Mojang er en av verdens største utviklere

Mojang Studios er en svensk videospillutvikler basert i Stockholm. Selskapet ble grunnlagt av den uavhengige videospilldesigneren Markus Persson i 2009 for å utvikle Minecraft. Mojang Studios er best kjent for å utvikle sandkasse- og overlevelsesspillet Minecraft, det mest solgte videospillet gjennom tidene.

Minecraft ble opprinnelig utviklet av Markus Persson under navnet “Cave Game” i 2009, men ble senere omdøpt til Minecraft. Spillet ble utgitt i 2011 og har siden blitt en enorm suksess, med over 200 millioner solgte eksemplarer på tvers av alle plattformer. Mojang Studios ble kjøpt opp av Microsoft i 2014, men fortsetter å utvikle Minecraft og andre spill under navnet Mojang Studios.

Minecraft

Historie

Mojang Studios er et svenskt spillutviklingsstudio som ble grunnlagt i 2009 av Markus Persson. Studioet er mest kjent for å ha utviklet Minecraft, et av de mest populære spillene noensinne.

Oppstart

Markus Persson startet Mojang Studios i 2009 under navnet Mojang Specifications. Han utviklet Minecraft alene, men fikk senere hjelp av andre utviklere for å fullføre spillet. Minecraft ble lansert i 2011 og ble raskt en stor suksess.

Minecraft

Suksesshistorie

Etter lanseringen av Minecraft ble Mojang Studios kjøpt opp av Microsoft i 2014 for 2,5 milliarder dollar. Studioet har fortsatt å utvikle Minecraft og har også gitt ut andre spill, som Scrolls og Cobalt.

Minecraft har solgt over 200 millioner eksemplarer på verdensbasis og er et av de mest populære spillene noensinne. Spillet har også blitt brukt i utdanningsøyemed og har blitt anerkjent for å være et kreativt og lærerikt verktøy.

Mojang Studios har mottatt flere priser for sitt arbeid, inkludert BAFTA Games Award for beste familie- og sosiale spill i 2012 og 2015. Studioet har også blitt anerkjent for sin åpenhet og samarbeid med Minecraft-samfunnet.

Minecraft

Minecraft er et sandkassevideospill som ble utviklet og utgitt av Mojang i 2011. Spillet ble raskt populært og har siden blitt et av de mest solgte videospillene i historien. Minecraft lar spillerne utforske en åpen verden og bygge nesten hva som helst de kan forestille seg ved hjelp av forskjellige typer blokker.

MinecraftLogo 1

Utvikling

Minecraft ble opprinnelig utviklet av Markus Persson, også kjent som “Notch”, som senere solgte spillet og Mojang til Microsoft.

LES OGSÅ: Hvilke spillutviklere står bak ditt favorittspill?

Utviklingen av spillet har fortsatt under Microsofts eierskap, og det har vært mange store oppdateringer og tillegg til spillet siden utgivelsen.

Funksjoner

Minecraft har mange forskjellige funksjoner som gjør at spillerne kan skape og utforske på sine egne vilkår. Her er noen av de viktigste funksjonene:

  • Kreativ modus: Spillere kan bygge hva som helst de kan forestille seg uten begrensninger på materialer eller ressurser.
  • Overlevelsesmodus: Spillere må samle ressurser og bygge ly for å overleve natten og bekjempe farlige fiender.
  • Multiplayer: Spillere kan spille sammen med andre over internett eller lokalt på samme datamaskin.
  • Mods: Spillere kan installere mods som legger til nye funksjoner og endrer spillets opplevelse.

Popularitet

Minecraft har blitt en av de mest populære videospillene i historien, og har solgt over 200 millioner eksemplarer på tvers av forskjellige plattformer. Spillet har også en stor og dedikert samfunn av spillere og skapere som lager alt fra kart og modifikasjoner til animasjoner og musikkvideoer.

Minecraft har også blitt brukt i utdanning og undervisning som et verktøy for å lære om alt fra programmering til historie og geografi. Det har også blitt brukt som et verktøy for terapi og rehabilitering for personer med ulike utfordringer og lidelser.

Valg av spillmotor

Minecraft bruker en proprietær spillmotor utviklet internt av Mojang Studios, kalt “Bedrock Engine” (tidligere kjent som “RenderDragon”). Denne spillmotoren er designet spesielt for å kjøre Minecraft på ulike plattformer, inkludert PC, mobil, konsoller og andre enheter.

Bedrock Engine muliggjør kryssplattformspilling, noe som betyr at spillere på forskjellige enheter kan spille sammen i samme spillverden. I tillegg til Bedrock Engine, har Mojang også en versjon av Minecraft kalt “Java Edition”, som bruker Java-programvareteknologi for å kjøre spillet.

Andre spill

Mojang har utviklet andre spill i tillegg til Minecraft. Disse spillene inkluderer Scrolls, Cobalt, og Crown and Council.

Scrolls

Scrolls er et digitalt kortspill som ble lansert i 2014. Spillet ble utviklet av Mojang og har elementer av strategi og rollespill. Spillerne bygger opp sin egen kortstokk og bruker kortene til å utføre handlinger og angripe motstanderen. Spillet har både en enspiller- og flerspillermodus, men som mange vet ble Scrolls lagt ned kort tid senere da Mojang sa spillet hadde nådd et punkt hvor de ikke lenger kunne fortsette produksjon.

