en japansk illustratør og designer som har jobbet med Tajiri på flere prosjekter. Pokémon ble først lansert som et videospill for Game Boy i 1996, og det ble raskt en stor suksess over hele verden.

Burde jeg skaffe meg en Nintendo?

Nintendo anses for å være en av de mer allsidige og bedre spillkonsollene på markedet. Deres spill er rettet med å være vennlige mot barn og familie, samt har et godt prispunkt. Playstation og Xbox kan være noe dyrere, men de har kraftigere hardware. Nintendo har ikke den mest avanserte grafikken, men er satt opp på en leken og god måte. Selskapet fokuserer sterkt på å gi en god gaming opplevelse, og det er det Nintendo har vunnet på i alle år.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Gaming tastatur: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de topp 5 beste gaming tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …