Mojang: Historien om Minecraft-utviklerne

Mojang Studios er en svensk videospillutvikler basert i Stockholm. Selskapet ble grunnlagt av den uavhengige videospilldesigneren Markus Persson i 2009 for å utvikle Minecraft. Mojang Studios er best kjent for å utvikle sandkasse- og overlevelsesspillet Minecraft, det mest solgte videospillet gjennom tidene.

mojang

Markus Persson, Utvikler av Minecraft.

Minecraft ble opprinnelig utviklet av Markus Persson under navnet “Cave Game” i 2009, men ble senere omdøpt til Minecraft. Spillet ble utgitt i 2011 og har siden blitt en enorm suksess, med over 200 millioner solgte eksemplarer på tvers av alle plattformer. Mojang Studios ble kjøpt opp av Microsoft i 2014, men fortsetter å utvikle Minecraft og andre spill under navnet Mojang Studios.

Historie

Mojang Studios er et svenskt spillutviklingsstudio som ble grunnlagt i 2009 av Markus Persson. Studioet er mest kjent for å ha utviklet Minecraft, et av de mest populære spillene noensinne.

Oppstart

Markus Persson startet Mojang Studios i 2009 under navnet Mojang Specifications. Han utviklet Minecraft alene, men fikk senere hjelp av andre utviklere for å fullføre spillet. Minecraft ble lansert i 2011 og ble raskt en stor suksess.

Minecraft

Minecraft, Mojang.

Suksesshistorie

Etter lanseringen av Minecraft ble Mojang Studios kjøpt opp av Microsoft i 2014 for 2,5 milliarder dollar. Studioet har fortsatt å utvikle Minecraft og har også gitt ut andre spill, som Scrolls og Cobalt.

Minecraft har solgt over 200 millioner eksemplarer på verdensbasis og er et av de mest populære spillene noensinne. Spillet har også blitt brukt i utdanningsøyemed og har blitt anerkjent for å være et kreativt og lærerikt verktøy.

Mojang Studios har mottatt flere priser for sitt arbeid, inkludert BAFTA Games Award for beste familie- og sosiale spill i 2012 og 2015. Studioet har også blitt anerkjent for sin åpenhet og samarbeid med Minecraft-samfunnet.

Minecraft

Minecraft er et sandkassevideospill som ble utviklet og utgitt av Mojang i 2011. Spillet ble raskt populært og har siden blitt et av de mest solgte videospillene i historien. Minecraft lar spillerne utforske en åpen verden og bygge nesten hva som helst de kan forestille seg ved hjelp av forskjellige typer blokker.

MinecraftLogo 1

Minecraft, Mojang.

Utvikling

Minecraft ble opprinnelig utviklet av Markus Persson, også kjent som “Notch”, som senere solgte spillet og Mojang til Microsoft. Utviklingen av spillet har fortsatt under Microsofts eierskap, og det har vært mange store oppdateringer og tillegg til spillet siden utgivelsen.

Funksjoner

Minecraft har mange forskjellige funksjoner som gjør at spillerne kan skape og utforske på sine egne vilkår. Her er noen av de viktigste funksjonene:

  • Kreativ modus: Spillere kan bygge hva som helst de kan forestille seg uten begrensninger på materialer eller ressurser.
  • Overlevelsesmodus: Spillere må samle ressurser og bygge ly for å overleve natten og bekjempe farlige fiender.
  • Multiplayer: Spillere kan spille sammen med andre over internett eller lokalt på samme datamaskin.
  • Mods: Spillere kan installere mods som legger til nye funksjoner og endrer spillets opplevelse.

Popularitet

Minecraft har blitt en av de mest populære videospillene i historien, og har solgt over 200 millioner eksemplarer på tvers av forskjellige plattformer. Spillet har også en stor og dedikert samfunn av spillere og skapere som lager alt fra kart og modifikasjoner til animasjoner og musikkvideoer.

Minecraft har også blitt brukt i utdanning og undervisning som et verktøy for å lære om alt fra programmering til historie og geografi. Det har også blitt brukt som et verktøy for terapi og rehabilitering for personer med ulike utfordringer og lidelser.

Andre spill

Mojang har utviklet andre spill i tillegg til Minecraft. Disse spillene inkluderer Scrolls, Cobalt, og Crown and Council.

Scrolls

Scrolls er et digitalt kortspill som ble lansert i 2014. Spillet ble utviklet av Mojang og har elementer av strategi og rollespill. Spillerne bygger opp sin egen kortstokk og bruker kortene til å utføre handlinger og angripe motstanderen. Spillet har både en enspiller- og flerspillermodus, men som mange vet ble Scrolls lagt ned kort tid senere da Mojang sa spillet hadde nådd et punkt hvor de ikke lenger kunne fortsette produksjon.

ScrollsMojan

Scrolls, Mojang.

Cobalt

Cobalt er et actionspill som ble lansert i 2016. Spillet ble utviklet av Mojang og har elementer av plattformspill og skytespill. Spillerne kontrollerer en robot som må navigere gjennom farlige nivåer og bekjempe fiender. Spillet har både en enspiller- og flerspillermodus.

CobaltMojang

Cobalt, Mojang.

Crown and Council

Crown and Council er et strategispill som ble lansert i 2016. Spillet ble utviklet av Mojang og er inspirert av klassiske strategispill som Civilization og Risk. Spillerne må erobre territorier og bygge opp sin egen hær for å bekjempe fiender og erobre hele kartet.

CrownAndCouncil

Crown and Council, Mojang.

Mojang har også utviklet andre mindre spill og eksperimentelle prosjekter. Disse spillene inkluderer Catacomb Snatch, Drop, og Minecraft: Story Mode.

Fremtiden

Mojang Studios har alltid hatt en klar visjon for fremtiden, og de fortsetter å jobbe hardt for å oppnå den. Fremtidige prosjekter og oppkjøp vil være nøkkelen til å utvide virksomheten og bringe enda mer suksess til selskapet.

Nye prosjekter

Mojang Studios har alltid vært kjent for Minecraft, men de har også jobbet med flere nye prosjekter. Ett av disse prosjektene er Minecraft Dungeons, et action-eventyrspill som er basert på Minecraft-universet. Spillet har allerede blitt en stor suksess og har vunnet flere priser.

Et annet prosjekt som Mojang Studios jobber med, er Minecraft Earth. Dette er en mobilapplikasjon som bruker augmented reality for å la spillerne bygge og utforske Minecraft-verdenen i virkeligheten. Applikasjonen har allerede blitt utgitt i flere land og har mottatt positive tilbakemeldinger fra spillere.

Oppkjøp

I 2014 ble Mojang Studios kjøpt opp av Microsoft for 2,5 milliarder dollar. Dette oppkjøpet har vært en stor suksess for begge selskapene, og Mojang Studios har fortsatt å vokse og utvide virksomheten sin under Microsofts ledelse.

I 2020 kjøpte Mojang Studios opp spilloppfinneren Double Eleven. Dette oppkjøpet vil hjelpe Mojang Studios med å utvide virksomheten sin og bringe enda mer suksess til selskapet.

Mojang Studios har alltid hatt en klar visjon for fremtiden, og med nye prosjekter og oppkjøp vil de fortsette å vokse og utvide virksomheten sin.