Gikk det virkelig så dårlig med Nvidia 4060TI?

Nvidia Jensen Huang

Nvidia lanserte tidligere enda et par tilskudd i RTX4000 serien den 24. Mai i år. Så langt har ikke disse kortene blitt tatt i mot med åpne armer for å si det mildt. RTX4060 og RTX4060TI er kanskje en av de kortene som heller burde ha blitt kansellert ved tegnebordet.

Bruktmarkedet bedre enn RTX4000 serien

Testene og anmeldelsene rundt de nye familiemedlemmene i RTX4000 serien tilsier nemlig at det ville vært mer gunstig å ta en tur på bruktmarkedet for å heller plukke opp et RTX3060TI eller et RTX3070 kort, og om man er heldig finner man kanskje et RTX3080 til en god pris. For det å handle et RTX4060 eller RTX4060TI nå er det absolutt ingen som si seg enig at du burde gjøre. Det er noen få steder de nye kortene tar de gamle i performance, men hvorfor kaste bort penger på nytt når gammelt er allikevel like godt.

Statistikk fra Steam

Nå har det seg slik at man kan få litt innsikt i hvor mange som faktisk bruker den nye maskinvaren, tallene er dog ikke direkte fra produsent, men en tredjepart. Den største spillplatformen i verden, Steam, har nemlig verktøy hvor du kan sjekke topplistene på hva en gamer har i pc-en sin.

Steam har vel røft sett rundt 120 millioner aktive spillere via platformen. Dette er et veldig godt referansepunkt på hvilke maskinvare som er populært, og ikke fullt så populært. Oppdateringa til Juni er nå ute, og vi ser at tallene til RTX4000 serien, ikke er særlig imponerende.

En større bekymring er tallene til RTX4060TI i dette tilfellet, det er ikke på lista over maskinvare, vi finner det ingen steder. Nylanseringer tar gjerne tid før det plukker seg opp litt, dette er naturlig med nye produkter, men det har alltid vært noe av det man kan se på denne lista etter en måned. Denne gangen var det ikke slik, og det forventet vi egentlig.

LES OGSÅ: PCGamer sin anmeldelse av Nvidia RTX 4060 TI.

Kort som Nvidia kunne droppet

Som vi skrev i en tidligere artikkel nevnte vi hva som kom til å bli minus og pluss ved lansering av disse kortene. Utfallet av nettopp dette ser vi nå et direkte resultat av, og det er ingen som har lyst på ting som gir dårlig ytelse for penga. Gamere er en av de mest kravstore forbrukerne i verden, og det vises over hardware listen til Steam.

Av de nye kortene kommer bare Nvidia RTX4060 serien frem, her scorer de 0.79%, men dette er fra grafikkchippen som brukes i laptops. 5.5% av brukerne har Nvidia GTX1650 mens hele RTX4000 serien kan kun skryte på seg 3% av alle gamere via Steam. Dette høres kanskje brutalt lavt ut, men om man ser på statistikk og historikk så var det samme historie med Nvidia RTX2000 og RTX3000 serien. Det tar generelt lang tid før folk plukker opp ny maskinvare. Tenker du selv over hvor ofte du oppgraderer, med mindre du er en hardbarka gamer som oppgraderer hver gang det kommer noe nytt, så kan du vel ganske enkelt forstå hvorfor.

Vi forventet ikke mange salg av de nye Nvidia kortene

Utfallet ble som vi trodde, og vi snakket mye om det her på kontoret, ytterst få vil vel plukke opp et kort som ikke en gang klarer å yte og dra spill som er 3-4 år gamle på maks kvalitet.

Et godt eksempel vil være for oss VR nerder, Half Life: Alyx. Dette spillet er lansert i 2020 og syter over et 3070 som har 8GB videominne. Nvidia RTX4060 og RTX4060TI holder rett og slett ikke med mindre du har lyst til å spille på lavere kvalitet og betale for kort som har en av de laveste målingene vi har sett når det kommer til penger per fps.

Du trenger ikke ha det beste av det beste i pc-en din, tvert i mot. Det finnes gode budsjettløsninger som ikke tar lommeboka di på en kjøretur gjennom europas dyreste handlegater. Når du skal bygge pc, eller kjøpe en som er ferdigsnekra gjelder det å gjøre godt forarbeid.

Legger du litt tid ned i handlinga di for noe du gjerne skal bruke aktivt i 3-5 år så er det garantert verdt “bryderiet”, og om du ikke bryr deg så mye om hva som er inne i pc-en din så burde du absolutt huke tak i noen som vet hva som er under panseret. Tro oss, dette vil spare deg for mye tid, penger og frustrasjon senere i løpet.


Siste Nyheter

NFI

NFI ansetter redaksjonell gamer.no-sjef

Audun Rodem, sjef for redaksjonen hos gamer.no bestemmer seg for at det er tid for nytt beite. Da NFI utlyste …
Resident Evil 9

Resident Evil 9 er annonsert

Koshi Nakanishi, direktøren bak Resident Evil VII – Biohazard, har kunngjort via Capcoms egen kanal at et nytt Resident Evil-spill …
Steam Salg Steam Logo Steam Fjerner Støtte

Steam Game Recording går inn i beta

Valve lanserer Steam Game Recording i beta. Spillopptak direkte i Steam-appen uten behov for tredjepartsprogrammer …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!