Hva slags spill er det vi i Teknoteket spiller om dagen i 2023?

Vi i teknoteket spiller selvfølgelig alt for mye og alt for ofte

Det sjongleres aktivt med spill her på kontoret, og dere er kanskje nysgjerrige om hvilke spill vi holder på med for øyeblikket. Litt smått om oss, vi er en gjeng som har vokst opp i hvert vårt hjørne av verden og har spilt siden vi kunne holde en håndkontroll eller få trykke på tastatur og mus. Dette er noe vi kommer til å fortsette med til hatten må henges på døra, og det er absolutt ingen som kan tvinge oss til annet, kvinnfolk eller mannfolk.

Sammen fant vi ut at det ville være meget kult å kunne skrive om vår oppvekst, samt dele gode historier og opplevelser om de spillene vi elsker og forguder aller mest. På veien vil vi såklart levere reviews på nye spill, samle nyheter vi kan dele med dere og gi underholdning til de leserne som snubler over denne siden. Vi håper dere finner et nytt hjem og en ny favoritt blandt alle spill redaksjonene der ute, vårt navn er Teknoteket og sammen vil vi levere det vi synes er kult innen gaming og tech.


Spillene på kontoret i 2023

Baldur’s Gate 3
Baldur's Gate 3 Wide
Baldur’s Gate 3 | Larian Studios

Det kommer vel ikke som noe sjokk at vi også holder på med Baldur’s Gate 3, hele verden er helt oppslukt med superhiten til Larian Studios, og med god grunn. Det er vel det spillet som kan regnes som verdens beste spill, noensinne, ifølge kritikk og score hos metacritic.

LES OGSÅ: Baldur’s Gate 3 – Dette spillet burde sannelig være en realitycheck for alle spillselskaper.

Vi har som tidligere sagt bare skrapet overflaten til hva Baldur’s Gate 3 tilbyr, og vi storkoser oss hele veien. Er det et spill vi skal legge inn alt for mange timer i så må det bli denne her. Det er allerede publisert en type «Soft Review» av Baldur’s Gate 3 av oss, hvor vi forklarer hva vi liker med spillet og hva vi ikke helt liker. Les gjerne gjennom artikkelen.


Dark Souls
Dark Souls Remastered Banner
Dark Souls | FromSoftware

Det legendariske Dark Souls tas opp igjen fra første gang vi plukket det opp i 2011 ved release, dette var back in the day hvor vi hadde fast stilling og jobb på Spaceworld i Tønsberg, som nå selvfølgelig ikke eksisterer lenger på grunn av konkurs.

2011 var en annen spillalder og vi hadde ikke blitt utsatt for noe slikt som Dark Souls før. Det var en neppe gøy følelse å bli banket opp som sport av alle fiendene vi møtte på, og det tok ikke lang tid før Xboxn ble skrudd av i rent sinne. Lite hjalp det også å se på en speedrunner komme seg til et punkt på ca 20 minutter hvor jeg hadde brukt 6 timer selv.

Nå om dagen tar jeg og bestekompisen min det med ro og storkoser oss med en perle fra fortiden. Vi har vært ute en hard vinternatt før med diverse andre spill som gir oss juling, og nå er det faktisk gøy å dævve om og om igjen. Vi tar oss god tid og når tiden er inne kommer det også et review fra oss, samt resten av spillene i serien.


Dirt Rally 2.0
Dirt Rally 2 Banner
Dirt Rally 2.0 | Codemasters

Det er lite som slår det å slenge på seg VR brillene og fyre opp Dirt Rally 2.0 for litt skikkelig kjøring i sidelengs stil. Dette er vår goto når bilhumøret kicker inn og når vi finner en unnskyldning til å sette oss ned i simriggen igjen. Har du VR og har du planer om å skaffe utstyr så anbefales Dirt Rally 2.0.

LES OGSÅ: Snart på tide med WRC 2023 fra Codemasters.

Vi har vel nå rundet ca 300 timer med rally og venter nå i spenning på det nye WRC fra EA Sports og Codemasters, kanskje blir dette noe som kan gjøre at vi endelig får litt pause fra Dirt. Det var jo tross alt Codemasters som sto for Dirt Rally 2.0 også.


