Er dette sant, Capcom? Dino Crisis?

Dino Crisis

Capcom samler inn meninger om du likte Dino Crisis eller ei.

Det er en spesiell plass i hjertet som er reservert kun for Dino Crisis og Resident Evil, fordi for 11 år gamle meg var begge to like bra og noe av det skumleste en fikk tak i til Playstation på den tiden, også på lik linje med Silent Hill og fler. Nå samler Capcom meninger fra publikum for en potensiell remake av vår kjære Dino Crisis. Om dette blir en virkelighet skal det inn i spillbiblioteket, og om en collectors edition kommer, skal den definitivt opp på samlerhylla.

Hva Dino Crisis kunne blitt

Under følger en video på hvordan Dino Crisis kan bli i Unreal Engine 5. Dette er kun et konsept som er utviklet og stilt frem av Dino Crisis fans.

Dino Crisis Remake, Konseptvideo – YouTube.

Dino Crisis ble sluppet i 1999 for Playstation, Dreamcast og Windows. Det følger den samme oppskriften som Resident Evil gjorde med sine tidligste titler. Begrensede ressurser, statiske kameravinkler og et meget tungt preg av “skvette” sekvenser. Hver sekvens i Dino Crisis var det kun en tanke som var i hodet, hvor er neste dinosaur som potensielt kan knerte deg.

Dino Crisis og Resident Evil på lik linje

Spill som Dino Crisis, Silent Hill og Resident Evil la ikke skjul på at ting skulle være utfordrende. Gameplay var nøye planlagt, ressurser var lagt opp til å være magert og intensiteten måtte bli i det høyeste laget. Bevegelsene var clunky, tungvindt og tregt. Sikting av pistol og gevær var ikke lett, og skytehastigheten ble noe manglende, men det var dette som gjorde alt vanskelig. Det var dette som gjorde spillene til 90-tallets gull.

Dino Crisis 1999. Deilig PS1 grafikk – YouTube.

Barndomsdrømmen om Dinosaurspill

Ingenting kunne sammenlignes med barndomsdrømmen om å spille et ordentlig “Dinosaurspill”, dette måtte handles da det fanget øye mitt i den lokale Spaceworld sjappa. Vi var en generelt dårligere stilt familie og det var ikke mye til overs når det kom til kroner, men jeg fikk alikevel vilja mi, dette skulle bli så bra. Coveret ble studert opp og ned i mente iløpet av turen hjem og oppstartskjermen da PS1 ble fyrt i gang ble meget følelsesladd. Var mine barndomsbønner besvart? Dette var alt jeg hadde håpet på, og mer. Det kunne rett og slett ikke toppes.

Dino Crisis 2 var planlagt til innkjøp, men falt fort ut av prosessen da det ikke så like innbydende ut. Hele opplegget tok en mer “arcade” tvist på spillopplevelsen, og det var ikke det jeg ønsket på den tiden. Dino Crisis 3 gikk meg helt forbi, helt til i dag. Og det fortelles på flere platformer at dette førte til den sikre død av spillserien. Alle tre skal nok spilles på et tidspunkt i fremtiden, bare for å fyre under det lille nostalgi-udyret vi alle har i oss.

Ikke mye å gå på her

Det blir ikke mye annet enn å håpe på en remake eller lignende da dette er alt vi fikk smake på fra flodbølgen Capcom har sluppet i år. Det kan allikevel gi oss håp og drømmer på en gyllen perle fra fortiden. Dette er en av spillene som absolutt fortjener en ny sjanse, og godt skal det bli om valget lander på Dino Crisis. Du kan hjelpe til ved å registrere og stemme på sidene til Capcom.

Andre store Dinosaurtitler

Om du likevel ønsker å glede deg selv med litt dinosaurmoro er det en flust av spill å velge mellom. Som sagt så har du jo alltid Dino Crisis serien, men det finnes også annet.

Jurassic World Evolution

Jurassic World Evolution 1 og 2 er for deg som elsker theme-park spill, og om du ikke har prøvd så anbefales dette på det sterkeste, dog nr to kan oppleves noe værre enn nummer en. Pass på å kjøp alle DLC for ekstra moro!

Jurassic World Evolution – YouTube.

Ark: Survival Evolved

Ark: Survival Evolved er også på listen over et uovertruffent spill om dinosaurer. Dette er et spill du lett kan runde langt over 200 timer med før du i det hele tatt nermer deg “end game”. Ark spilles gjerne best sammen med en venn eller fler da vi føler multiplayer er den beste løsningen her. Men om du vil spille alene så er det absolutt ikke noe galt i dette, det er bare litt lettere å lene seg på aktiv oppgavefordeling, for det kan noen ganger bli litt for mye som skal tas tak i.

Dette spillet tar litt kaka etterhvert som du får kommet deg over tech kneikene, om ting tar for lang tid så kan innstillingene justeres på. Du skal ikke trenge å vente 6 timer på å skaffe deg en personlig T-Rex.

Ark: Survival Evolved – YouTube.

The Isle

The Isle er kanskje den mest autentiske dinosauropplevelsen du kan ha på denne listen. For i selve spillet så kontrollerer du faktisk en dinosaur, enten det er alene eller sammen med vennene dine. Spillet er enda i early access og jobbes flittig med, men gjør deg klar til å dø ofte om du ikke passer på. Det samme kan også sies om Ark: Survival Evolved. Du kommer til å dø ofte om du ikke har øynene åpne.

The Isle – YouTube.

I en artikkel fra PCGamesN kan du lese en god liste over dinosaurspill om humøret skulle kicke inn. Det er noen av disse vi ikke har testet selv, men som allikevel fyrer opp under interessen igjen. Det ender nok opp med flere uker med dinosaurmoro fremover nå.

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!