Blizzard er tilbake i Kina med NetEase

World of Warcraft Blizzard Night Elf Orc

Blizzard Entertainment er en amerikansk spillutvikler og -utgiver grunnlagt i 1991 i Irvine, California, av Allen Adham, Michael Morhaime og Frank Pearce. De er kjent for spill som Warcraft, Diablo, StarCraft, Overwatch og World of Warcraft.

Blizzard arrangerer årlig BlizzCon, en konvensjon der de kunngjør nye spill, oppdateringer og konkurranser. De er også aktive innen esports med turneringer som Overwatch League, som nå er nedlagt, og Hearthstone World Championship. Blizzard er kjent for kvalitet, samfunnsengasjement og innovasjon, og har hatt stor innflytelse på spillindustrien.

NetEaseBlizzard

Blizzard og NetEase gjenforenes

Tidligere i januar 2023 var det stor debatt rundt emnet da Blizzard mistet deres kontrakt med det kinesiske NetEase. Dette resulterte i at det kinesiske folk ikke lenger fikk ha tilgang til spillporteføljen Blizzard fører i alle andre land.

LES OGSÅ: Blizzard drepte MMORPG-sjangeren for alle utviklere.

Det var stor ståhei og lengre innlegg fra ledelsen hvor de uttrykte stor misnøye og at de måtte skuffe det kinesiske folk da det ikke kunne forhandles frem en ny avtale. Blizzard og NetEase hadde samarbeidet siden 2008 og ble avsluttet i januar 2023 da NetEase syntes de nye vilkårene var urettferdige og urimelige.

We at Blizzard are thrilled to reestablish our partnership with NetEase and to work together, with deep appreciation for the collaboration between our teams, to deliver legendary gaming experiences to players in China. We are immensely grateful for the passion the Chinese community has shown for Blizzard games throughout the years, and we are focused on bringing our universes back to players with excellence and dedication.

-Blizzard President Johanna Faries

Nå, etter nesten halvannet år, har Blizzard og NetEase klart å løse konflikten etter mye uenighet og kritikk av hverandre. En ny avtale er blitt godkjent og klar til å bli signert. Spillporteføljen vil igjen være tilgjengelig for det kinesiske markedet denne sommeren, og driften kan gjenopptas som normalt.

LES OGSÅ: Microsoft Activision Blizzard er nå en realitet.

Microsoft-sjefen Phil Spencer har også kommentert saken og er tilfreds med at avtalen endelig er på plass igjen. Dette vil uten tvil øke sjansene for økt inntjening og en større publikumsbase for Xbox i Kina, da de også kan dra nytte av bølgeeffekten som denne avtalen bringer med seg for selskapet.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Beste Gaming Tastatur: Topp 5 valg for optimal spillytelse i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!