Activision Blizzard oppkjøpet godkjennes

Microsoft Activision Blizzard

Etter flere måneder med hard kamp ser det nå ut til at Microsoft nå får godkjenning til å gå videre med oppkjøpsplanene sine av Activision Blizzard. Selvom alle har vært i mot oppkjøpet har nå Microsoft lagt inn diverse avtaler med alle parter slik at fremtiden til de som er i direkte konkurranse med de er sikret, foreløpig.

Microsoft Activision Blizzard Oppkjøpet

Oppgjørets time er nesten over for Activision Blizzard

Microsoft vant rettsaken over det Amerikanske konkurransetilsynet, FTC, og har nå også klart å få det resterende Britiske konkurransetilsynet, CMA, til å godkjenne oppkjøpet av Activision Blizzard. Britene sier seg fremdeles skeptiske til hele Activision Blizzard avtalen, men siden det nå er lagt til ekstraordinære klausuler godkjennes dette foreløpig i følge New York Times.

LES OGSÅ: Microsoft – Ett steg nermere oppkjøpet av Activision Blizzard.

Grunnen til at oppkjøpet ble stoppet med det første var at konkurransetilsynet ikke ønsket at Microsoft skulle ha monopol på strømmemarkedet. De kommer nok uansett til å ha det i fremtiden, men det er kanskje en bra ting, for ingen har nemlig fått det til enda. Google Stadia var nermest med å få dette til, men måtte heise det hvite flagget til slutt. Så, kanskje vi trenger en så sterk aktør som Microsoft til å kickstarte dette på en ordentlig måte?

Ubisoft-avtale gjorde CMA fornøyd

I en restrukturering av avtalen var Microsoft nødt til å gå hard til verks for å få oppkjøpet på plass. Det Microsoft endte opp med var å trekke inn Ubisoft på matta for å tilby dem kjøp av rettighetene på streaming fremover. Dette falt i smak hos Ubisoft, og de godkjente avtalen etter kort tid.

Det Britiske konkurransetilsynet ble godt fornøyd med denne avtalen, og valgte da å gi pass til Microsoft, foreløpig, at oppkjøpet ble godkjent. Diskusjonene er fortsatt litt på matta.

Colin Raftery, CMAs senior direktør, nevner at han er fornøyd med den gjeldende avtalen Microsoft har gjort med Ubisoft.

“This is a new and substantially different deal, which keeps the cloud distribution of these important games in the hands of a strong independent supplier, Ubisoft, rather than under the control of Microsoft”

“With additional protections to make sure that the deal is properly implemented, this will maintain the structure of the market, enabling open competition to continue to shape the development of cloud gaming in the years to come, and giving UK gamers the opportunity to access Activision’s games in many different ways, including through cloud-based multigame subscription services.”

-Colin Raftery

Fristen er nå satt til 6. Oktober hvor CMA fortsatt må granske for å se om det er noe de ikke liker, så om Microsoft gjør alt riktig så går oppkjøpet gjennom på den datoen, med mindre noe annet skjer igjen.


Siste Nyheter

Call of Duty Black Ops 6

Nytt Call of Duty fra Activision

Tittelen blir Call of Duty: Black Ops 6 og vil ha verdenspremiere den 9. juni via Xbox-Direct, og stjeler showet …
Oppgraderingspakke

Best i test oppgraderingspakke til Gaming PC i 2024

En oppgraderingspakke til en eksisterende gaming-PC er ideell for den som ønsker en kraftigere og mer moderne datamaskin uten å …
Deadlock

Valve sitt nye Deadlock er avslørt

Det har gått rykter om det neste spillet fra Valve i evigheter, og i går så det ut til at …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!