Microsoft er et steg nermere oppkjøp av Activision Blizzard

Microsoft Activision Blizzard

Dramaet rundt Microsoft Activision Blizzard saken fortsetter å koke som aldri før. Nå er veien til målstreken for oppkjøpets time blitt enda mindre, Microsoft jubler etter seier i rettsaken mot FTC USA. Betyr dette slutten for en sunn og rettferdig markedskonkurranse? En ny era er på vei inn i gamernes verden, og den fjerner viktige verdier.

Microsoft Activision Blizzard Oppkjøpet

FTC søkte om blokkering

FTC (Federal Trade Commission) søkte om å få oppkjøpet til Microsoft blokkert, og de intense høringene startet. Det var mye e-poster og diverse annet som ble gravd opp i denne saken, noen mer relevant enn andre. Men til slutt ble rettsmaterialet ikke nok til å overbevise dommer Jacqueline Scott Corley om at blokkeringen skulle fortsette, hammeren ble slått i bordet og nok et hinder var vekke for Microsoft.

Med saken i USA avsluttet starter forhandlingene opp igjen i Storbritannia, og nå ser det ut som om det britiske konkurransetilsynet (CMA) er det eneste hinderet Microsoft har igjen å ta rotta på. Dommeren Corley uttalte seg også under høringen i USA at det kanskje er litt dårlig business for Sony ved at Microsoft kjøper Activision Blizzard med tanke på ekslusivitetsavtaler for Call of Duty, men sier så det heller vil gagne alle spillere på alskens platformer.

Storbritannia sparket Microsoft tilbake

Microsoft har møtt vegger over hele linja, og det burde ha vært nok til å forstå at dette skulle ha vært trekt tilbake. Men i businessverden når penger er på spill, er det lite som stopper hjulene på et så stort selskap. Storbritannia er neste på listen, de var og er fortsatt uenige om at “monopol” på skyspilling vil være best for alle, og det var nettopp derfor de blokkerte kjøpet.

Men det er ikke bare negativt som har kommet ut av denne massive granskingen av det største oppkjøpet i teknologihistorien. Xbox har under rettsaken lovet, både skriftlig og muntlig, at Call of Duty skal forbli på playstation og vil være på lik behandlingslinje som Xbox får, dog kun i 10 år fremover, hva som skjer etter dette vet vi ikke enda. De har også ordnet en avtale med Nintendo at Call of Duty vil få en versjon lansert til sin Switch.

Eurogamer skriver om at Microsoft vil begynne forhandlingene så fort som mulig på sine hjemmesider etter nylig seier, de har ingen tid å miste virker det som.

“After today’s court decision in the US, our focus now turns back to the UK,” Smith said today in a statement shared to Eurogamer. “While we ultimately disagree with the CMA’s concerns, we are considering how the transaction might be modified in order to address those concerns in a way that is acceptable to the CMA.”

-Microsoft/Eurogamer

Utfallet og hva vi kan forvente oss

Vi er spente på utfallet av Microsoft sin knallsterke kampanje og pågangsmot i denne saken, har de først kommet så langt ved å slå beina under først Europa og nå FTC, er veien litt kortere til den ultimate seier.

Xbox kommer med lovnader om at ting skal bli så mye bedre og at de skal vise hensyn samt skreddersy løsninger til at dette skal bli så rettferdig som mulig. Dette er et av verdens største selskap, og de trenger til syvende og sist ikke å gjøre dette, og heller skal det nok roteres rundt til at alle avtaler proffiterer dem selv, det er tross alt dette som er i dems beste interesse.

LES OGSÅ: Microsoft lyser enda surt.


Siste Nyheter

NFI

NFI ansetter redaksjonell gamer.no-sjef

Audun Rodem, sjef for redaksjonen hos gamer.no bestemmer seg for at det er tid for nytt beite. Da NFI utlyste …
Resident Evil 9

Resident Evil 9 er annonsert

Koshi Nakanishi, direktøren bak Resident Evil VII – Biohazard, har kunngjort via Capcoms egen kanal at et nytt Resident Evil-spill …
Steam Salg Steam Logo Steam Fjerner Støtte

Steam Game Recording går inn i beta

Valve lanserer Steam Game Recording i beta. Spillopptak direkte i Steam-appen uten behov for tredjepartsprogrammer …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!