Hell Let Loose
Hell Let Loose Banner
Hell Let Loose | Team 17

«Running Simulator» som også Hell Let Loose kalles er vår favoritt når det kommer til en god «FPS Shooter» med multiplayer. Her er det ikke snakk om å løpe rundt for å samle på health packs, ammo eller speed boosts, her er det kun ren “skyteglede” og det du får tildelt når du spawner er det du er stuck med. Du kan såklart få litt påfyll av ammo om du går tom fra andre medspillere som spiller riktig type soldat. Går du tom ellers er du enten veldig veldig god eller veldig feig.

Hell Let Loose er en utrolig godt gjennomført 2. Verdenskrig simulator og burde egentlig hatt vunnet en del fler priser enn det den allerede har gjort. Det er rikelig med historie og veldig detaljerte krigsområder og kart som skal godt representere forskjellige slagmarker og områder som ble brukt under andre verdenskrig.

Våpnene, bilene, tanksene og generelt alt over hele linja er meget godt detaljert og tidsriktig, og om en har lyst til å lære seg litt ekstra om en av verdens viktigste kriger i nåtid kan godt ta en titt på dette spillet. Vi får se når et review kommer, det ligger i planene ett eller annet sted i fremtiden.


Star Wars Jedi: Fallen Order
Jedi Fallen Order 2019
Star Wars Jedi: Fallen Order | Respawn Entertainment

Vi holder på med første playthrough av Star Wars Jedi: Fallen Order og vi kan ikke si annet enn at vi er meget imponerte. Selv har jeg ikke rørt et Star Wars spill siden jeg svingte laser sverdet rundt som Kyle Katarn. En kan ikke si så mye om spillet enda, men vi har gjort oss noen tanker allerede.

Kampsystemet kan føles litt rart ut og minne en del om Dark Souls kontrollene, bare på en litt annen måte, vi finner sikkert ut av det etterhvert. Historiedelen og skuespillet er vi imponerte over, og hovedkarakteren Cal Kestis gjør en sabla bra jobb som ung og sprek Jedi protagonist.

Det kan føles litt mye på en gang når vi går gjennom spillet for første gang, men her handler det kun om å sette seg litt ned og få utforsket menyene godt nok. Vi gleder oss til å spille gjennom.


A Way Out
A Way Out
A Way Out | Hazelight Studios

Det er vel tredje playthrough av A Way Out vi holder på med nå, dette spillet blir bare ikke gammelt altså. Utbryterkongene Vincent Moretti og Leo Caruso byr på meget mye spenning, action og lure måter på å komme seg vekk fra politiet som aktivt jakter på deg.

LES OGSÅ: A Way Out – Selve essensen av «Co-op».

Her får du en perfekt mulighet til å ta med deg bestevennen din eller en familiemedlem på et spill som er laget for obligatorisk multiplayer. Det går rett og slett ikke å spille alene her, og det er det som er så fantastisk med A Way Out. Vi har allerede lagt ut en liten review av spillet, og selvfølgelig får denne også «10/10 Would Play Again» fra oss.


Dredge
Dredge Banner Teknoteket
Dredge | Black Salt Games

Når tiden strekker til så slapper vi av med litt Dredge. Dette er et utrolig søtt og skummelt spill utviklet av Black Salt Games og utgitt av samme publisher som Hell Let Loose, Team 17. Dredge byr på et unikt fiske eventyr satt i en fantasirik og dyster verden.

I Dredge må du fiske deg til en god økonomi ved å starte smått. Etterhvert som du får bedre utstyr og blir litt mer rutinert kan du begynne å utgi deg på farligere tokter, større bytte og utforske en verden som er meget godt gjennomført. Det kan bli litt repetativt i lengden, men Dredge leverer veldig godt om en liker fisking, gode historier og veldig god laget spill, akkurat som det skal være.


Det var det for denne gang

Dette er de spillene vi har gående for tiden, og som du kanskje kan se så storkoser vi oss med noen veldig gode titler, noen nye og noen gamle. Vi skal nok få satt av tid til Starfield også, men så langt så ser det ut som om vi ikke har så mye å stresse over.

Det føles ut som om det ble litt for hyped, og det vi har lest så langt av veldig veldig tidlige reviews forklarer at det er et bra spill, men at det også ikke er det. Kanskje det ikke var så mye å glede seg over allikevel? Starfield er et meget spesielt spill, og vi tror at det er for et ganske nisje publikum. Vi får se selv når vi tester det.

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!