GTA VI trailer setter fyr på Grand Theft Auto-miljøet

Grand Theft Auto VI GTA VI Banner

GTA VI er snart her. Det var først i 1997 at i den tid, Rockstar North, tidligere DMA Design, ikke helt visste hva Grand Theft Auto-serien skulle bli til i fremtiden. Prosjektet startet jo originalt som en flopp, og var på randen av å bli kansellert flere ganger på grunn av interne problemer.

Til dagens dato har Grand Theft Auto nå blitt en av verdens best-selgende titler, med over 405 millioner kopier solgt til GTA-sultne gamere verden over. Dette er en av de spillene som har lengst livsløp, og for å snakke litt stygt om Rockstar, så kan de jammen meg å melke produktet sitt for alt det er verdt i samme slengen.

Nå er dagen her, dagen gamere har ventet på siden den uoffisielle lekkasjen til GTA VI hvor vi fikk en sniktitt fra selveste spillmotoren og noe av utviklingen til en av de mest forventningsfulle spillene i hele verden. Det er jo tross alt over 10 år siden siste lansering, og kortene holder Rockstar ekstremt tett til brystet, så godt det hvertfall lar seg gjøre.

GTA VI trailer er sluppet tidlig pga lekkasje

Klokkeslettet og dato var originalt satt til 15:00 den 5. Desember, Norsk tid. Det var da vi skulle få se selskapets nyeste og eneste offisielle trailer til det kommende GTA VI-spillet. Slik ble det ikke, da en så langt ukjent kilde står for å ha postet traileren på Twitter/X en dag i forveien. Barnet til en av Rockstar sine egne ansatte skal trolig stå for lekkasjen om vi skal tro rykter og spekulasjoner fra internett.

Som vi skrev i et tidligere innlegg, forventet vi å se lansering ila 2025 pga en uttalelse fra Take-Two om at de forventer rekordomsetning neste år. Det blir ikke vanskelig å legge sammen mattestykket her. Nå er dette endelig bekreftet via traileren sluppet av Rockstar.

LES OGSÅ: Rockstar bekrefter GTA VI-trailer.

Spekulasjonene var også korrekte fra oss, og resten. Vi blir nå, i GTA VI, tatt rett tilbake til vår kjære Vice City. Samtidig får vi også en kvinnelig protagonist, noe som er helt nytt for GTA. Her er det meget med inspirasjon fra “Bonnie and Clyde” ut i fra det vi kan se.

Annet enn en 1 minutt og 31 sekunders lang video med forhåndslaget materiale uten faktisk gameplay så er det ikke akkurat mye vi kan se etter her. Det er enda en god stund til GTA VI kommer ut, så vi får bare vente på hva annet Rockstar har å tilby.

GTA VI Vice City

GTA VI kun til Xbox og Playstation ved lansering

Grand Theft Auto VI, den lenge etterlengtede tittelen fra Rockstar Games, vil i det minste til å begynne med, bli lansert eksklusivt for Xbox Series X/S og PS5, uten nevnt PC-versjon, som bekreftet av selskapet.

LES OGSÅ: Topp 5 Beste Spillene fra 2022.

Etter en tidlig lekkasje som førte til den uventede utgivelsen av GTA VI-traileren, bekreftet Rockstar Games i en pressemelding den 4. desember at spillet ikke vil være tilgjengelig på PS4- eller Xbox One-konsoller, en antagelse som var utbredt selv før den offisielle lanseringen av traileren. Da traileren ble gjort tilgjengelig på nettet, ble det tydelig at dette spillet ikke var designet for å fungere på disse eldre spillplattformene.

I et merkelig og noe irriterende trekk for PC-spillentusiaster, bekreftet Rockstars pressemelding på mandag videreføringen av en praksis der nye GTA-spill først er begrenset til spillkonsoller, med senere utgivelse på PC.

Sam Houser, co-founder av Rockstar Games, forteller i dette i en pressemelding.

Grand Theft Auto VI continues our efforts to push the limits of what’s possible in highly immersive, story-driven open-world experiences.”
“We’re thrilled to be able to share this new vision with players everywhere.”

Grand Theft Auto IV, utgitt i 2008, og dens episke etterfølger, GTA V fra 2013, ble begge lansert på PS3 og Xbox 360, uten å inkludere PC i begynnelsen. GTA IV ble raskt tilgjengelig på PC i desember 2008, men det var en betydelig forsinkelse for GTA V, som ikke kom til PC før april 2015, nesten to hele år senere.

LES OGSÅ: Streaming og oppskrifter for suksess i 2024.

Vi får se hvordan det går for Grand Theft Auto VI, og om vi som er trofaste til PC får en snar oppdatering på hvilken ekstra ventetid vi kan se for oss. Det spekuleres enda i hvorfor Rockstar gjør dette, men noen sier at det er fokus på penger. Hvem vet.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Gaming headset: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Gaming mus: Test av de beste på markedet (2024)

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha, så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Gaming tastatur: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de topp 5 beste gaming tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!