ChatGPT sammen med Unity

ChatGPT Unity AI

Vi er over gjennomsnittet interessert i spillutvikling her på kontoret, dette legger vi aldeles ikke skjul på. ChatGPT og AI generelt har vært et ganske hot topic i det siste, så dette er ikke noe veldig nytt. Men allikevel fortjener det mer dekning enn det får, for det her er faktisk helt sjukt moro.

ChatGPT og AI er overalt

ChatGPT og AI florerer på YouTube og i hele verden generelt, søker du det opp på google så har du mer enn nok lesestoff for et par år, og mer. Har du lyst til å integrere det i spillet ditt via Unity så finnes det mye ressurser til hvordan du skal gå frem her. Det finnes mange plugins for AI integrasjon og “tutorials” på YouTube om hvor du burde starte og step by step på hvordan du integrerer det i Unity.

Hva kan ChatGPT gjøre for deg som utvikler

I videoen ser vi hvordan ChatGPT kan gjøre enkler oppgaver for deg som ellers hadde tatt meget lang tid å gjøre for hånd, dette har definitivt sin plass i fremtidig spillutvikling og hos større selskaper for å få ferdig produktet kjappere.

AI kan hjelpe utrolig mye på arbeidsprosessen og tiden det vil ta før en oppgave skulle blitt ferdig om man hadde gjort det “manuelt”. Her snakker vi 1 time gjort om til 10 eller 20 minutter, avhengig av hvor flink du er til å bruke f.eks ChatGPT og hvor god integrasjonen er gjort i spillmotoren. Skal du kun bruke ChatGPT til koding er du allerede et langt skritt foran de som koder for hånd.

Du må fortsatt kunne grunnreglene i Unity

Men ikke glem hvordan du lærte deg programmering, du må fremdeles grave i kodebasen og dokumentasjonen for å lære deg basics om hvordan koden og Unity fungerer. Her hjelper det ikke om noen skriver kode for deg når du ikke har peil på hvordan det henger sammen. ChatGPT er et godt verktøy, men det er faktisk deg selv som må stå for problemløsningen, det er kun du som vet hva du vil og hvordan du setter opp programvaren din. ChatGPT kan kun hjelpe deg dit ved å gjøre livet ditt enklere.

Det er ikke bare enkle oppgaver ChatGPT gjør for deg, her kan det også brukes til å gjøre dialog i spill til noe helt fantastisk. Diverse retningslinjer må til her for at det skal bli kommersielt brukt enda, så det er fremdeles et par steg igjen til målstreken før dette faktisk blir en greie.

Store fremskritt i spillverden

I videoen viser den franske spillutvikleren og YouTuberen “Valem” hvordan du kan sette opp ChatGPT til å fungere som en NPC som kan prate med deg, gjøre enkle oppgaver og fylle spillet ditt med mer “menneskelig” liv.

Teknologien har kommet veldig langt, men som vi ser i videoene har det fremdeles et stykke og gå. Noe av det er bare proof of concept, men AI vil komme som en helhetlig integrasjon til spilmotorene fortere enn du kan blunke.

AI Unity ChatGPT

Valve ønsker ikke AI på platformen sin

Valve har allerede satt ned foten for bruk av AI på Steam platformen frem til alle retningslinjer er satt. Hovedgrunnen til dette er det enkle konseptet ved at hvis du skal utgi et spill så er du nødt til å eie alle rettighetene til ditt eget spill. AI er for alle, og du kan aldri eie en “selvtekende” maskin, enda. Fremtiden er AI, og AI er både skummelt og fantastisk på en gang.

Vi får håpe at Skynet ikke kommer helt enda, men dette er definitivt slutten på en era og starten på en annen. Kall det slutten for “menneskeheten” og starten på den nye “maskinens” era, det betyr ikke nødvendigvis at vi skal bli utslettet, men det er nå maskinene virkelig kan sette fart.


Siste Nyheter

Nintendo Direct

Nintendo Direct (2024) viser nye spill

Nintendo hadde sin Nintendo Direct livestream i dag. Presentasjonen, som startet kl. 15:00 britisk tid, varte i omtrent 40 minutter …
Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Elden Ring: Shadow of the Erdtree – er du klar?

Som de fleste har fått med seg, er det slik at Fromsoftwares nyeste utvidelse/DLC, Elden Ring: Shadow of the Erdtree, …
Starfield Banner

Starfield skyter seg i foten med ny oppdatering

Det er lenge vært planlagt en stor oppdatering til Starfield med blant annet “Creation Kit”, nye oppdrag, og generelt en …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!