Meta Reality Labs blør penger

YouTube VR Meta Reality Labs

Regnskapsrapporten for tredje kvartal for Meta Reality Labs, som endte 30. september 2023, viser at selskapet hadde et driftstap på 3,74 milliarder dollar i løpet av det nåværende kvartalet. Dette er en stor økning på årsbasis fra det de landet på i fjor, som var 2,63 milliarder dollar i minus ila Q3 2022. Meta fortsetter å blø penger med reality labs, men har tydeligvis et sterkt ønske at VR/AR skal lykkes.

Meta Reality Labs er i krise

Den nå kriserammede divisjonen Meta Reality Labs har registrert et tap på 11,4 milliarder dollar i løpet av inneværende regnskapsår, samtidig har den bare tjent 825 millioner dollar. Meta sier at et lavere salg av Meta Quest 2 er ansvarlig for en stor del av dette tapet.

LES OGSÅ: Nintendo slår til igjen – ikke et sjokk denne gangen.

Meta Reality Labs håper de nok på at Meta Quest 3 vil slå an like mye som Meta Quest 2 gjorde, men vi har våre tvil her da Meta Quest 2 var mer “nytt”, og mer tilgjengelig og billig enn Meta Quest 3 er.

I kommentarer om den nåværende tilstanden til Meta Reality Labs divisjonen, sier Meta CFO Susan Li at selskapet forventer at kostnadene vil øke ytterligere i 2024.

First, we expect higher infrastructure-related costs next year. Given our increased capital investments in recent years, we expect depreciation expenses in 2024 to increase by a larger amount than in 2023. We also expect to incur higher operating costs from running a larger infrastructure footprint.

-Meta CFO Susan Li

Hun sier også imidlertid at selv om Meta vil fortsette å investere i Meta Reality Labs divisjonen for å “støtte utviklingen av neste generasjons VR / AR-produkter,” erkjenner selskapet at det må “tjene muligheten til å investere” ved å levere en sterk inntektsvekst over tid. “Dette er noe vi er veldig fokusert på,” la Li til.

Meta snur litt på krona og vil nå ansette flere

Det kan virke som små tall når en snakker om prosent, men her må vi huske på at Meta generelt har større kvanta av ansatte enn de fleste selskaper har. Det vil si at i Meta sin pågående omstruktureringsplan, som vil resultere i at Meta må la over 20 000 mennesker gå, sa Li at selskapet gikk ut av Q3 med over 66 100 ansatte, dette er en nedgang på 7 prosent fra forrige kvartal.

LES OGSÅ: De beste VR brillene for underholdning i 2023 og 2024.

Tross nedskjæringer i ulike team og Meta Reality Labs divisjonen, inkludert ansatte ved spillstudioer som Ready at Dawn og Downpour Interactive, antydet Meta at de ville implementere en ansettelsesstopp. Men nå har Meta-sjef Mark Zuckerberg indikert at selskapet faktisk kan øke rekrutteringen igjen på kort sikt.

One dynamic that I want to flag is that we have a sizable hiring backlog right now since part of our layoffs earlier this year included teams swapping out certain skillsets for being able to hire others, and we’re still going to be hiring for those roles going into 2024.

-Mark Zuckerberg

Videre forteller Mark Zuckerberg videre til investorene sine at dette betyr at selv om vi planlegger å øke bemanningen til en mye lavere rate i fremtiden, kan den faktiske raten neste år midlertidig være høyere når vi jobber gjennom denne ventelisten for ansettelser.

I kommentarer om tilstanden til Reality Labs for noen måneder siden, innrømmet Zuckerberg at det ville være noe “ubehag” blant investorene ettersom Meta prøver å dominere markedet for AR, og beskrev selskapets fortsatte investering som et “svært langsiktig veddemål.”

LES OGSÅ: Spillmotorer og et dypdykk inn i de topp 5 beste.

Alt i alt kan det virke som om Mark Zuckerberg og Meta ikke helt vet om VR og AR kommer til å gå bra, men heller legger sin tro og sitt håp i teknologien på tallerken. Dette er litt skummelt for oss som elsker gaming i VR, men om det fungerer og Meta finner suksess med prosjektene sine så er dette bare positivt. VR og AR er en flott teknologi som er verdt å bygge videre på, men igjen så er det nødt til å vise til profitt for at det skal bli noe videre støtte for dette.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Beste Gaming Tastatur: Topp 5 valg for optimal spillytelse i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Kilde: Gamedeveloper.com

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!