“Relanseringen” av Half-Life skaper store overskrifter

Bjørn Christian Stokke

Half-Life Gordon Freeman Valve

Den “nye” versjonen av Half-life treffer nostalgikere hardt

Half-Life var et revolusjonerende og ikonisk førstepersons skytespill utviklet av Valve Corporation og ble lansert for første gang i 1998. Spillet er kjent for å være en av de første som klarte å forene en engasjerende historie med imponerende spillmekanikk, og var det som skulle til for å sette Valve på kartet for godt. Half-Life har blitt hyllet som ett av de mest innflytelsesrike spillene innen sjangeren, og lever enda godt på ryktet sitt til den dag i dag.

I Half-Life påtar spillerne seg rollen som Dr. Gordon Freeman, en vitenskapsmann som ufrivillig blir hovedkarakter i en mystisk og farlig hendelse ved Black Mesa Research Facility. Ved å kombinere spennende, unike fiender og utfordrende gåteløsninger, utforsker spillerne en verden preget av eksperimentelle ulykker som har gått galt, og trusler fra et univers som ikke vi kjenner.

Relanseringen har skapt “Half-Life feber”

Half-Life Steam Valve
Valve inviterer til fest | Valve

Med den nye “relanseringen” og oppussingen av Half-Life har det 25 år gamle spillet skapt store nyheter i spillsamfunnet. Steam / Valve har blant annet fjernet en versjon av spillet, Half-Life Source, men allikevel lar de alle modellene og ressursene til spillet bli stående mtp de som fortsatt vil bruke de.

Misforstå ikke, dette er ikke en såkalt klassisk remaster av spillet med sjuk grafikk, men heller noen justeringer her og der som skal gi en bedre spillopplevelse. Selveste remaster delen av Half-Life får vi nok aldri, det er bare å glemme, det er ikke det Valve er kjent for, og heller noe ikke Gabe Newell er interessert i.

LES OGSÅ: VR-Briller: De beste valgene du kan ta i 2023 og i 2024.

I tillegg til å lansere Half-Life på nytt, får vi også en flunkende ny dokumentar hvor de har samlet inn alle som jobbet sammen på Half-Life prosjektet. Ved relanseringen av Half-Life ordnet studioet en betydelig oppdatering for Steam-versjonen av Half-Life, der de returnerte menyen til sin opprinnelige form, løste noen spesielt irriterende bugs og la til noen helt nye kart for den litt mindre kjente flerspillermodulen.

Som rapportert av Gamedeveloper.com har relanseringen av Half-Life gitt spillet en ny rekord som viser at hele 14.300 spillere har spillt spillet på samme tid. Dette er en økning på 16.4% fra Half-Life sin forrige rekord på hele 12.280 spillere.

Relanseringen var noe Valve gjorde helt gratis, i og med at Half-Life var gratis på Steam helt til nå. Half-Life feberen varer nok ikke så veldig lenge, men det er artig at Valve tar seg en liten runde innom sine røtter.

Half-Life og Valve ble til gull for Gabe Newell

Half-Life Scientist and G-Man
G-Man | Half-Life | Valve

Da Valve ble grunnlagt av Gabe Newell tilbake i 1996 gikk de for gull, og lite visste selskapet at gullpokalen skulle bli så stor som den har blitt. Og med Half-Life sin suksess, fulgte også etterkommeren, Half-Life 2 hele 6 år etter lanseringen av Half-Life i 1998. Spillet var planlagt i å ha et nermest uendelig budsjett, og var også lovet av Gabe Newell at han skulle personlig stå for ytterligere finansiering om de så kom til det.

Half-Life 2 endte så opp med å revolusjonere spillmarkedet på nytt, og igjen på Valve sett på som “de som produserte gull”. I mellomtiden, og i senere tid så vi store hit-spill som Team Fortress, Counter Strike, Portal, Left 4 Dead, Half-Life: Alyx, og nå Counter Strike 2.

Valve og Gabe Newell står også for markedets mest brukte spillplattform, vi snakker selvfølgelig om alles kjære Steam. Plattformen står for mesteparten av Valve sin inntjening, og er det som har gjort Gabe Newell til en av Amerikas rikeste menn, med hele 3.9 milliarder dollar i samlet verdi.

Half-Life, og de andre titlene fra Valve og Gabe Newell har ikke bare satt den generelle standarden for førstepersons skytespill, men har også ført til en rekke oppfølgere og utvidelser som ytterligere har satt standarden på hva andre spillutviklere kan strebe etter. Dets vedvarende innflytelse på spillindustrien gjør det til et tidløst mesterverk som fortsatt fascinerer nye generasjoner av spillentusiaster.

Er det noe alle gamere kan se frem til så er det et ny spill fra Valve, og den dagen Valve skulle finne på å levere noe skrot er den dagen verden blir snudd på hodet.

Legg igjen en kommentar