Oppnå suksess med Twitch streaming guide i 2024

Twitch Banner

Twitch.tv er raskt blitt den mest populære online streamingplattformen i verden siden lanseringen i 2011. Siden den gang har Twitch blitt en go-to destinasjon for spillere og andre innholdsprodusenter for å dele sine direktesendinger med verden. Twitch har en massiv brukerbase, med millioner av daglige aktive brukere, noe som gjør den til den mest populære streamingplattformen på internett.

Mange har vendt seg til Twitch for å dele sine spillopplevelser, og plattformen har utviklet seg til å inkludere andre typer innhold, som musikk, talkshows og kreativt innhold. Twitch har også blitt en populær plattform for esportshendelser, med mange store turneringer som streames direkte på nettsiden. Twitch sin suksess fanget også oppmerksomheten til store teknologiselskaper som førte til at Amazon etter kort tid kjøpte opp plattformen i 2014.

I denne artikkelen vil vi gjennomgå Twitch og utforske de ulike funksjonene som gjør den til en så populær streamingplattform. Vi vil også se på fordeler og ulemper ved å bruke Twitch og diskutere hvordan den sammenligner seg med andre streamingplattformer. Enten du er en innholdsprodusent eller en seer, vil denne artikkelen gi deg en omfattende oversikt over Twitch og hjelpe deg å avgjøre om det er riktig plattform for deg.

Twitch blogg
Twitch har også en informativ blogg | Twitch.tv

Oversikt

Twitch er nå blitt den mest populære plattformen for streaming, og ble lansert i 2011. Den er et datterselskap av Amazon og har vokst til å bli hovedplattformen for spillere og andre innholdsprodusenter for å dele sitt arbeid med et globalt publikum. Denne delen gir en oversikt over Twitch, inkludert hva den er og dens historie.

Hva er Twitch?

Twitch er en sosial streamingtjeneste som lar innholdsprodusenter koble seg direkte til sine fans i sanntid gjennom chatfunksjoner. Det er en plattform som gjør det enkelt for produsenter å kringkaste direkte innhold til massene. Twitch er verdens ledende videoplattform og fellesskap for spillere, med over 45 millioner spillere som samles hver måned på Twitch for å kringkaste, se og chatte.

Innholdsprodusenter på Twitch kan strømme et bredt spekter av innhold, inkludert spilløkter, musikkforestillinger, talkshows og kreative prosjekter. Twitch har også videoer og kanalinnhold basert på hobbyer og andre emner.

Historien bak Twitch

Twitch ble grunnlagt i 2011 av Justin Kan og Emmett Shear. Plattformen ble opprinnelig opprettet som en avgrening av Justin.tv, en plattform for generell strømming. Imidlertid innså grunnleggerne snart at det var stor etterspørsel etter direktesending av videospill. Twitch ble dermed omdøpt til en dedikert spillplattform i 2014.

LES OGSÅ: Mental helse med fokus på videospill.

I 2014 kjøpte Amazon Twitch for 970 millioner dollar, og plattformen har fortsatt å vokse siden den gang. Twitch har utvidet seg utover spill for å inkludere andre kategorier, som musikk, talkshows og kreativt innhold. Twitch har også introdusert nye funksjoner som Twitch Prime, som lar Amazon Prime-medlemmer få tilgang til eksklusivt innhold og spillgjenstander.

Alt i alt har Twitch blitt en essensiell plattform for innholdsprodusenter for å dele sitt arbeid med et globalt publikum. Populariteten har fortsatt å vokse, og den viser ingen tegn til å bremse ned for øyeblikket.

Dark Souls 2 Banner
Dark Souls II er en nisje kategori for speedrunning | Twitch.tv

Funksjoner

Twitch er en populær plattform for direktesending som primært brukes av spillere, men som også har en rekke andre typer innhold, som musikk, kunst og talkshows. Den tilbyr flere funksjoner som gjør den unik og engasjerende for seere og streamere.

Direktesending

En av hovedfunksjonene til Twitch er dens mulighet for direktesending. De som starter med streaming kan kringkaste spillingen sin, talkshows eller annet innhold direkte til seerne. Twitch lar også seerne samhandle med strømmerne i sanntid gjennom en chatfunksjon, som diskuteres nærmere nedenfor.

Twitch tilbyr også en funksjon kalt “gjenutsendinger / reruns” som lar strømmere sende tidligere sendinger på planlagte tidspunkter. Denne funksjonen er nyttig for strømmere som ønsker å nå seere som kan ha gått glipp av tidligere sendinger.

Chat

Chatfunksjonen på Twitch er en viktig del av plattformens fellesskap. Den lar seerne samhandle med hverandre og strømmeren i sanntid, og skaper en følelse av fellesskap og engasjement.

Twitch-chat tilbyr også flere funksjoner, som muligheten til å bruke Emotes og Icons. Emotes er små bilder som kan brukes i chatten for å uttrykke følelser eller reaksjoner, mens icons er små ikoner som representerer en seers lojalitet eller støtte til en bestemt strømmer.

