Hva blir det neste scalpere ødelegger?

Van Gogh Pokémon Scalpere

En scalper er en person som gjerne bruker lang tid på å planlegge og utforske mulighetene på å tjene mest mulig penger på et eksklusivt produkt før lansering. Scalperen skal gjerne ikke bruke produktet selv, for dette skal selges videre, for svimlende summer.

Disse er særlig kjent i U.S.A for å kuppe lanseringer på populære sko, eller andre produkter som folk gjerne står i kø for å handle på lanseringsdagen.

Scalpere Van Gogh Finn

Scalpere har blitt verdenskjente i det siste

Scalpere har gjort seg særlig kjent som et fenomen under lanseringen av Playstation 5 og Nvidia RTX 3000-serien i 2020. Det var da det smalt hardest for folk flest, og dette ble særlig forsterket av den store chip-mangelen under samme periode.

LES OGSÅ: Pokémon: Alt du trenger å vite om den populære spillserien.

Mangelen på chips verden over, gjorde at det var mange leverandører over fler ledd som slet med levering av nødvendige produkter. Problemet ser ut til å være mer stabilt enn det det har vært, men så langt har det strekt seg til å få navnet «The Global Chip Shortage», som har holdt det gående siden Covid-19, fra 2020 til 2023.

Effekten av scalpere

Det som skjer når såklarte scalpere slår til, er ikke bra for noen andre enn de selv. Scalpere er grådige mennesker som ser potensialet i å tjene penger på andre. En kan jo alltids komme med unnskyldningen at “Det er sånn det bare fungerer”, og at “You snooze you lose”. Men det er ikke alltid sannheten, for når spesialverktøy blir handlet inn for å sikre seg varene, forandres hele spillet.

Spesialverktøyet vi prater om her er programvare som er spesifikt utviklet for å håndtere en nettbestilling på den tiden det tar å laste inn siden du bestiller fra. Software som lager bestillingen for deg tar rotta på alle “vanlige” folk som prøver seg, så her sitter du nok igjen med skjegget i postkassa om scalpere bestemmer seg for å få tak i noe. Softwaren er nødvendigvis ikke så veldig dyr, men den gjør jobben 10 ganger kjappere enn du selv klarer.

Men hva skjer når antallet bare begrenses til 1-2stk pr person? Fortvil ikke, for dette finnes det også software til, men dette er noe vi ikke skal gå så hardt inn på. Enkelt forklart så oppretter softwaren falske navn, falske adresser og splittede kredittkort som til slutt peker på samme leveringsadresse. Slibrig metode, men det fungerer meget effektivt.

Siste stikket fra scalpere

Nå nylig hadde det verdenskjente fenomenet, Pokémon, en meget spesiell lansering av en serie med kort. Disse kortene er tenkt til å kun lages en gang og ble lansert i forbindelse med den verdenskjente utstillingen til den avdøde hollendske maleren Vincent Van Gogh.

LES OGSÅ:

Landingssiden relatert til lanseringen er allerede fjernet ser det ut som, men det som er igjen av den kan finnes her. Sist vi sjekket siden var alt utsolgt, og det var heller ikke muligheter til å bestille opp noe mer fra leverandør. Disse ligger strødd utover ebay til latterlige priser, og det ser ut til at det finnes på finn.no også.

Ebay Pokémon Van Gogh Scalpere

Vi skulle gjerne hatt tak i noen kort, da vi er noen samlere på kontoret også. Men det ser ut til at dette ikke blir noe av allikevel, da vi absolutt ikke ønsker å støtte denne formen for misbruk.

Dette har gjort Pokémon fans, og andre både lei seg og rasende. Ærlige og redelige mennesker som ønsker seg et kort eller en suvenir til samlingen sin har nå blitt fratatt denne muligheten, fordi en liten gruppe med grådige folk skal tjene litt ekstra penger på en sjanse som aldri kommer til å komme igjen.

Både museet i Amsterdam, som samarbeider med Pokémon-selskapet om denne utstillingen kommer begge med en beklagelse til sine fans. Dette er en hendelse som absolutt ikke skulle ha skjedd, og de beklager på det sterkeste. De som håper på flere kort og bamser kan vel bare se langt, her blir det nok ikke laget mer.

Hva som blir det neste lurer vi veldig på, men vi kan regne med at scalpere har kommet for å bli.

Teknologien som blir brukt til slik handel er det nok av, da det er relativt enkelt å lage for en som kan programmering.

LES OGSÅ: Palworld gjør det Pokémon ikke klarer.

Vi håper inderlig på at slikt tull ikke støttes, uansett hvor mye du har lyst på en vare som har begrenset antall eller ved en spesiell lansering. Det kommer fler «Events» som dette, og alt man kan håpe på er at det ikke skjer igjen, og at man evt har mulighet til å møte opp selv. Det er ikke sikkert at man får selv med oppmøte, for hvis du søker opp hvordan det gikk da salget startet i skranken ved museet så kan man vel se at det ikke var så enkelt der heller.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Beste Gaming Tastatur: Topp 5 valg for optimal spillytelse i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!