Den dagen Dark Souls kunne skade pc-en din

Dark Souls Banner

Et lite tilbakeblikk til de som brukte Dark Souls til å ta kontroll over den dyrebare riggen hjemme.

Elden Ring var nær release og massen startet på en ny playthrough av Dark Souls for å gjøre seg klar, men det var noe fryktelig galt som skulle skje. Vi har en liten gruppe mennesker som elsker å utnytte andre for moro, konsekvensene av dette slo Dark Souls ut i ukesvis.

From Software gjorde det de kunne

Det var i Januar 2022 hvor dette ble oppdaget og From Software reagerte på den eneste måten de kunne, dra ut stikkontakta på serverne med en eneste gang. Denne feilen hackere hadde funnet lot de ta fullstendig kontroll over datamaskinen din. Skulle du ta noe som helst av kontroll tilbake var du nødt til å dra ut din egen stikkontakt så fort som mulig, men problemet var at du ikke kunne vite når dette skjedde.

Dark Souls har noe de kaller Blue Sentinel som skal forhindre dette, men som alt annet er det nødvendigvis ikke 100% sikkert. Dette er dog kun en mod, men likevel et veldig godt verktøy for de som ikke ønsker spillgleden sin ødelagt av de som bruker ulovlig software til personlig vinning.

Post fra Reddit.

Vi forventet mer fra Fromsoft

Resultatet av dette var en beskjed fra Fromsoft hvor de sa “an issue with online services” – Beskjeden er jo like god som blir spydd opp av alle type ledere og jurister og var vag, innholdsløs og så langt fra rota av problemet som man kommer, men nok om det. Serverne til Dark Souls Remastered, Dark Souls II og Dark Souls III gikk mørkt og det tok lang tid før vi fikk se noe som helst.

Buggen som lot hackere ta kontroll over pc-en din var meget alvorlig, dette ga dem total kontroll og de kunne da saumfare harddisken din for personlig og sensitiv informasjon. Passord, brukernavn, bilder, videoer og alt annet var ikke trygt. Heldigvis var det ikke mye som gikk tapt i kjølevannet av dette da det visstnok var kun en som hadde kjennskap til buggen, og sammen med Bandai Namco var de til relativt kvikke på å stoppe det.

Måtte ty til fremvisning pga avslag

Den “første” som opplevde dette var visstnok en streamer ved navn The__Grim__Sleeper som fikk oppleve et angrep, dette skjedde live under en stream og satte fyr på Dark Souls samfunnet. Hackeren skal ha lagt igjen en TTS melding “Text to Speech), sammen med en dyster bakgrunn hos streameren når angrepet skjedde. Dette er mer enn nok til å sette de fleste ut av spill, det er jo virkelig skummelt når slikt skjer med en del av hjemmet som skal være ytterst privat for de fleste.

Dark Souls Hack
Beskjeden ble visstnok gitt, men ignorert.

Korthuset måtte falle hos Fromsoft

Hornet ble blåst, men de som var på den andre siden av muren valgte å ignorere det, slik det omtrent alltid gjør før ting virkelig ramler sammen. Navnet er noe upassende, og derfor fjernet, men de som vet de vet. Dette er ikke første gang hackere, pirater eller andre som elsker å tukle med software er ute på tur, og heller ikke siste.

Dark Souls serien er utrolig viktig for Fromsoftware, og skrittene de tok for å rette feilen så fort som mulig var garantert det beste for seg selv og alle andre. Å la et så stort sikkerhetshull stå utettet fremover er bare rett og slett uakseptabelt, og vi har jo utviklere og softwareselskaper som ikke bryr seg om slikt, med mindre løsningen kommer fra en tredjepart. Elden Ring kunne også ha blitt berørt av dette, men ble nok ikke det siden det visstnok bare var en person som hadde nøkkelen. Dark Souls er et vanskelig spill, men det burde ikke være så vanskelig at pc-en din blir låst og ødelagt av det.

Feilen er selvfølgelig rettet, og Dark Souls er oppe å går igjen for fullt. Spillene og serien er fremdeles meget relevant og populært til den dag i dag. Selv hender det vi rusler tilbake til serien, og i skrivende stund kjører vi enda en playthrough på det første Dark Souls for å friske opp til en spennende artikkel og anmeldelse senere. Vi sees i neste artikkel!

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!