Baldur’s Gate 3 åpner for kjønnsfrihet

Baldur's Gate 3 Banner

Hva er ideén bak innspillet fra Baldur’s Gate 3? Vi tar en titt.

Baldur’s Gate 3 har vært i early access en stund nå og har blitt planlagt å slippes i slutten av August. Disse planene er dog litt forandret på pga Starfield sin release den 6. September, dette skjønner vi. Nå er spillet planlagt for release den 3-6. August, og utviklerne fortsetter å forbløffe oss med hvor mye Baldur’s Gate har å by på. Vi tar en titt på en av de siste spikkene Larian Studios har vist frem, nemlig fordypning i kjønnsbestemmelse og tilhørlighet.

Larian har holdt på lenge med early access

Spillet er vært i early access siden 6. Oktober 2020 og er satt i Dungeons & Dragons universet. Du kan velge mellom klassiske Dungeons & Dragons raser og karakterer, eller egne “Origin Characters” med håndsydde bakgrunnshistorier.

Origin Characters er supplert fra IGN.

Du er kidnappet, bortkommet og infisert med et ukjent patogen, alt er bare kaos. Ikke den hyggeligste starten i Baldur’s Gate 3, men som tiden går og infeksjon setter fart finner du også ut at dine krefter bygges sakte men sikkert. Overlevelsesevnen din øker, men en pris må betales. I en verden hvor konflikt er skyhøy er det din oppgave å sørge for at fremtiden til The Forgotten Realms blir god. Dette er en oppskrift som bare kan love godt og ser ut til å by på mye action, spenning og moro.

Baldur’s Gate 3 | Original Release Date | YouTube

Baldur’s Gate 3 – Originalt og enestående

Larian Studios viste oss under Panel from Hell “Release Showcase” mye spennende nyheter og arbeid de har gjort med Baldur’s Gate 3 den siste tiden. Men det var noe spesielt under denne presentasjonen som fanget øyne til ganske mange rundtom. Her er det en feature som lar deg velge Genitals “Default”, hva er dette for noe, og hvor mye har det å si for generell spilling?

Baldur’s Gate 3 er et veldig stort rollespill med karakteren i hovedfokus, vi vil tippe på at dette vil være en viktig sak for veldig mange hvor de kan mikse og trikse med utseendet og diverse annet for å skape en karakter hvor en kan føle seg mer hjemme og som man kan identifisere seg med.

Verden går fort fremover for spillutviklere

Verden utvikler seg, og spillselskaper må også holde følge. CD Project Red har også en funksjon for dette i Cyberpunk 2077 hvor en kan velge “anheng”. Dette vises egentlig for det meste under character creation, men det hjelper veldig på å bare kunne vite at valgfriheten finnes. Under streamen til Larian Studios stoppet de før vi fikk vite så mye mer pga faren for å bli bannlyst via diverse streamingplatformer, selvfølgelig.

Baldurs Gate Character Creation
Character Creation | Genitals “Default” | Baldur’s Gate 3

Multiplayer blir en stor del av Baldur’s Gate 3

Ikke nok med at dette spillet er stappet med content og er bare generelt massivt, men det har også støtte for online multiplayer med opp til fire spillere. Baldur’s Gate 3 er også satt i Dungeons & Dragons universet, og om du er kjent med dette så ligger et av hovedfokusene ved å rulle terninger. For hver terning du måtte rulle for å bestemme utfallet av en oppgave eller annet, vil også spillet rundt deg forandre og reagere. Baldur’s Gate 3 er sjeldent statisk, og dette er garantert fremtiden til spillutvikling. En statisk verden kan være kjedelig og langsom, men alt med moderasjon såklart.

Larian gir Baldur’s Gate noe vi sjeldent ser

Baldur’s Gate har også noe fokus på romanse og forhold, kanskje det er her “Genitals” opplegget utspiller seg? I noen scener og videoer vi ikke kan vise her så har spillet noen ganske heftige og heite sekvenser. Resten kan vel være opp til fantasien hvis vi sier at det er en druid ved navn Halsin som kan forvandle seg til en Bjørn. Under denne sekvensen er det helt opp til deg med dine valg i dialogen om hva som skjer, enten så kan du bare avslutte hele akten, eller fortsette om du liker det, her er det opp til deg og din smak.

Baldurs Gate 3 Bear
Hva skjer her egentlig? | Baldur’s Gate 3 | Larian Studios

Selvfølgelig får vi en «Collector’s Edition»

Det kommer en ganske omfattende og kul Collector’s Edition til Baldur’s Gate 3, anbefales absolutt å plukke denne opp. Her er det mye ekstra stæsj som kan gjøre seg godt på utstillingshylla om du fortsatt har ekstra plass. Og om du ikke har så er det en ekstra god unnskyldning til å utvide med en hylle til om plassen skulle være tilgjengelig.

Baldurs Gate 3 Collectors Edition
Collector’s Edition | Baldur’s Gate 3 | Larian Studios

Baldur’s Gate 3 ser helt fantastisk ut og Larian Studios gir alt de har denne gangen for å virkelig få spillet plassert på kartet. Ikke det at forgjengerne noensinne var subpar eller dårlige, men nå er vi kommet langt med spillutvikling, teknologi, grafikk, spillmekanikker og ideér som kan lekes med. Når det ikke er mangel på hardtarbeidende flinke artister, spillprogrammerere og ledere som kan trekke spillet i riktig retning er det kun fantasien som setter grenser. Baldur’s Gate 3 kommer til å bli et spill for mange i en veldig lang periode fremover.

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!