Meta blør penger og dette kan bety slutten for VR

Meta Quest 3 Meta Reality Labs

Den nye tidsalderen for Meta VR er her. Og sammen med gründeren Palmer Freeman Luckey og Oculus, skal VR straks bli et verdensfenomen. Interessen gror sakte men sikkert hos større bedrifter, og noen få utvalgte får kloa i et tidlig VR-headset for testing. Nyheten sprer seg som ild i tørt gress, men VR er enda et stykke unna for privatpersonen. Apper og spill er fortsatt under hard utvikling, og det skal ta tid før teknologien er klar.

Facebook/Meta tar over selskapet, og VR eksploderer som aldri før. Oculus Quest (Meta Quest) setter virkelig sving på salget, men den virkelige eksplosjonen kommer ved andre generasjon. Meta Quest 2. Dette blir årets dings, og er under alles juletre.

Nå er endelig Meta Quest 3 her, men hva skjedde så? De taper enda penger, og historien ser mørk ut for hovedsatsingen til Meta. Var dette et feiltrinn, er AR og VR fremtiden? Vi tror enda teknologien er for langt unna til kommersiell suksess.

Zuckerberg og Meta er i trøbbel igjen

Med to av verdens største teknologi-giganter i ledelsen, Apple og Meta, ser det enda mørkt ut for AR og VR. Teknologien er enhver gamer og bedrift sin våte drøm. Det åpner opp for en verden hvor alt kan bli sammenkoblet, uansett hvor en er. Det åpner for visualisering en bare kunne drømme om, og dette kan virkelig snu verden på hodet. Teknologien har kommet langt, men ikke langt nok for kommersiell suksess.

LES OGSÅ: Meta Reality Labs blør penger – 127 milliarder kroner i minus så langt.

Kan vi i det hele tatt få til AR og VR slik vi vil? Neppe, ikke før om 50 år med hard investering og forskning, minimum. Det er alt for få mennesker der ute som ønsker å bli utsatt for «motion sickness» og de andre effektene VR og AR bærer med seg. Det er klumpete, det er dyrt, og det er et tiltak å sette seg ned med det.

Misforstå oss rett, her på kontoret elsker vi VR. Men det er fordi vi er spesielt interesserte i gaming, og det er det stopper for VR. Dette er problemet, det er kun for de som er interessert, og det er få av oss. VR og AR vil ikke bli populært nok og et positivt inntektsgenererende medium før du kan plugge en kabel inn i hodet å strømme det direkte. Vi mennesker er ikke laget for å finne glede i stress, og VR er stress.

Meta Quest 3 128/512GB

Meta Quest 3 byr på alt det forgjengeren hadde å by på, og mer! Quest 3 er 40% mindre, med bedre og mer komfortabel ansiktsprofil. Nye pannekakelinser og 30% mer oppløsning gjør Meta Quest 3 til noe av det beste du kan få på markedet når det kommer til standalone VR.

Kjøp nå
Annonselenke - Mediehuset Teknoteket AS kan motta provisjon for kjøp gjort gjennom linken uten ekstra kostnad for deg som handler.

Vi kan vel telle på to hender om hvor mange VR-spill vi virkelig er blodfans av, og ut av de er det kanskje halvparten som vi ikke blir kvalme av. VR er et tapsprosjekt for de fleste, og Meta er i ledelsen.

Tall fra Circana, delt med CNBC, viser at salget av VR-hodesett og AR-briller i USA er ned nesten 40 prosent i år per 25. november. Totalt salg endte på 664 millioner dollar, en betydelig reduksjon fra fjorårets 1,1 milliarder dollar, da salget kun gikk ned med 2 prosent.

Zuckerberg mener enda sterkt at AR og VR er fremtiden, og vi kunne ikke vert mer enig. Veien er enda lang, og vi håper at dette blir et selskap som holder på visjonen frem til teknologien er der. Vi ønsker ikke at teknologien dør enda en gang, slik den gjorde før Palmer tok den opp igjen i 2012.

Selskapet har tapt rundt 25 milliarder dollar på VR siden tidlig 2022. Meta ønsket ikke å kommentere på dette, men kommer heller med noen ord om at AI i kombinasjon med VR og AR er en langtidsinvestering.

LES OGSÅ: Topp 5 Beste Spillene fra 2020.

VR er og forblir en «team effort», og vi må alle være med på å drive denne teknologien videre. Så lenge det finnes dedikasjon, og en indre tro på at dette skal lykkes må vi bare fortsette. Drømmen er at vi kommer så langt som man kan se i «Ready Player One», og hvem vet, kanskje en dag er vi der.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Gaming headset: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Gaming mus: Test av de beste på markedet (2024)

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha, så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Gaming tastatur: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de topp 5 beste gaming tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!