ScrollsMojan

Cobalt

Cobalt er et actionspill som ble lansert i 2016. Spillet ble utviklet av Mojang og har elementer av plattformspill og skytespill. Spillerne kontrollerer en robot som må navigere gjennom farlige nivåer og bekjempe fiender. Spillet har både en enspiller- og flerspillermodus.

CobaltMojang

Crown and Council

Crown and Council er et strategispill som ble lansert i 2016. Spillet ble utviklet av Mojang og er inspirert av klassiske strategispill som Civilization og Risk. Spillerne må erobre territorier og bygge opp sin egen hær for å bekjempe fiender og erobre hele kartet.

CrownAndCouncil

Mojang har også utviklet andre mindre spill og eksperimentelle prosjekter. Disse spillene inkluderer Catacomb Snatch, Drop, og Minecraft: Story Mode.

Fremtiden

Mojang Studios har alltid hatt en klar visjon for fremtiden, og de fortsetter å jobbe hardt for å oppnå den. Fremtidige prosjekter og oppkjøp vil være nøkkelen til å utvide virksomheten og bringe enda mer suksess til selskapet.

Nye prosjekter

Mojang Studios har alltid vært kjent for Minecraft, men de har også jobbet med flere nye prosjekter. Ett av disse prosjektene er Minecraft Dungeons, et action-eventyrspill som er basert på Minecraft-universet. Spillet har allerede blitt en stor suksess og har vunnet flere priser.

Et annet prosjekt som Mojang Studios jobber med, er Minecraft Earth. Dette er en mobilapplikasjon som bruker augmented reality for å la spillerne bygge og utforske Minecraft-verdenen i virkeligheten. Applikasjonen har allerede blitt utgitt i flere land og har mottatt positive tilbakemeldinger fra spillere.

Oppkjøp

I 2014 ble Mojang Studios kjøpt opp av Microsoft for 2,5 milliarder dollar. Dette oppkjøpet har vært en stor suksess for begge selskapene, og Mojang Studios har fortsatt å vokse og utvide virksomheten sin under Microsofts ledelse.

I 2020 kjøpte Mojang Studios opp spilloppfinneren Double Eleven. Dette oppkjøpet vil hjelpe Mojang Studios med å utvide virksomheten sin og bringe enda mer suksess til selskapet.

Mojang Studios har alltid hatt en klar visjon for fremtiden, og med nye prosjekter og oppkjøp vil de fortsette å vokse og utvide virksomheten sin.


Det siste innen Streaming

Spillstreaming

Kom i gang med spillstreaming i 2024

I denne guiden vil vi snakke om spillstreaming og hva du trenger for å komme i gang …
Streaming Banner

De beste streamingplattformene for gamere i 2024

Spillere er alltid på jakt etter de beste streamingplattformene for å vise frem ferdighetene sine, knytte kontakter med andre spillere …
Kick Streaming Banner Clean

Komplett guide til Kick streaming for nybegynnere i 2024

La oss gå gjennom hvorfor Kick burde være din neste destinasjon for streaming …

Ofte stilte spørsmål

Hva er Mojang?

Mojang er et svensk videospillutviklingsstudio som er mest kjent for å ha skapt det svært populære spillet Minecraft. Selskapet ble grunnlagt i 2009 av Markus Persson, også kjent som “Notch”, og ble senere kjøpt opp av Microsoft i 2014.

Hvilke spill har Mojang utviklet?

Mojang er mest kjent for å ha utviklet Minecraft, et av verdens mest solgte og populære spill. I tillegg til Minecraft har Mojang også utviklet andre mindre kjente spill som “Scrolls” og “Cobalt”.

Hvordan ble Mojang grunnlagt?

Mojang ble grunnlagt av Markus Persson, som var en uavhengig spillutvikler, i Stockholm, Sverige, i 2009. Han jobbet opprinnelig alene med utviklingen av Minecraft før han senere ansatte flere utviklere for å hjelpe til med spillet.

Hvordan ble Minecraft så populært?

Minecraft ble populært på grunn av sin unike spillmekanikk som tillater spillere å bygge og utforske virtuelle verdener i en åpen sandbox. Spillet har også et sterkt fellesskap av spillere som har bidratt til å skape og dele utallige kreasjoner og modifikasjoner.

Hva skjedde med Mojang etter Microsofts oppkjøp?

Etter at Microsoft kjøpte opp Mojang i 2014 for 2,5 milliarder dollar, forble Mojang et datterselskap av Microsoft. Markus Persson og de andre grunnleggerne forlot selskapet kort tid etter oppkjøpet, og Mojang fortsatte å utvikle og støtte Minecraft, samt utforske nye prosjekter og initiativer under Microsofts paraply.


Siste Samletester

Oppgraderingspakke

Best i test oppgraderingspakke til Gaming PC i 2024

En oppgraderingspakke til en eksisterende gaming-PC er ideell for den som ønsker en kraftigere og mer moderne datamaskin uten å …
Prebuildt Gaming PC Cropped 02

Best i test Gaming PC i 2024

Vi har lagt ned mye tid og innsats for å sikre at du får akkurat det du ønsker, slik at …
RAM Banner

Best i test PC RAM for Gaming i 2024

Vår offisielle guide for å velge det beste RAM-oppsettet for din Gaming PC …