CD Projekt Red kutter ned – Den bitre realiteten

CD Projekt Red Banner

CD Projekt Red ser seg nødt til å kutte ned på ansatte.

De fleste av oss jobber i et firma, stort eller lite, og den harde sannhet får mange av oss oppleve fra tid til annen. Heldigvis her i Norge har vi et ganske bra støtteapparat når permitteringer eller permanente avskjed må utføres. Realiteten kan være hard og brutal, men de fleste finner fort et annet beite.

CD Projekt Red må permittere

I en update på organisasjonskartet hos CD Projekt Red sine hjemmesider melder de at det må kuttes med ca 100 ansatte, altså 9% av hele bemanningen deres. Projekt Red har allerede mye gående, men klarer ikke å sette alle i arbeid slik at det skal være lønnsomt. De har for øyeblikket tre stk franchiser gående, Witcher, Cyberpunk og en ny en kalt Hadar. Så langt har vi minimal informasjon angående Hadar, annet enn at det er et fantasy inspirert spill.

Hele updaten en kan lese på hjemmesidene til Projekt Red og ser mest ut som generell pr fjas og diverse unnskyldninger til å måtte la noen overflødige ansatte gå, men det kan jo også hende at det ligger noe sannhet i det. Det er ikke alle som bidrar like mye eller passer inn på et team som andre gjør, og da er det best å enten finne en god plass til den som ikke passer eller bare rett og slett måtte la de rusle ut døra på nye eventyr. Valget er uansett ikke en lett oppgave.

Noen får bli i en god stund fremover

Noen av de ansatte som må gå har uansett veldig god tid på seg til å finne en annen arbeidsgiver eller hvis de ønsker å starte andre type prosjekter på egenhånd. CD Projekt Red forteller at planen er å vente til Q1 2024 med oppsigelsene for en del av de, mens resten må gå på løpende bånd.

Til slutt takker Projekt Red for innsatsen til de utvalgte ansatte og håper de fremdeles kan ha en god relasjon videre. De ønsker fremdeles kontakt, og forståelig er dette da de kan ha bruk for dem senere i linja.

CD Projekt Red | Twitter

Kjente prosjekter fra CD Projekt Red

Så langt vet vi at CD Projekt Red jobber med Project Hadar, Project Polaris som skal være et nytt spill innenfor Witcher franchisen og Orion. Sistnevnte skal være et nytt Cyberpunk spill, videre har vi lite informasjon om denne.

Det er ikke alltid bare fryd og gammen når man lander drømmejobben sin. Det å være ansatt i et spillselskap, til og med et så stort et som CD Projekt Red har også sine negative sider, og det blir belyst veldig godt her. Om du er flink i det du gjør, gjerne også kanskje den flinkeste, fortsatt er ikke arbeidsplassen din 100% trygg. Vi har selv vært gjennom konkurser, permitteringer og lignende, det er aldri gøy men en kommer alltid gjerne ut i andre enden med hodet fortsatt i behold. Stå på og gi jernet så går det stort sett bra om du er i en lignende situasjon.

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!