Baldur’s Gate 3 sjekkliste

Baldur's Gate 3 Banner

Startskuddet er gått og Baldur’s Gate 3 er endelig lansert. Men har du husket å gjøre klart alt til den store dagen? Før lansering ble det informert av utviklerne hva du burde gjøre før spillet kom, og allerede er det mange som har støtt på noen problemer, og her skal vi ta en titt på alle tipsene vi har samlet inn.

Baldur’s Gate 3 og Larian Studios leverer

Larian Studios har lenge kokt på oppfølgeren til Baldur’s Gate 2, og selvom vi har hatt noen spill mellom original release i år 2000 med Baldur’s Gate 2: Shadows of Amn og 2001 med expansion Baldur’s Gate 2: Throne of Bhaal så føles det ikke ut som om vi har hatt en særlig verdig oppfølger når resten var spinoffs. Nå er isen brutt og Baldur’s Gate 3 leverer på alle mulige måter.

LES OGSÅ: Baldur’s Gate 3 har åpnet opp for kjønnsfrihet i spillet.

Allerede 10 timer inn i spillet har vi ikke slåss så forferdelig mye, men har heller kost oss med å utforske mye historie, dialog med npc-er og mye generell vandring for å kikke rundt. Om du ikke har plukket opp Baldur’s Gate 3 enda anbefaler vi dette sterkt. 10 timer er ikke nok for en god review av dette, men allerede vet vi at dette er en klar vinner.

Spillere sliter allerede med saving i Baldur’s Gate 3

Det er ukjent om den allerede omstridte savebuggen i Baldur’s Gate 3 har noe med hva utviklerne fortalte oss her om dagen, men det skader ikke å prøve dette uansett. Larian Studios kom tidligere med en uttalelse før lansering om at de som skulle ha Baldur’s Gate 3 på PC måtte huske å avinstallere spillet før release. Grunnen til dette var at spillfiler fra early access versjonen kunne skape konflikt med filer fra den ferdige versjonen. Så om du har problemer med savebuggen din kan du først og fremst prøve å reinstallere alt.

Fungerer ikke dette har GameRant kommet med en liten guide til hvordan du kan løse dette problemet. Saving er jo utelukkende et problem hvis det ikke fungerer i de fleste spill om dagen, hvis ikke alle spill.

For å trekke litt i nostalgistrengen så kunne en jo tenke seg hvordan det var om du ikke hadde tilgang til memorycard på en gammel Playstation back in the days, dette fikk vi ofte oppleve når vi var på besøk hos kompiser hvor foreldre hadde skippet å kjøpe dette fordi “det var for dyrt”, takk for det marerittet.

Løsningen for saving i Baldur’s Gate 3

Uansett er det håp for de fleste spillere som nevnes hos GameRant. Og her kommer oppskriften til hva som skal og burde gjøres om du sliter med saving i Baldur’s Gate 3. Guiden og bildene er hentet fra GameRant sine hjemmesider.

Baldur's Gate 3 savebug
  1. Exit Baldur’s Gate 3 and the Larian Studios Launcher.
  2. Go into the Steam library, right-click on Baldur’s Gate 3, and select ‘Properties.’
  3. In the ‘General’ tab, switch off the slider that says “Keep games saves in the Steam Cloud for Baldur’s Gate 3.”
  4. On the PC, go to This PC > Windows (C:) > Users > (username) > AppData > Local > Larian Studios and delete the folder names ‘Baldur’s Gate 3.’
baldur s gate 3 fixing the can t save bug

Som nevnt tidligere ba Larian Studios alle spillere som hadde spilt dette i early access om å slette de gamle filene da det kunne skape konflikt med de nye. Det er mulig savebuggen er direkte relatert til dette da savefilene du allerede har ikke stemmer overens med at Baldur’s Gate 3 er resatt av Steam. Selvom du kanskje ikke har et aktivt problem med dette anbefaler vi allikevel at du gjør dette så fort som mulig, for det hadde vært direkte kjipt om du hadde støtt på dette problemet i en savefil som har kommet opp i en svimlende sum timer.

Larian Studios har tips til Baldur’s Gate 3 problemer

Larian Studios har også noen tips til hvordan problemene kan fikses, men her må du nok feilsøke litt. Dette er vel en av de minuspoengene PC kan få over konsoll. Det finnes allievel problemer med konsoll også, men ikke på nær mye knoting som man har på en PC.

  • Make sure BitDefender, Windows Defender, or other anti-virus software is not blocking Baldur’s Gate 3 from accessing game files.
  • Select ‘Verify Integrity of Game Files’ from the ‘Properties’ menu under the ‘Local Files’ tab.
  • Remove and delete any mods.
  • Run Steam or GOG as an administrator.
  • Restart the game from a clean boot.

Som GameRant skriver så er det mange brukere på forumet som sier at hvis løsningen med Steam fiksen ikke fungerte er det mest sannsynlig at en av disse over vil fungere. Vi anbefaler derimot å bare kjøre en clean reinstall av spillet som Larian Studios originalt sa før lansering, dette løste problemet for oss med en eneste gang.


Siste Historier & Anmeldelser

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 review: en oppslukende reise for alle motorfans

Forza Horizon 5 var et fantastisk eksempel på sim-cade-opplevelsen. Vakker grafikk sammen med godt tilpassede spillmekanismer brakte denne serien til …
Topp 5 Beste Spillene fra 2020 Banner

Topp 5 beste spillene fra 2020

Vi tar en titt på et av de tidligere spennende årene, og kårer det vi synes var de topp 5 …
Nintendo 64 Super Nintendo Spill Ekstrautstyr

Er ekstrautstyret til konsollens dager over?

Vi tar et dypdykk i historien og forteller om gode minner, oppveksten, og alt ekstrautstyret til spillkonsollene …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!