Meta Reality Labs blør penger – 127 milliarder kroner i minus

Bjørn Christian Stokke

YouTube VR Meta Reality Labs

Nok et dårlig år for Meta Reality Labs

Regnskapsrapporten for tredje kvartal, som endte 30. september 2023, viser at Meta sin divisjon reality labs hadde et driftstap på 3,74 milliarder dollar i løpet av det nåværende kvartalet. Dette er en stor økning på årsbasis fra det de landet på i fjor, som var 2,63 milliarder dollar i minus ila Q3 2022. Meta fortsetter å blø penger med reality labs, men har tydeligvis et sterkt ønske at VR/AR skal lykkes.

Den nå kriserammede divisjonen har registrert et tap på 11,4 milliarder dollar i løpet av inneværende regnskapsår, samtidig har den bare tjent 825 millioner dollar. Meta sier at et lavere salg av Meta Quest 2 er ansvarlig for en stor del av dette tapet.

Meta Quest 3 Meta Reality Labs
Meta Quest 3 | Meta

LES OGSÅ: Nintendo slår til igjen – ikke et sjokk denne gangen.

Her håper de nok på at Meta Quest 3 vil slå an like mye som Meta Quest 2 gjorde, men vi har våre tvil her da Meta Quest 2 var mer “nytt”, og mer tilgjengelig og billig enn Meta Quest 3 er.

I kommentarer om den nåværende tilstanden til divisjonen, sier Meta CFO Susan Li at selskapet forventer at kostnadene vil øke ytterligere i 2024.

First, we expect higher infrastructure-related costs next year. Given our increased capital investments in recent years, we expect depreciation expenses in 2024 to increase by a larger amount than in 2023. We also expect to incur higher operating costs from running a larger infrastructure footprint.

Hun sier også imidlertid at selv om Meta vil fortsette å investere i divisjonen for å “støtte utviklingen av neste generasjons VR / AR-produkter,” erkjenner selskapet at det må “tjene muligheten til å investere” ved å levere en sterk inntektsvekst over tid. “Dette er noe vi er veldig fokusert på,” la Li til.

Meta Quest 3 | Meta | YouTube

Meta snur litt på krona og vil nå ansette flere

Det kan virke som små tall når en snakker om prosent, men her må vi huske på at Meta generelt har større kvanta av ansatte enn de fleste selskaper har. Det vil si at i Meta sin pågående omstruktureringsplan, som vil resultere i at Meta må la over 20 000 mennesker gå, sa Li at selskapet gikk ut av Q3 med over 66 100 ansatte, dette er en nedgang på 7 prosent fra forrige kvartal.

LES OGSÅ: De beste VR brillene for underholdning i 2023 og 2024.

Tross nedskjæringer i ulike team og divisjoner, inkludert ansatte ved spillstudioer som Ready at Dawn og Downpour Interactive, antydet Meta at de ville implementere en ansettelsesstopp. Men nå har Meta-sjef Mark Zuckerberg indikert at selskapet faktisk kan øke rekrutteringen igjen på kort sikt.

One dynamic that I want to flag is that we have a sizable hiring backlog right now since part of our layoffs earlier this year included teams swapping out certain skillsets for being able to hire others, and we’re still going to be hiring for those roles going into 2024.

“Dette betyr at selv om vi planlegger å øke bemanningen til en mye lavere rate i fremtiden, kan den faktiske raten neste år midlertidig være høyere når vi jobber gjennom denne ventelisten for ansettelser.” Forteller Mark Zuckerberg videre til investorene sine.

I kommentarer om tilstanden til Reality Labs for noen måneder siden, innrømmet Zuckerberg at det ville være noe “ubehag” blant investorene ettersom Meta prøver å dominere markedet for AR, og beskrev selskapets fortsatte investering som et “svært langsiktig veddemål.”

Alt i alt kan det virke som om Mark Zuckerberg og Meta ikke helt vet om VR og AR kommer til å gå bra, men heller legger sin tro og sitt håp i teknologien på tallerken. Dette er litt skummelt for oss som elsker gaming i VR, men om det fungerer og Meta finner suksess med prosjektene sine så er dette bare positivt. VR og AR er en flott teknologi som er verdt å bygge videre på, men igjen så er det nødt til å vise til profitt for at det skal bli noe videre støtte for dette.

Kilde: Gamedeveloper.com

Legg igjen en kommentar