Emotes

Emotes er en unik funksjon på Twitch som lar seere uttrykke seg i chatten. Twitch tilbyr et variert utvalg av emotes som kan brukes av seere, hvor noen er eksklusive for spesifikke streamere eller arrangementer.

Streamere kan også opprette sine egne tilpassede emotes som er tilgjengelige for abonnentene deres. Denne funksjonen lar streamere skape et unikt varemerke for kanalen sin og tilby eksklusivt innhold til lojale abonnenter, noe du også kan gjøre på YouTube eller Kick.

LES OGSÅ: Din guide til dine neste VR briller – Våre beste i test.

Alt i alt tilbyr Twitch flere funksjoner som gjør det til en populær plattform for direktesending. Dens direktesendingsfunksjoner, chatfunksjon og emotes bidrar alle til en unik og engasjerende seeropplevelse for både streamere og seere.

Twitch Chat
Twitch chat, her er det bare å bruke fantasien | Twitch.tv

Fellesskap

Twitch er en plattform som er stolt av sitt tette fellesskap. Plattformen har en rekke brukere, inkludert Twitch-partnere, Twitch-tilknyttede og Twitch-streamere. Hver av disse gruppene spiller en unik rolle i Twitch-fellesskapet.

Twitch-partnere

Twitch-partnere er de mest etablerte brukerne på plattformen. De er vanligvis profesjonelle spillere, esportutøvere eller innholdsprodusenter som har en stor følgerbase. Twitch-partnere har tilgang til en rekke funksjoner, inkludert muligheter for pengestøtte, tilpassede emotes og prioritet kundestøtte.

Twitch-affiliates

Twitch-tilknyttede / affiliates er brukere som nettopp har begynt å bygge sin følgerbase på plattformen. De er brukere som har oppfylt spesifikke kriterier, inkludert å ha minst 50 følgere, streame i minst 8 timer og streame på minst 7 forskjellige dager. Twitch-affiliates har tilgang til noen av de samme funksjonene som Twitch-partnere, inkludert muligheter for pengestøtte og tilpassede emotes.

Twitch-streamere

Twitch-streamere er ryggraden i Twitch-fellesskapet. De er brukere som jevnlig streamer innhold på plattformen, enten det er spill, musikk eller kunst. Twitch-streamere kommer fra alle samfunnslag og har ulike nivåer av erfaring på plattformen. Det er de som engasjerer seg med sitt publikum, bygger sitt fellesskap og skaper innhold som holder seere kommer tilbake.

LES OGSÅ: Historien om Super Mario: En ikonisk spillserie.

Avslutningsvis består Twitch-fellesskapet av en mangfoldig gruppe brukere, inkludert Twitch-partnere, Twitch-tilknyttede og Twitch-streamere. Hver av disse gruppene spiller en unik rolle i fellesskapet, og Twitch er forpliktet til å støtte og utvikle hver av dem.

Twitch Stream Dyr
Twitch handler ikke alltid om spill | Twitch.tv

Pengeinntekt

Twitch er en plattform som gir pengeinntektsmuligheter til sine skapere for å tjene penger mens de streamer. Plattformen tilbyr flere måter for skaperne å tjene penger på innholdet sitt, inkludert Bits og Cheers, abonnementer og donasjoner.

Bits og Cheers

Bits og Cheers er to av de vanligste måtene seere støtter skaperne på Twitch. Bits er en virtuell valuta som seere kan kjøpe og bruke til å heie på favorittstrømmene sine. Når en seer heier, brukes et visst antall bits, og streameren mottar en del av inntektene generert fra disse bits. Jo flere bits en seer bruker, jo mer inntekt mottar streameren.

Abonnementer

Abonnementer er en annen måte for seere å støtte favorittstreamerne sine på. Det er tre typer abonnementer: Nivå 1, Nivå 2 og Nivå 3. Hvert nivå tilbyr ulike fordeler til abonnenten, som eksklusive emotes, merker og chatprivilegier. Streamerne mottar en del av inntektene som genereres fra abonnementene, og beløpet varierer avhengig av nivået.

Donasjoner

Donasjoner er en direkte måte for seere å støtte favorittstreamerne sine på. Seere kan donere penger til streameren via tredjepartsbetalingsplattformer, som PayPal eller Streamlabs. Beløpet som genereres fra donasjoner varierer, da streameren mottar hele beløpet av donasjonen minus plattformens transaksjonsgebyrer.

LES OGSÅ: Gaming PC: Alt du trenger å vite.

Avslutningsvis tilbyr Twitch flere pengeinntektsmuligheter for skaperne sine for å tjene penger mens de streamer. Disse alternativene inkluderer bits og cheers, abonnementer og donasjoner. Hver alternativ har sine egne fordeler og ulemper, og beløpet som genereres varierer avhengig av alternativet og seerens bruk.

Beat Saber Beste Spill Fra 2019
Beat Saber er populært å streame | Twitch.tv

Regler og retningslinjer

Twitch har et sett med regler og retningslinjer som skapere og brukere må følge. Disse reglene og retningslinjene er på plass for å sikre en trygg og positiv opplevelse for alle brukere.

