Epic Games har forbedret tilbudet for utviklere i Epic Games Store

Epic Games Unreal Engine 5

Epic Games må få et bedre tilbud for å ta mer andel av markedet

Epic Games har nå eksistert og vært et “alternativt” tilbud for gamere i en god stund nå, men selskapet er eldre enn de fleste kanskje er klar over. Epic Games ble originalt grunnlagt i 1991 av Tim Sweeney, men hadde da navnet Potomac Computer Systems. Epic Games fikk ikke navnet sitt før i 1999, og som kanskje mange vet var det de som utviklet Unreal Engine, kåret til verdens mest suksessrike spillmotor noensinne.

Epic Games med ny og intens markedsmanøver

I et forsøk på å kapre en større andel av spillutviklere og store spillstudioer klasker nå Epic Games til med en stor gulrot til de som skal velge hvilken platform som egnes best for kommende spill. Tilbudet som nå tilbys er noe en sjeldent ser hos så store aktører, og betyr at veksten kanskje går tregere enn ventet.

«Epic First Run Program» gir spillutviklere nå hele 100% av inntjeningen de første 6 månedene etter lansering, og etter utløpt tid går det da tilbake til det originale 88/12% som Epic Games tilbyr.

Epic Games First Run
Epic First Run Program | Epic Games

Programmet har uansett en hake, men om det er verdt det er opp til hver og en. Om tilbudet aksepteres vil spillet bli ekslusivt til Epic Games Store, og vil da ikke være mulig å lansere på flere platformer. Tilbudet er kun tilgjengelig for tredjeparts utviklere, det vil si de som ikke har en direkte tilknytning til eller er eid av Epic Games Store fra før av.

Om en skal bli godkjent for Epic First Run Program er en nødt til å vente til 16. Oktober, og atpåtil må spillet i bunn og grunn være helt ferskt. Det vil si at det kan ikke være en «re-release» eller være inkludert i en annen pakke hos og eller tilhøre en annen platform. Som skrevet tidligere må spillet i hovedsak være noe som ikke har hatt en avtale tilknyttet til seg fra før av, inkludert eksisterende avtaler hos Epic Games Store. Dog kan spillet selges via utviklerens egne kanaler, butikk og launcher. Alternativer som HumbleBundle er også godkjent står det i Epic Games sine betingelser for First Run programmet.

De utviklerne som opter inn for tilbudet vil få en dedikert plass på forsiden til Epic Games Store med eget ekslusivt merke, noe som kommer til å høyne eksponering og hjelpe til med å belyse en nylig sluppet tittel enda bedre. Dette vil garantert få fart på et spill og et studio som kanskje ikke har så alt for mye ressurser til markedsføring eller annen eksponering.

Epic Games fortsetter å vokse

Siden lansering av den store platformen har nå Epic Games nådd en svimlende sum av 230 millioner spillere og 68 millioner aktive brukere, og det ser ut som om valget ved å ta opp kampen med Steam og andre aktører har lønnet seg.

Unreal Engine var kronen på verket og ble starten på en utrolig reise for Tim Sweeney og selskapet som den gang het Potomac Computer Systems. Det er litt usikkert når Unreal Engine egentlig var et “ferdig” produkt, men dens første ordentlige spilltittel og debut var intet annet enn med det legendariske «First Person Shooter» spillet som fikk navnet «Unreal».

Siden den gang har Unreal Engine gått gjennom en del versjoner og oppgraderinger, men i hovedsak blitt lansert nå for femte gang med siste store oppgradering ved navn Unreal Engine 5. Spillmotoren fikk tildelt pris av Guinness World Records i 2014 for verdens mest suksessrike spillmotor noensinne laget.

For de som er litt over gjennomsnittet interessert eller bare er nysgjerrig kan vi alltids friste med litt mer lesing ang de mest populære spillmotorene vi har lettest tilgjengelig for massen i dag.

Unreal Engine 5 er nå den spillmotoren som yter, og gir best grafikk for penga om dagen. Og vi venter i spenning på når en annen aktør klarer å matche, eller gjøre bedre det Epic Games har fått til med den nyeste versjonen av Unreal Engine sammen med «Nanite» og «Lumen» teknologien.

Unreal Engine 5 Development
Unreal Engine 5 | Epic Games

Spill som vi foreløpig vet er under utvikling med Unreal Engine 5 er følgende:

  • The Witcher 4
  • Fortnite: Chapter 4
  • The Matrix Awakens
  • Kingdom Hearts 4
  • Dragon Quest XII: The Flames of Fate
  • Lyra
  • eFootball PES 2022
  • Cepheus Protocol

Det er muligheter for at listen er meget mye lengre, men det vi vet her er at Unreal Engine kommer til å bli den nye standarden for «AAA» og mange spill fra studioer over hele verden. Og hvis man vil og har kapasiteten er det heller ingenting som kan stoppe en solo utvikler til å lage sitt drømmeprosjekt. Alt er mulig!

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!