Kryptoutvinning gjør et realt comeback

Krypto Ryzen 9

Kryptoutvinning, også kjent som gruvedrift, er prosessen med å bekrefte transaksjoner og legge til nye blokker i blockchain-nettverk ved hjelp av enten spesiallagede datamaskiner hvor det er plass til å ha en prosessor og flere grafikkort tilkoblet ett og samme hovedkort.

Utvinning med slike type datamaskiner krever mye energi, noe som har ført til bekymringer for verdens strømbruk, og gamerner, samt andres tilgang til hardware. Mange nye blockchain-prosjekter utforsker alternative konsensusmekanismer som bruker mindre energi, for eksempel proof-of-stake.

Beste Grafikkort AMD

Prisen på krypto er skutt i været på kort tid

Igjen ser vi at prisen på krypto har skutt i været i løpet av kort tid. Dette skaper en kryptofest vi har sett før, og nå er den her igjen. Utfallet ved siste kryptoboom gjorde at det ble massive forsinkelser i grafikkortavdelingen, samt store mangler på brikkesett som ble brukt i disse kortene. Disse manglene og forsinkelsene førte til ugunstige og kunstige priser på grafikkort og andre enheter som brukte disse livsnødvendige komponentene for å fungere.

LES OGSÅ: Bygg din egen Gaming PC i 2024.

I denne kryptoboomen ser det ut til at det er prosessoren (CPU) som står for tur. Det er flere nettsteder som har meldt at diverse prosessorer allerede er utsolgt, særlig en prosessor skiller seg ut. AMD Ryzen 9 7950X, den siste generasjon prosessor i AMD-familien. Denne koster intet mindre enn rundt 8.000 Norske Kroner, og er et realt beist for de fleste oppgaver en PC kan støte på.

Toppvalget
AMD Ryzen 9 7950X CPU

AMB Ryzen 9 7950X gir opptil 16 kjerner, 32 tråder, boost-klokker på opptil 5,7 GHz og opptil 80 MB hurtigbuffer vil AMD Ryzen 7000 Series-prosessorer gi deg ytelse som endrer spillet. 

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

I en artikkel publisert av Wccftech viser de at det er mulig å tjene rundt 30 kroner på et døgn, inkludert alle kostnader trukket fra. Med en god investering på alt fra 10 til 100 prosessorer blir mattestykket meget enkelt, og investeringen er allerede tjent tilbake i løpet av kort tid. Det som dog er skummelt er selvfølgelig volatiliteten forbundet rundt krypto, en vet aldri når det går ned igjen.

For øyeblikket selger Bitcoin for rundt 68.850 dollar, og har i tillegg til den høye prisen truffet en all-time-high rekord på 73.835 dollar den 14. mars. Spekulasjonen rundt Bitcoin er høyere enn noensinne, og ekspertene prater stort om potensialet til at den kan nå 100.000 dollar på kort tid.

LES OGSÅ: Viktigheten av blockchain innen gaming.

I Norge er det enda meget god tilgang på AMD Ryzen 9 7950X, men skal man ha en sjans til å skaffe seg en nå så bør man være rask på avtrekkeren. Er vi like uheldige som ved forrige kryptoboom kan vi se unormalt høye priser på CPU både i butikk og på bruktmarkedet.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Beste Gaming Tastatur: Topp 5 valg for optimal spillytelse i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!