Nye Apple Vision Pro

Vision Pro

Apple sitt nye “mixed reality” headsett er ikke lenger bare spekulasjoner og rykter. Denne mandagen avduket Apple endelig sitt tilskudd i VR/AR familien, og prisen er stiv. Hva slags planer Apple har for disse brillene får vi bare vente å se, men produktene lansert på denne platformen blir nok bra.

Apple Vision Pro Mixed Reality

Prisen på Vision Pro brillene vil være på intet mindre enn 3.499 US Dollar, legg på moms, frakt og toll inn til Norge så blir nok prisen noe høyere. Dette er nok et produkt ment for bedrifter og de som har “råd” til det, altså ikke et vanlig konsumerprodukt. Vision Pro er ventet på markedet tidlig 2024 i USA, senere til andre land.

Apple sin visjon rundt Vision Pro er en måte å ta med seg “pcn” på tur, hvor enn du måtte være. Vision Pro gir deg en ny type frihet hvor du ikke lenger er bundet til en firkantet skjerm, men kan heller bruke hele rommet rundt deg som din skjerm. Opplevelsen rundt brillene er ment til å være så interaktiv som mulig med det Apple kaller VisionOS, du skal omtrent kunne føle at du har verktøyene og appene dine i fingertuppene.

Apple Vision Pro

Apple har klart å stappe 23 millioner pixler fordelt på de to displayene i Vision Pro brillene, samt hele to grafikkchipper for å sørge for at opplevelsen blir best mulig. Med Vision Pro sin eksterne batteripakke vil batteritiden bli opptil 2 timer per lading. Det vil også være mulig å spille utvalgte spill via Apple Arcade sammen med PS5 Dual Sense Kontrollern. Vision Pro er også kompatibel med Apples Magic Keyboard og Magic Trackpad.

“Creating our first spatial computer required invention across nearly every facet of the system,” said Mike Rockwell, vice president of Apple’s Technology Development Group. “Through a tight integration of hardware and software, we designed a standalone spatial computer in a compact wearable form factor that is the most advanced personal electronics device ever.”

-Apple

Vision Pro inn i kjent marked

Mixed Reality/Augmented Reality er ikke et nytt begrep, og det har vært på markedet i mange år. Men med selskaper som Apple som satser på noe slikt noe, så må det bare bli bra. Brillene har vært under utvikling i en evighet, og startet som en liten lekkasje og et rykte. Kunne det stemme at et så stort selskap hadde valgt å ta tak i en så “uprøvd” teknologi?

Under samme show Apple holdt får vi vite at Kojima Productions også ønsker å gjøre produktene sine kompatible med platformene til Apple, Video Games Chronicle har en veldig god artikkel som dekker dette, les mer om den på nettsidene til VGC.

Sist men ikke minst, i Apple tradisjon er hele fronten av brillene i laminert glass. Dette har blitt god business for Apple da produktene må repareres når de knuser. Vision Pro er ikke et unntak her, og vil nok koste noen lapper hvis du er så uheldig å miste de i bakken. Verden kjemper for mer klimavennlige tiltak, Apple drar i håndbrekket så hardt det lar seg gjøre og holder seg til bruk og kast. Har du ikke penger eller mulighet til å reparere produktet ditt når det knuser? Synd.

Men kunne dette i realiteten vært unngått da headsettet er av typen augmented reality (AR)? Trolig ikke siden du er nødt til å se virkeligheten rundt deg, det er jo dette som er selve konseptet til AR.

LES OGSÅ: Prøv den nye Meta Quest 3.


Siste innen Streaming

Spillstreaming

Kom i gang med spillstreaming (2024)

I denne guiden vil vi snakke om spillstreaming og hva du trenger for å komme i gang …
Streaming Banner

Beste streamingplattform for gaming (2024)

Spillere er alltid på jakt etter de beste streamingplattformene for å vise frem ferdighetene sine, knytte kontakter med andre spillere …
Kick Streaming Banner Clean

Komplett guide til Kick streaming for nybegynnere i 2024

La oss gå gjennom hvorfor Kick burde være din neste destinasjon for streaming …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!