Start egen YouTube gamingkanal i 2024

Gamingkanal YouTube

Det å starte sin første gamingkanal på YouTube er en utmerket måte å dele lidenskapen din for spill med andre, og potensielt tjene penger i samme øyeblikk. Med millioner av mennesker som spiller videospill på fritiden, er konkurransen tøff, men det er fortsatt rom for nye skapere å utvikle vellykkede kanaler. Imidlertid er det ikke en enkel oppgave å starte en spillkanal på YouTube, og det krever nøye planlegging og gjennomføring for å gjøre ting riktig.

For å starte en vellykket spillkanal på YouTube, er det første trinnet å undersøke andre YouTube-spillkanaler og nisjer. Det er ingen mangel på streaming og spillkanaler på YouTube, og du må gjøre litt research hvis du ønsker å konkurrere på en smart og smidig måte.

Gaming Grafikkort Nvidia Banner
Team Green | Nvidia

Sjekk de mest populære og oppdaterte YouTube-gamingkanalene

Det å sjekke hva andre gjør er en fin idé å starte med, og spør deg selv følgende spørsmål: Hvilke spill spiller de? Hvilken type innhold lager de? Hva er målgruppen deres? Hvilken type utstyr bruker de? Hva er opplastingsplanen deres? Når du kan besvare disse spørsmålene vil det hjelpe deg med å identifisere hva som fungerer og hva som ikke fungerer i en spesifik spillnisje, og gi deg en bedre idé om hva du trenger å gjøre for å skille deg ut fra mengden.

LES OGSÅ: Topp 10 Beste Spill vi forventer blir store i 2024.

Når du har gjort researchen din, er neste trinn å planlegge YouTube-kanalen din. Du må bestemme deg for din nisje, innholdsformat, målgruppe, kanalnavn og branding. Det er viktig å velge en nisje som du brenner for og som har et dedikert publikum. Ditt innholdsformat bør være engasjerende, informativt og underholdende, og målgruppen din bør være spesifikk og tydelig definert. Kanalnavnet og brandingen din bør være minneverdig, unik og konsis på alle dine plattformer for sosiale medier. Ved å planlegge YouTube-kanalen din nøye, vil du øke sjansene dine for suksess og tiltrekke deg et lojalt publikum.

Start Easy Start Small Gamingkanal YouTube
Start med noe lett, ikke overdriv og overkompliser | YouTube

Planlegg din nisje godt

Når du starter en spill- eller streamingkanal på YouTube, er det viktig å undersøke din valgte nisje. Dette betyr å finne ut hvilken type innhold som allerede er tilgjengelig og hvilke hull du kan fylle. Her er noen tips for å hjelpe deg med å undersøke din nisje:

 • Se på andre spillkanaler: Ta deg tid til å se på andre spillkanaler, spesielt de som dekker de samme spillene eller sjangrene du er interessert i. Legg merke til hvilken type innhold de skaper, hva publikum liker, og hva de mangler. Dette kan hjelpe deg med å identifisere hull i markedet som du kan fylle.
 • Bruk søkeordsverktøy: Bruk søkeordsverktøy som Google AdWords eller YouTube sitt søkefelt for å finne ut hva folk søker etter. Dette kan hjelpe deg med å identifisere populære spill eller emner som du kan dekke på kanalen din.
 • Sjekk ut forum og sosiale medier: Sjekk ut spillforum og sosiale mediegrupper for å se hva folk snakker om. Dette kan hjelpe deg med å identifisere populære spill, emner og trender som du kan dekke på kanalen din.
 • Identifiser ditt unike salgspunkt: Når du har undersøkt din nisje, identifiser ditt unike salgspunkt. Dette betyr å finne ut hva som gjør kanalen din annerledes fra andre og hvorfor folk bør se innholdet ditt. Dette kan være personligheten din, dine spillferdigheter, eller typen innhold du skaper.

LES OGSÅ: Den ultimate guiden til YouTube-streaming.

Husk at det er viktig å være autentisk og lidenskapelig for din nisje. Ikke prøv å kopiere andre kanaler eller lage innhold du ikke er interessert i. Ved å undersøke din nisje og identifisere ditt unike salgspunkt, kan du lage innhold som skiller seg ut og tiltrekker et lojalt publikum.

Opprett kanalen din

Det første trinnet å opprette gamingkanalen din på YouTube. Dette kan gjøres ved å logge inn på YouTube og klikke på knappen “Opprett en kanal”. Derfra kan du velge å opprette en personlig kanal eller en merkevarekanal, avhengig av din preferanse.

