Dune Awakening ble avslørt denne mandagen

Dune Awakening

Funcom lager et nytt spill, Dune Awakening, og er et norsk selskap innen videospillutvikling grunnlagt i 1993, de er anerkjent for å ha skapt flere vellykkede spill, særlig innen sjangrene massive multiplayer online role-playing games (MMORPGs) og actioneventyrspill.

Selskapets siste spill, og som hadde god suksess, var særlig spillene The Secret World og Conan Exiles. Deres nyeste spill er Dune Spice Wars som hadde release den 14. september i 2023. Spice Wars ble godt tatt i mot av kritikere og spillere, og har i skrivende stund over 8.000 positive tilbakemeldinger på Steam. Det har også fått 9/10 av IGN, 8.5 av Gamingway, og 8/10 av The Games Machine.

Funcom Direct avslørte Dune Awakening

Dune Awakening er Funcoms nyeste MMO-opplevelse satt i Dune universet. Videopresentasjonen er på hele 24 minutter, hvor utvikleren deler en rekke viktige detaljer om det nye nettrollespillet og hva de har planlagt for oss.

I presentasjonen får vi hilse på Joel Bylos, Chief Creative Officer over Dune Awakening-prosjektet. Her får vi vite hvordan de tok stegene fra bok, til film, til spill, og når vi kan evt forvente beta-testing for spillere.

LES OGSÅ: Command & Conquer: Combined Arms.

Bylos deler deres visjon på hvordan de går frem når Arrakis skapes i en spillverden, hvordan deres ørken må være enda mer brutal enn på vår planet, og hvor de hentet mye av inspirasjonen deres fra. De fikk tross alt en omvisning på filmsettet til den første Dune-filmen fra 2021, hvor mye av det vi kan se fra filmen faktisk er laget for hånd, og hvor massivt det er.

DuneAwakeningScreen01

Han forteller oss også hvor imponert han er over Unreal Engine 5, spillmotoren Dune Awakening utvikles i. Hvordan UE5 gir dem stor fleksibilitet innenfor deres kode blueprint-system, og hvordan UE5 håndterer fantastisk grafikk via Nanite hvor spillutviklere slipper et LOD-basert system, samtidig med UE5 håndterer de super realistisk lys med Lumen-teknologien.

Det er bare en regel, forteller Bylos. Sandormen kommer, alltid. Og når den først kommer, da får du fort dårlig tid før du blir slukt – vi får også vite at de ikke kan bli drept eller brukes til å ri på.

LES OGSÅ: Dune: Spice Wars – Blåser kanskje litt liv inn i RTS-sjangeren igjen.

Funcom deler viktigheten med hvordan de lager spillene, fokuset på detaljene, spilleropplevelsene, og verden de skaper når det er flere spillere som skal være sammen. Bylos sier også at fokuset på å gjenskape den verden spillere har sett på film, er viktig for dem. Å kunne gi spillere en følelse av at de opplever det de allerede kjenner og drømmer om, samt hvor spillere ønsker å være i det universet når de spiller Dune Awakening.

Det å overleve på Arrakis skal være en prøvelse i seg selv, og Bylos forklarer at noe av fokuset ligger i selve varmen på planeten. Det at du er nødt til å finne skygge fra den brennende solen kan by litt på problemer i seg selv. Og hvordan du må lete etter vann for å overleve, eller blod. Bruk natten for å reise, og hold deg inne på dagen – noe restriktivt høres det ut for min del, men det blir vel nok å gjøre med basebygging og annet diverse.

DuneAwakeningScreen02Basebuilding

Joel Bylos forteller at det er lagt stort fokus på basebyggingen og playercrafting-delen i Dune Awakening. Det er viktig for dem at spillere føler at de kan lage noe komplett, et hjem å kalle sitt eget, og god beskyttelse fra de skrekkelige elementene på planeten Arrakis. Oppå alt dette er det også viktig for de at dette fungerer optimalt i co-op, sammen med andre spillere. Tross alt skal det være et survival-mmo.

Ved siden av alt det her skal spillere også bruke mye tid på å sanke ressurser fra den farlige ørken i Arrakis, samt velge en hel armada av skills og hvilken retning de ønsker å gå for å bli sterkere i kampen mot elementene. Det blir lagt opp at man skal kunne følge en slags mentor når du lager karakteren din, dette blir nok i praksis at du får forskjellige bonuser en kan bruke når man skal sloss med fiender eller sanke ressurser.

LES OGSÅ: Dune II og Westwood Studios skapte historie.

Spillet har ikke fått noen slippdato per nå, men spillere som er interesserte kan melde seg på for å bli med på betatesting via nettsidene til Dune Awakening. Funcom legger nok kun opp til, enn så lenge, at spillet bare blir lansert på Microsoft Windows (PC), slik de nesten alltid gjør.

I videoen under er dette kun episode nummer én, noe som tilsier at det er mer å gå på fra utvikleren i kommende tider.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Beste Gaming Tastatur: Topp 5 valg for optimal spillytelse i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!