Det er ingen nyhet at en av verdens største Tek selskaper, hvis ikke verdens største, kun utfordret av Apple selv, har får hard medfart om dagen. Helt siden vi fikk nyss om at Microsoft skulle stå bak oppkjøpet av Activision Blizzard, og at de fikk meget hard motstand av konkurransetilsynet (FTC) Federal Trade Commission har det bare eskalert derfra.
Kanskje ikke det Microsoft ønsket
Saken har spredt seg som ild i tørt gress og det er skrevet hundrevis av artikler om nettopp dette. Så når skal galskapen stoppe? Og kommer kjøpet til å gå gjennom? Det hadde vel vært i bedre lys om Microsoft bare hadde trukket seg, og det hadde egentlig bare vært bedre for markedet i det store og hele. La det være igjen selvstendige selskaper som kan konkurrere med deg, la det være et sunt marked hvor alle må slåss litt om å levere gode produkter.
Oppkjøpets galskap kommer nok mest sannsynlig til å fortsette, men vi kan få lov til å ytre at dette er noe vi absolutt ikke ønsker. I nye lekkede e-poster og dokumenter har det kommet frem mange “hemmeligheter” og mye informasjon om at det var flere som var enige at dette ikke var en riktig idé, heller en helt feil markedsmanøver, samt mye andre samtaler som skulle vært privat. Men har du tabba deg ut og gjort 99% av alle gamere og selskap der ute forbanna, da burde du tåle konsekvensen av det.
Microsoft sine representanter er barnslige
Det mest latterlige vi har fått ut av denne hele paraden er saken som ble skrevet etter Microsoft-Sjef Brad Smith uttalte seg at de ville kaste England ut av selskapet som samarbeidspartner, og heller invitere EU til å leke i sandkassa dems da de plutselig ombestemte seg og heller godkjente saken når de opprinnelig sa nei. Denne saken kan du lese mer om her.
Penga rår, det er det vi får ut av alt dette her. Penger bestemmer over fremtid, fortid, opp, ned, venstre og høyre. Alle skal ha lønningene sine og få sikret seg den beste fremtid en bare kan – Vi er klar over at dette er den enkleste utveien og løsningen når noen står med en trillebår foran deg stappfull med sedler. Under ser man kanskje et godt eksempel av dette. Disse to jobber allikevel ikke for Microsoft, men har noen gode poeng.
Kampen mellom gigantene og Microsoft
Dette er kampen mellom de største på markedet, og det er disse kampene som begynner å bli farlige for oss småfolk. Det er disse kampene som gjerne ødelegger for alle andre som vil bli med på leken, for når først en begynner blir det veldig vanskelig å stoppe for alle parter. Vi vet jo nå om to stykker som har kommet i ganske harde kamper når det gjelder dette, disse er Facebook og nå etterfulgt av Microsoft, mon tro om fler følger i samme fella når det begynner å forme seg en trend.
For oss som husker hvordan historien for noen av de beste spillutviklerne på markedet startet er det en ting som går igjen, gang etter gang. Det er ikke snakk om penger, det er snakk om kjærlighet for faget og et brennende ønske om å skape noe unikt, pengene kommer som et biprodukt av dette. Følges denne “enkle” oppskriften så går resten ganske av seg selv, gamerne sluker det rått og suksessen går nermest av seg selv.
Er et spill verdt å spille så er det som vi har sagt tidligere, ryktet sprer seg som ild i tørt gress. Ta for eksempel da Doom kom ut, eller Diablo II, her var det null stress å få med seg hva som skulle spilles, det sørga vennene dine og lokalmiljøet for.
Når skal dramaet rundt FTC og Microsoft opphøre?
Den endeløse dramaen, skittkastinga og høringene fra FTC og Microsoft fortsetter videre. E-Postene som har kommet frem er et direkte resultat av sakens lys og dybde. Det Microsoft eventuelt får er rett og slett et monopol over visse deler av spillmarkedet, noe som aldri er bra. England står fremdeles på sin sak at de ikke vil la avtalen gå gjennom, og det er vel vårt siste håp.
Alt vi kan gjøre er å følge med videre på saken og håpe på det beste utfallet. Her på kontoret går det mest i PC, og vi er som sagt ikke så veldig stolte av å støtte Microsoft om dagen. En skulle gjerne ønske at business og entertainment går hånd i hånd, men det gjør oftest ikke det.