Meta Quest 3 Lite er visstnok neste fra Meta

Meta Quest 3 Lite

Meta jobber med et nytt VR sett, meta quest 3 lite?

Som mange av oss har fått med seg så skal Meta slippe nye VR-briller om ikke så alt for mange uker. Uoffisielle kilder forventer det nye Meta Quest 3 på markedet ila Oktober, men brillene blir offisielt avduket nå i Meta Connect senere denne måneden.

Meta Quest 3, som i tallet, er Meta/Facebook sin tredje versjon av ultrapopulære Quest-brillene. Dette blir nok den største julegaven i år, slik som Meta Quest 2 var for ca 3 år siden. Det er ventet at brillene vil koste noe rundt 5.000 Norske Kroner, oppå alt ekstrautstyret selvfølgelig.

Meta jobber med et «Quest 3 Lite» til 2.000 Kroner

I litt ukjente kilder får vi informasjon av at LG har visstnok startet et samarbeid sammen med Meta for å lage en “billig” versjon av Meta Quest 3. Angivelig skal brillene komme på markedet ila 2024, og skal bruke mye av teknologien Meta Quest 3 har fra før av. Dette blir nok en veldig god nyhet for mange som ikke ønsker å brenne av en formue på nye VR briller, eller for de som er uheldige og ikke har så mye å rutte med.

Meta Quest 3 Lite
Ekslusive nyheter rundt Meta Quest 3 Lite | Meta

I andre litt ukjente nyheter prates det om at det skal komme et nytt Meta Quest Pro, hvor mye bedre og hvor stor oppgradering dette er fra det vanlige Meta Quest Pro har ingen noe informasjon om, annet enn at det jobbes med. Meta Quest Pro “2” er visstnok satt til å lanseres i 2025 og vil komme på hårreisende 20.000 Norske Kroner. Dette blir VR-brillene for de som er ekstremt interesserte, eller for større bedrifter.

LES OGSÅ: Meta Quest 3 – Ikke lenge igjen til neste generasjon VR-briller fra Meta.

Meta Quest Pro “2” blir da VR-brillene som kan utfordre de nye Vision Pro-brillene fra Apple og Samsung sitt kommende VR/Mixed Reality-briller. Brillene til Samsung er det kun lekke et prototype bilde fra den 13. August. Her er det mye spekulasjoner og synsing, men det å se at Samsung kommer tilbake på VR-markedet igjen er spennende, det var jo de som ledet an for en del år siden når Oculus revolusjonerte VR-gamet på nytt.

Samsung VR MR
Samsung VR/MR-Briller | Samsung

Det vi ønsker å se i det nye Meta Quest 3 “Lite” VR-brillene er størrelsen til Meta Quest 3, samme handtracking, små kontrollere som vi får nå og bedre batteritid. “Lite” brillene må jo være noe som er enkelere å ta med seg og by på mye av det samme som vi har i dag. Det å kunne koble den til en PC vil jo selvfølgelig også være veldig ønskelig om man vil slappe av med titler man allerede har hjemme. Men skal vi begynne å synse her så kommer nok det til å kun være Meta sitt eget spillbibliotek på “Lite” brillene.

Uansett er dette spennende nyheter, og er det noe vi følger veldig godt med på her i Teknoteket så er det nyheter som det du leser nå. Vi vil gjerne se ditt VR oppsett, og eller høre om gode VR historier du har liggende på lur. Det er bare å sende det inn som en kommentar eller rett og slett sende det til oss på e-post.

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!