Command & Conquer: Combined Arms

Command & Conquer Remastered

Det finnes mange RTS titler der ute som enkelt kan ta plass på tronen som en av de beste i historien. Command & Conquer serien er definitivt en av disse som fortjener denne plassen. Command & Conquer lever kanskje som et vagt minne hos de fleste “eldre” gamere der ute.

Serien begynner å dra på åra nå siden release på 90-tallet. Spill som Command & Conquer var også mye med på å forme det i dag vi kjenner som dagens esport.

Command & Conquer

Command & Conquer er en perle fra 90-tallet

I 2020 lanserte EA sammen med Petroglyph Games og Lemonsky Studios det populære spillet Command & Conquer, men nå i en remastered series edition. Det er simpelthen så mye man kan elske med dette gamle rts-spillet. Ta for eksempel de merkelige cutscene sekvensene, den statiske stemmebruken, bygningene, historien, rett og slett alt dette spillet hadde å by på var et perfekt produkt ut i fra 90-tallets PC-gaming. Noe ekstra godt en kan hente ut fra denne nyversjonen er at det er nå enklere å finne frem til skirmish kamper via det nye multiplayer systemet.

Det har vært mange tilskudd i Command & Conquer familien, vi har spill som Red Alert, Tiberian Sun, Generals, Tiberium Wars, Red Alert 2, og ikke minst vår egen favoritt: Yuri’s Revenge, gud så mange timer som gikk inn i den sistnevnte her. Hjemme var det ofte LAN-party sammen med bruttern og kompisene slik at vi kunne spille Command & Conquer sammen, lenge leve de gode minnene fra den tid.

Modding på høyt nivå

Men nå skal vi over til det ordentlige kakestykket, og for de som fremdeles spiller denne perlen av et pc-spill så er nyheten god. Nå har en modder klart å blande alt inn i en mod som er kalt Command & Conquer: Combined Arms.

Tilskudd i Command & Conquer ulikt alt annet

Alle singleplayer oppdragene, multiplayer, coop, skirmish, alt du egentlig kan tenke deg er stappet inn i denne modden. Dette er kokt sammen med OpenRA spillmotoren som er laget nettopp for dette, å bringe tilbake den gamle kjære rts-sjangeren. Dette er ikke bare en mod, det føles som et helt nytt spill. Det er rett og slett så mange fler muligheter nå til å ha det moro igjen med Command & Conquer, og det tikker alle boksene hos nostalgimonsteret.

Forrige uke fikk også modden en god overhaul med mange nye tilskudd, slik som retrofitting av grafikk. Om du ønsket å skifte på grafikken til å bedre matche det spillet du likte best, kan du nå gjøre dette. Det fikk også en god oppdatering av lyder, artwork og en rekke med ekstra funksjoner. Det er gledelig å se at Command & Conquer fortsatt lever i god velstand med et godt community som tar vare på spillet slik det fortjener.

Ønsker oss bakoverkompabilitet for det meste

Vi skulle ønske at alle spill fungerte på ny hardware, slik som Command & Conquer gjør. Og for å være helt ærlig så er vi ganske overrasket over at det engang fungerer som det gjør. Men som med mye annet kunnet det ikke fungert uten selve teamet bak OpenRA motoren, dette er et team som har lagt inn blod, svette, tårer og en hel haug med frivillige timer inn i prosjektet kun for å se at spillet får lov til å leve i beste velstand. Ønsker du å laste ned modden kan du finne den på ModDB sine hjemmesider.

RTS er en svunnen spillsjanger

Strategispill som Warcraft, StarCraft, Red Alert, Dune og hele den armadaen er nok en utdødd art. Det er rett og slett ikke populært nok til å holde liv i en slik serie lenger. Mange har gjort et godt og helhjertet forsøk på å få liv i rts-sjangeren igjen, men det ser ikke ut til å sitte helt der det skal. Funcom holder for øyeblikket på med Dune: Spice Wars, som er fremdeles i early access og ventes full release et sted i 2023. Vi tviler på at dette alene klarer å reboote rts-flammen, men det blir nok et godt tilskudd til familien for de som elsker sjangeren.

Hadde bare alt annet fungert slik så kunne vi fått sett så mange fler spill som fortjente å leve. Vi venter enda på en remaster av for eksempel Black & White, men dette kommer nok aldri. Er du glad i gamle rts-klassikere kan du selvfølgelig ta en titt på vår artikkel om Dune II, dette er ordentlige godsaker.


Siste Samletester

Oppgraderingspakke

Oppgraderingspakke gaming PC: Test av de 5 beste på markedet (2024)

En oppgraderingspakke til en eksisterende gaming-PC er ideell for den som ønsker en kraftigere og mer moderne datamaskin uten å …
Prebuildt Gaming PC Cropped 02

Gaming PC: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Vi har lagt ned mye tid og innsats for å sikre at du får akkurat det du ønsker, slik at …
RAM Banner

Beste PC RAM for gaming (2024)

Vår guide hjelper deg å velge riktig RAM for gaming-PC, med ekspertråd og tips for optimal ytelse og stabilitet. Perfekt …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!