Når du har satt opp gamingkanalen din, er det viktig å tilpasse den for å skille seg ut. Dette inkluderer å lage et profilbilde og en banner som representerer merket eller gamingkanalen din godt. Du kan også legge til en kanaltrailer som viser innholdet ditt og gir seerne en smak av hva de kan forvente fra gamingkanalen din.

Når du oppretter gamingkanalen din, er det viktig å velge et navn som er fengende og minneverdig. Dette navnet bør også være relevant for innholdet og merket ditt. Unngå å bruke navn som er for generiske eller lignende andre gamingkanaler for å unngå forvirring.

En annen viktig del av å opprette gamingkanalen din er å sette opp kanalkunst. Dette inkluderer kanalbanneret og profilbildet ditt. Banneret ditt bør være iøynefallende og representere merket eller innholdet ditt. Profilbildet ditt bør også være relevant og lett gjenkjennelig.

I tillegg til å opprette gamingkanalen din og tilpasse den, er det viktig å lage en innholdsstrategi. Dette inkluderer å bestemme hvilken type innhold du vil lage, hyppigheten av opplastinger, og målgruppen. Ved å ha en klar innholdsstrategi kan du lage innhold som treffer dine seere og hjelper deg med å vokse gamingkanalen din.

Lag din Gamingkanal YouTube
Vis verden hvem du er og tilpass den godt | YouTube

Produser kvalitetsinnhold

Det å starte en gamingkanal på YouTube kan være utfordrende, men å produsere kvalitetsinnhold er nøkkelen til å tiltrekke og beholde seere. Her er noen tips for å skape engasjerende innhold:

Sjekkpunkter som skaper god kvalitet

 • Vær autentisk: Publikum setter pris på ekte personligheter og ærlige meninger. Vær deg selv og la personligheten din skinne gjennom i videoene dine. Unngå å prøve å være noen du ikke er eller kopiere noen andres stil.
 • Planlegg innholdet ditt: Å planlegge innholdet ditt på forhånd kan hjelpe deg med å holde deg organisert og konsekvent. Vurder å lage en innholdskalender for å holde oversikt over ideene dine og timeplanen din. Dette kan også hjelpe deg med å unngå å gjenta innhold eller gå tom for ideer.
 • Invester i utstyr: Du trenger nødvendigvis ikke det dyreste utstyret for å produsere kvalitetsvideoer, men det å investere i grunnleggende utstyr som en god mikrofon og kamera gjøre en stor forskjell i kvaliteten på innholdet ditt. Vurder å oppgradere utstyret ditt etter hvert som kanalen din vokser.
 • Rediger videoene dine: Å redigere videoene dine kan hjelpe deg med å lage et polert sluttprodukt. Klipp ut unødvendig opptak, legg til overganger og inkluder engasjerende visuelle elementer for å holde seerne interessert.
 • Engasjer deg med publikummet ditt: Å engasjere deg med publikummet ditt kan hjelpe deg med å bygge en lojal følgerskare. Svar på kommentarer, be om tilbakemeldinger, og vurder å opprette en Discord-server eller annen fellesskapsarena der seerne dine kan koble seg med hverandre.

LES OGSÅ: Twitch.tv – Den ultimate guiden til streamingplattformen.

Ved å følge disse tipsene kan innholdsprodusenter lage kvalitetsvideoer som engasjerer og beholder seere.

Kvalitet over kvantitet YouTube
Kvalitet over kvantitet | YouTube

Promoter gamingkanalen din

Å promotere gamingkanalen din er avgjørende for å bygge et publikum og for å få abonnenter. Her er noen tips for å hjelpe deg med å promotere gamingkanalen din effektivt:

 • Sosiale medier: Bruk sosiale medier som Twitter/X, Instagram og Facebook til å promotere gamingkanalen din. Del videoene dine, samhandle med følgerne dine, og bruk relevante emneknagger/tags for å nå et bredere publikum.
 • Samarbeid: Samarbeid med andre spill-YouTubere for å nå ut til deres publikum og samtidig utvide ditt eget. Dette kan gjøres ved å gjøre gjesteopptredener på hverandres kanaler eller ved å lage innhold sammen.
 • SEO: Optimaliser videoene dine for søkemotorer ved å bruke relevante søkeord i titler, beskrivelser og tags. Dette vil hjelpe videoene dine med å vises høyere i søkeresultatene og tiltrekke flere seere.
 • Samfunnsengasjement: Engasjer deg med seerne dine ved å svare på kommentarer, arrangere direktesendinger, og lage avstemninger for å samle tilbakemeldinger. Dette vil hjelpe deg med å bygge en lojal følgerskare som vil promotere kanalen din til andre.
 • Betalt markedsføring: Vurder å investere i betalt markedsføring for å nå et større publikum. Dette kan gjøres gjennom plattformer som Google Ads eller markedsføring på sosiale medier.

