Dune: Spice Wars – Blåser kanskje litt liv inn i RTS-sjangeren igjen

Dune: Spice Wars

Spice Wars er et spill ventet av mange, men får lite hype

Dune har eksistert siden tidenes morgen, og var en av de aller første bok-seriene som fikk krabbe over til datamaskinen på tidlig 90-tallet. Det første Dune-spillet ble utviklet av Cryo Interactive og publisert i samarbeid med Virgin Interactive i 1992. Som alle andre Dune-spill er Dune:Spice Wars også basert på «Real-Time Strategy»-sjangeren.

Det som dog er litt annerledes med Dune: Spice Wars er at det er en hybrid, det er et «RTS», men også et «4X»-spill. Et 4x-rts vil si at det er turbasert samtidig som at det har elementene til real time strategy-sjangeren. En liten vri på hele opplegget, men det kan kanskje være godt for denne nye versjonen av Dune.

Ut av early access for Funcoms Dune: Spice Wars

Dune: Spice Wars har egentlig vært ute for testing og spilling siden 26. April 2022. Funcom og utviklerne Shiro Games er nå klare for en fullspekket lansering på Steam. Den 26. Februar 2019 ble det inngått en avtale med «Legendary Entertainment» om at Funcom skulle ta på seg ansvaret til å utvikle kommende Dune-spill med relasjon til de nye filmene i Dune universet.

LES OGSÅ: Dune II – Den udødelige klassikeren.

Shiro Games er utviklerne som har stått bak 4x-rts «Northgard», og har da tatt med erfaringene sine videre til Dune: Spice Wars.

Dune: Spice Wars | Shiro Games | Funcom

Dune: Spice Wars er en litt ny type RTS, her går man bare ikke direkte inn i krig med sin motspiller. Det Shiro Games og Funcom gir deg muligheten til her er både utforskning og det å inngå handels- og andre avtaler med de andre «fraksjonene». Er du kjent med Dune fra før av vil du selvfølgelig vite hvem disse er, men for de nye må det listes opp. House Ecaz er den nyeste fraksjonen og kommer kun med denne lanseringen.

Dune «Factions»:

  • House Atreides
  • House Harkonnen
  • Smugglers
  • Fremen
  • House Corrino
  • House Ecaz

Utdrag fra www.dunespicewars.com

The refined and prestigious House Ecaz, patron of the finest artists, and master of every and all pleasures is formally inviting you to the inauguration of their newest resort: the exotic Arrakis.

Historical ally of House Atreides, this great house will fend for themselves on the harsh planes of Arrakis, that will, without doubt, become the crown jewel of the interplanetary archduchy under their rule.

Archduchess Armanda Ecaz and her family will bring their subtle blend of overt luxury, passive aggression, and political mastery to an already over-contested Dune, which will assuredly throw a wrench into whatever plans the other factions may have cooked up.

Alle disse har forskjellige måter en må spille på, noe som gjør det nye Dune: Spice Wars rikt på gameplay og muligheter for unik og gøy strategi.

Dune: Spice Wars
Dune: Spice Wars | Shiro Games | Funcom

LES OGSÅ: Command & Conquer: Combined Arms – Et unikt prosjekt for et tidløst spill.

Dune: Spice Wars kommer nok til å bli et godt tilskudd til Dune familien, og vi har ingen tvil om at Shiro Games og Funcom sammen har gjort det til det beste spillet det fortjener å være. Året 2024 er virkelig året for at RTS-sjangeren skal få komme litt tilbake, så vi får se om Dune: Spice Wars klarer å få et realt kickoff.

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!