Intel Bartlett Lake er visstnok den nye budsjett CPUen

Intel Core CPU Intel Bartlett Lake

Intel har en betydelig innflytelse på CPU-markedet og rangeres blant de to mest kjente selskapene globalt. De fleste hjemme- eller arbeids-PC-er antas å være utstyrt med en Intel– eller AMD-brikke. I tillegg til å fremstille prosessorer, har Intel også en produksjon av andre halvlederprodukter, som brikkesett, integrerte kretser og flash-minne. Selskapet har en bred involvering i teknologiområder som kunstig intelligens, internett av ting (IoT), nettverksløsninger og bilteknologi.

Selskapet ble etablert i 1968 av Robert Noyce og Gordon Moore, med hovedkvarter i Santa Clara, California. Intel er anerkjent som en pioner innen mikroprosessorindustrien og har spilt en dominerende rolle i utviklingen av personlige datamaskiner (PC-er) og servere. Merkevarenavnene til selskapets mikroprosessorer inkluderer Intel Core, Intel Pentium og Intel Xeon.

CPU Block

Intel Bartlett Lake skal redde LGA1700-brikkesettet

Så langt vi vet, er dette bare rykter som kommer fra TweakTown, men ifølge disse ryktene har Intel angivelig planer om å lansere en serie prosessorer gående under kodenavnet Intel Bartlett Lake som skal gi LGA1700-brikkesettet en siste sjanse før det går inn i historien. Dette vil trolig være gode nyheter for de som ikke er helt klare for å oppgradere ennå. Det hevdes at disse prosessorene vil tilhøre budsjett-kategorien, og det kan være en effektiv måte å få Intel-brukere over til den nyeste generasjonen.

LES OGSÅ: Bygg din egen Gaming PC: En komplett guide for nybegynnere i 2024.

Intel Arrow Lake vil fortsatt bli lansert som Intels 15. generasjons prosessorer. Det er viktig å merke seg at dette ikke har noe med kodenavnet Intel Bartlett Lake å gjøre.. Arrow Lake vil kreve et nytt brikkesett, LGA1851, og de som ønsker å oppgradere til disse, må være forberedt på å bytte ut hovedkortet.

Dersom disse nye budsjett-CPU-ene blir lansert på markedet, ser det ut til at Intel også endrer litt på strategiene sine. AMD har lenge praktisert lignende tilnærminger, og det har vært effektivt. Ikke alle har råd til å investere i en helt ny high-end CPU, og dette vil være et attraktivt alternativ for de som ønsker å ta steget inn i den nye generasjonen uten å tømme lommeboken helt.


Samletester

Nvidia RTX4080TI Beste Gaming Grafikkort

Beste Gaming Grafikkort for 2024

Vi guider deg gjennom det beste valget av gaming grafikkort i denne detaljerte samletesten …
AMD CPU Banner

Best i test CPU for Gaming i 2024

I denne guiden går vi gjennom hvilke ting du må tenke på før du kjøper deg din neste CPU …
SSD Banner

Best i test SSD for Gaming i 2024

I denne guiden finner vi frem til hvilke valg du burde vurdere ved kjøp av din neste SSD …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!