Tjenestevilkår

Twitchs tjenestevilkår beskriver regler og forskrifter for bruk av plattformen. Vilkårene dekker en rekke temaer, inkludert forbudt innhold, oppførsel og kontoavstengning. Brukere må lese og godta vilkårene før de bruker Twitch.

Fellesskapsretningslinjer

Twitchs fellesskapsretningslinjer definerer hvordan brukere kan delta på plattformen på en måte som fremmer en vennlig og positiv opplevelse for det globale fellesskapet. Retningslinjene dekker emner som trakassering, hatprat og seksuelt innhold. Twitch tar disse retningslinjene svært alvorlig og håndhever dem med strenge konsekvenser for lovbrytere.

DMCA-retningslinjer

Twitchs DMCA-retningslinjer beskriver regler og forskrifter for opphavsrettsbrudd. Retningslinjene forklarer hvordan man sender inn en DMCA-takedown-merknad og hvordan man sender inn en motmelding. Twitch tar opphavsrettsbrudd svært alvorlig og har nulltoleranse for lovbrytere.

LES OGSÅ: Kick: Den ultimate guiden til den nyeste streamingplattformen.

Alt i alt er Twitchs regler og retningslinjer på plass for å sikre en positiv og trygg opplevelse for alle brukere. Det er viktig for skapere og brukere å sette seg inn i disse reglene og retningslinjene for å unngå brudd og konsekvenser.

Twitch retningslinje advarsel
Standard advarsel for Twitch-brukere hvis innhold er merket som upassende | Twitch.tv

Relatert til Streaming

Spillstreaming

Kom i gang med spillstreaming i 2024

I denne guiden vil vi snakke om spillstreaming og hva du trenger for å komme i gang …
Streaming Banner

De beste streamingplattformene for gamere i 2024

Spillere er alltid på jakt etter de beste streamingplattformene for å vise frem ferdighetene sine, knytte kontakter med andre spillere …
Kick Streaming Banner Clean

Komplett guide til Kick streaming for nybegynnere i 2024

La oss gå gjennom hvorfor Kick burde være din neste destinasjon for streaming …

Ofte stilte spørsmål

Er Twitch trygt for barn?

Twitch er designet for brukere som er 13 år og eldre. Det er imidlertid viktig å merke seg at Twitch-streams ikke alltid er egnet for alle aldre. Noen streams kan inneholde eksplisitt språk, vold eller seksuelt innhold. Twitch har fellesskapsretningslinjer som forbyr skadelig og hatefull oppførsel, og brukere kan rapportere upassende innhold eller oppførsel.

Hvordan fungerer programmet Twitch-affiliate?

Twitch har et partnerskapsprogram som lar strømmere tjene penger på innholdet sitt. Strømmere kan søke om programmet og må oppfylle visse krav, som å ha et visst antall følgere og seere. Twitch gjennomgår hver søknad og godkjenner eller avslår partnerskapsstatus basert på en rekke faktorer, inkludert strømmerens innhold, engasjement med publikum og overholdelse av fellesskapsretningslinjer.

Hva er noen kritikker av Twitch?

Noen brukere har kritisert Twitch for sine modereringspolitikker, og peker på inkonsekvent håndhevelse av fellesskapsretningslinjer og mangel på gjennomsiktighet i beslutningstakingen. Andre har reist bekymringer om virkningen av Twitch sin pengeinntektsmodell på innholdet som strømmere produserer, og hevder at den oppmuntrer til sensasjonalisme og «Clickbait».

Betaler Twitch sine streamere?

Twitch-streamere kan tjene inntekter gjennom en rekke kilder, inkludert annonseinntekter, abonnementer og donasjoner fra seere. Twitch tilbyr også et inntektsdelingsprogram for sine partnere, som gir en del av inntektene generert av annonser på deres streams. Imidlertid tjener ikke alle streamere betydelige mengder penger, og suksess på Twitch krever ofte en betydelig investering av tid og krefter.

Er Twitch en god plattform for streaming?

Twitch er en av de mest populære plattformene for direktesending, spesielt i spillmiljøet. Den tilbyr en rekke funksjoner som gjør det enkelt for streamere å koble seg til sitt publikum, inkludert chatfunksjonalitet, emotes og integrasjoner med andre sosiale medieplattformer. Imidlertid krever suksess på Twitch jevn innholdsproduksjon, engasjement med seere og overholdelse av fellesskapsretningslinjer.

Hvorfor sier noen at Twitch er i ferd med å dø?

Noen brukere har uttrykt bekymring for fremtiden til Twitch, og viser til konkurranse fra andre streamingplattformer, synkende seertall og endringer i plattformens pengeinntektsmodell. Imidlertid forblir Twitch en av de mest populære plattformene for direktesending, og brukerbasen fortsetter å vokse. Som med enhver plattform er det alltid utfordringer og kritikk, men Twitch forblir en sentral aktør i direktesendingsspekteret.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Beste Gaming Tastatur: Topp 5 valg for optimal spillytelse i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!