A Way Out review: selve essensen av co-op

A Way Out Banner

Hazelight Studios, skaperen av A Way Out, It Takes Two og Brothers er et studio som fokuserer hardt på spill hvor selve essensen av opplevelsen er ved å samarbeide med en annen spiller. Spillene er sterkt drevet av historie og fortelling, samtidig som de ofte leder deg fra a til b på en naturlig måte, dette er ikke spill en kan ofte rote seg bort i.

A Way Out begynner rolig og har en god og naturlig måte for introduksjon til kontroller og spillmekanikk gjennom første parti i fengselsgården etter en har kommet seg av bussen. Dere har fått straff for kriminalitet og skal nå komme dere ut av fengselet. Samarbeid er alfa og omega her, og spillet er sydd sammen rundt dette konseptet, det finnes ikke noe singleplayer her. Spillingen foregår via splitscreen hjemme i sofaen, men kan også selvfølgelig spilles gjennom internett med en god venn. A Way Out er fylt med intens action omtrent fra start til finish og holder deg og vennen din opptatt med diverse oppgaver en må utføre på egenhånd eller sammen.

A Way Out er selve essensen av co-op opplevelsen

Kontrollene til A Way Out føles naturlige og kan spilles med en håndkontroller eller med et keyboard. Grafikken er meget god og en opplever sjeldent bugs eller annet feil med spillet. A Way Out er utviklet i den populære spillmotoren Unreal Engine 4 og går så sømløst som man kan forvente fra et spill utviklet i Unreal.

A Way Out har sterk fokus på historie og samspill mellom våre to protagonister som skal “gjøre tid” sammen. Leo Caruso kan oppleves en del mer dominant og direkte enn Vincent Moretti, som foretrekker å være litt mer åpen og avslappet og tilbaketrukken til livet. Dette gjør for en perfekt duo hvor alt avhenger av samspill, omtanke og to måter å håndtere et “problem” på.

A Way Out

Det er lite som er likt i A Way Out

Fengselsrømningen går ikke alltid på skinner og her må en improvisere på de fleste måter. Ved første playthrough så kan alt virke en del kaotisk og en får kanskje ikke med seg alle de kule detaljene utviklerne har lagt igjen til oss, så det anbefales å spille gjennom denne hvertfall to ganger (eller flere).

A Way Out har en del film og historiesekvenser hvor en kan bli godt kjent med protagonistene, kjemien er god og gjennom spillet får en vite ganske godt hva disse to har gått gjennom før fengsel. Scenarioene en skal gjennom er mange og er ganske varierte, dette spillet er faktisk ikke kjedelig i et eneste sekund. Fra en starter i fengselet skal en gjennom alle kriker og kroker der inne før man omsider rømmer og kommer seg ut i naturen.

Det er litt stillhet og ro i spillet for å utforske litt sammen og hvor en kan gjøre underholdene oppgaver sammen, men dette blir ofte fort brutt av jagende politi som har i oppgave å ta dere med tilbake i kasjotten. A Way Out byr på fengselsrømmingjakt, biljakt, båtjakt, skogjakt, sykehusjakt, byggeplassjakt og mye mer. Grunnen til at det blir nevnt jakt i alle ordene er ikke fordi dere skal på jakt, men heller det at politiet er på jakt etter dere, konstant.

A Way Out screen2

A Way Out er et friskt pust innen gaming

A Way Out er et morsomt, lekent, intenst og actionfylt samarbeidsspill som virkelig får adrenalinet til å pumpe, og når du tror du endelig har fått en pause så må du tro om igjen. A Way Out er skrevet av Josef Fares, programmert av Anders Olsson og satt til liv av Claes Engdal. Josef sin bror Fares Fares har fått stemmen til Leo Caruso og vår andre protagonist, Vincent Moretti er tildelt skuespilleren Eric Krogh.

Nå skal vi ikke gi for mange spoilers her, men hvis det bestemmes for at dere vil spille gjennom A Way Out så venter det mange fine plot twists og skrullete vridninger på historien gjennom reisen til Leo Caruso og Vincent Moretti. Men det vi kan si her er at slutten er meget meget trist, men denne må nok oppleves på egenhånd.

A Way Out screen3

Spillet kan kjøpes via Steam, Playstation store eller Xbox marketplace. Og om du virkelig leter etter noe du kan spille sammen med en venn og ha det moro med så er A Way Out noe vi anbefaler på det sterkeste. Her på kontoret setter vi virkelig pris på samarbeidsspill eller multiplayer generelt, vi føler at spill alltid skal oppleves sammen for å styrke bånd og vennskap, uansett om det er familie eller venner. A Way Out får garantert en 10/10 would play again fra oss.


Siste Nyheter

Nintendo Direct

Nintendo Direct (2024) viser nye spill

Nintendo hadde sin Nintendo Direct livestream i dag. Presentasjonen, som startet kl. 15:00 britisk tid, varte i omtrent 40 minutter …
Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Elden Ring: Shadow of the Erdtree – er du klar?

Som de fleste har fått med seg, er det slik at Fromsoftwares nyeste utvidelse/DLC, Elden Ring: Shadow of the Erdtree, …
Starfield Banner

Starfield skyter seg i foten med ny oppdatering

Det er lenge vært planlagt en stor oppdatering til Starfield med blant annet “Creation Kit”, nye oppdrag, og generelt en …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!