Meta Quest 3 har syv dager igjen før salg

Meta Quest 3 Meta Reality Labs

Som kjent vil Meta lansere deres nye VR-briller, Meta Quest 3, nå den 27. September. Den nyeste Quest 3 modellen skal danke ut forgjengeren, Meta Quest 2, på nesten alle områder. Kanskje den beste nyheten med de nye VR-brillene fra Meta, er at de ikke koster en arm og et bein. Tvert i mot faktisk, for om du skal ha PC-VR så må du regne med å punge ut med langt over 10 lapper, og ikke glem at du også må ha et beist av en PC for å kjøre VR.

Prisen på Meta Quest 3 føles ikke som et ran

Meta melder selv at prisen på den nyeste modellen vil starte på 499 amerikanske dollar, dette er den med “lavest” lagringsplass, hele 128GB, dette er nok for de fleste, men kan være litt skralt om en skal ha mye lagret på brillene på en gang.

I Norge vil da prisen være noe mer pga import, toll, etc. Det vi kan forvente her fra store sider som Komplett og Elkjøp så vil startprisen være på 6.590 Norske Kroner. På Meta Quest 3 sine norske nettsider står prisen satt i stein, så langt, vi får håpe den holder seg der en god stund.

Mark Zuckerberg postet 1. juni de nyeste nyhetene ang Meta Quest 3 på Twitter/X.

Med lansering av det nyeste Meta Quest 3, kommer også forgjengeren, Meta Quest 2, til å droppe i pris. Etter lansering vil Meta Quest 2 med 128GB nå koste 3.999 Norske Kroner. Dette står på samme side som du finner den Norske Meta Quest siden. Alle andre modeller vil så klart være priset lavere enn de allerede var. Men i retrospekt kan man jo si at det aldri var en ordentlig nedprising på Meta Quest 2, da Meta jekket opp prisen i August 2022 pga økte produksjonskostnader. Vi får ta dette med en klype salt, det var nok heller snakk om markedsføring pga det nye Meta Quest 3.

Meta Quest 3 Norsk Pris

Nesten alt er en oppgradering med Meta Quest 3

Meta Quest 3 VR-brillene er allerede blitt lekket fra venstre og høyre. Det er rapportert at mange har fått tak i brillene allerede, og har selvfølgelig laget «Unboxing» videoer og delt dette på YouTube. Det er ikke noe som lenger kan overraske oss fra Meta selv her, med mindre vi snakker om software fremover. Dette er Meta veldig gode på, da VR er et stort satsingsområde for de. Så vi får se hva som kommer til de nye brillene.

LES OGSÅ: Si hallo til Meta Quest +

Det vi også vet er at Meta Quest 2 ikke er planlagt å legges på hylla før om veldig lenge, her snakker vi muligens 2 til flere år med videre støtte, slik at de fleste får enten skaffet seg nye briller eller kan vente på Meta Quest “4”, når den tid kommer.

De som har testet Meta Quest 3 forteller at det er en tydelig oppgradering fra forgjengeren, men den visuelle opplevelsen oppleves som relativt lik. Noe skuffende, da dette skulle være et av hovedpunktene, samt også håpene til mange om oppgraderte skjermer og linser. Vi får økt oppløsning, og selvom dette kan virke “lite”, så vil dette hjelpe meget på øyet og den generelle opplevelsen.

VR-Guiden SteamVR VR Briller

«Passthrough» funksjonen i Meta Quest 3 er en hel verden bedre, den er ikke lenger i sort/hvitt, men er nå i fullspekkede farger. Ikke at dette har så veldig mye å si for VR-gaming, men dette blir helt unikt når det kommer til MR/AR.

Dybdesensorene gjør også nå at du ikke lenger trenger å tegne opp et sted hvor du må “holde” deg til for å spille. Her tar Quest 3 brillene av seg dette på egenhånd, er du nær en vegg eller en gjenstand vil de passe på å si i fra til deg, slik at du ikke smadrer skapet med glassdører eller et vindu.

LES OGSÅ: Meta Quest “Lite” – De nyeste nyhetene fra nettet.

Det er også mange andre VR-nyheter ute å går, blant annet at Samsung skal inn i markedet igjen, noe vi sårt har ventet på, da det var de som ledet an når alt blusset opp igjen med Oculus.

Pass på å ta turen innom VR-Guiden vår, der kan du lese deg opp på alt som gjelder ved VR. Du kan også vise din støtte ved å handle via oss fra denne siden om du vil ha deg noen nye VR-briller.


Siste Samletester

Oppgraderingspakke

Best i test oppgraderingspakke til Gaming PC i 2024

En oppgraderingspakke til en eksisterende gaming-PC er ideell for den som ønsker en kraftigere og mer moderne datamaskin uten å …
Prebuildt Gaming PC Cropped 02

Best i test Gaming PC i 2024

Vi har lagt ned mye tid og innsats for å sikre at du får akkurat det du ønsker, slik at …
RAM Banner

Best i test PC RAM for Gaming i 2024

Vår offisielle guide for å velge det beste RAM-oppsettet for din Gaming PC …
Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!