LES OGSÅ: Komplett guide til Kick streaming for nybegynnere i 2024.

Husk at markedsføring av kanalen din er en pågående prosess. Vær konsekvent med innholdet og markedsføringsinnsatsen din, og vær alltid åpen for tilbakemeldinger og nye ideer. Med dedikasjon og hardt arbeid kan gamingkanalen din vokse godt over tid.

Promoter Gamingkanalen din på YouTube
Promoter deg selv og gamingkanalen din | YouTube

Relatert til Streaming

Spillstreaming

Kom i gang med spillstreaming i 2024

I denne guiden vil vi snakke om spillstreaming og hva du trenger for å komme i gang …
Streaming Banner

De beste streamingplattformene for gamere i 2024

Spillere er alltid på jakt etter de beste streamingplattformene for å vise frem ferdighetene sine, knytte kontakter med andre spillere …
Kick Streaming Banner Clean

Komplett guide til Kick streaming for nybegynnere i 2024

La oss gå gjennom hvorfor Kick burde være din neste destinasjon for streaming …

Ofte stilte spørsmål

Hvilket utstyr trengs for en gamingkanal?

For å starte en gamingkanal på YouTube trenger du ikke mye dyrt utstyr. Et grunnleggende oppsett inkluderer som regel en datamaskin eller en konsoll, en mikrofon og et kamera. Du kan bruke kameraet på telefonen din eller et webkamera til å ta opp deg selv mens du spiller. Du kan også bruke gratis programvare som OBS eller streamlabs til å ta opp og strømme spillingen din. Når gamingkanalen din vokser, kan du vurdere å investere i bedre utstyr som en bedre mikrofon eller et kamera.

Hvordan kan jeg vokse en gamingkanal raskt?

Å vokse en spillkanal raskt krever mye hardt arbeid og dedikasjon. Du må lage innhold av høy kvalitet som er unikt og engasjerende. Du må også være konsekvent og laste opp videoer regelmessig. Å samarbeide med andre YouTubere og markedsføre kanalen din i sosiale medier kan også hjelpe deg med å vokse publikummet ditt raskere.

Hva er noen gode idéer for en gamingkanal?

Det er mange forskjellige typer spillkanaler du kan lage. Du kan lage “Let’s Play”-videoer, «walkthroughs», anmeldelser, opplæringsprogrammer eller direktesendinger. Du kan også fokusere på et spesifikt spill eller sjanger, eller lage innhold om spillnyheter og arrangementer.

Hvordan kan jeg lykkes med gamingkanalen min?

For å bli en vellykket YouTuber må du skape høykvalitetsinnhold som er engasjerende og unikt. Du må også være konsis og laste opp videoer jevnlig. Å bygge et fellesskap rundt kanalen din ved å samhandle med seerne dine og samarbeide med andre YouTubere kan også hjelpe deg med å vokse kanalen din og bli vellykket.

Hvilke spill er best for en YouTube-kanal?

Det finnes ikke et “beste” spill for en YouTube-kanal. Det beste spillet for kanalen din avhenger av interessene dine og publikumet ditt. Du bør velge et spill du liker å spille, og som publikumet ditt er interessert i å se.

Hvordan vokse en spillkanal fra 0 abonnenter?

Det å ta en spillkanal fra 0 abonnenter og opp krever mye hardt arbeid og dedikasjon. Du må skape høykvalitetsinnhold som er unikt og engasjerende. Du må også være konsis og laste opp videoer jevnlig. Å samarbeide med andre YouTubere og markedsføre kanalen din i sosiale medier kan også hjelpe deg med å vokse publikumet ditt raskere. Det er viktig å være tålmodig og vedholdende, og å fortsette å lage innhold selv om du ikke ser umiddelbar vekst.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Beste Gaming Tastatur: Topp 5 valg for optimal spillytelse i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!