Mortal Kombat “1” i september

Mortal Kombat

NetherRealm Studios lover oss action i mortal kombat 1.

Historien om Mortal Kombat

Vi må litt bakover i tid for å vite når det første Mortal Kombat spillet, og serien startet. Den første utgivelsen kom i 1992 fra Midway Games, og for de som kunne bite tenna i første utgave på SNES, Sega Mega Drive, GameBoy og Game Gear, var gleden stor. Blodet sprutet, alle sparkene og slag føyk i vildens sky, og øvingen på de beste comboene startet. Dette var noe helt nytt, og publikum svelget det rått. Media og foreldre over hele verden raste uten like, hvordan kunne noe så ille og voldelig som Mortal Kombat komme seg inn i hjemmene deres?

Mortal Kombat skapte det største kontroverset bak et videospill i tidligere dager, det som kanskje var større var selveste Dungeons & Dragons, men dette var knyttet til et levende rollespill på 90-tallet. Men det var ikke bare ett spill som fikk gjennomgå her i gården, for i 1992-1993 var da årene spill som Doom, Lethal Enforcers, Time Killers og Eternal Champions kom ut. Det kom som en flodbølge over på publikum, og dette rørte selve fundamentet til USA. Karakterene var jo så realistiske, mente de fleste. Vi kan jo være enige, for den tidens grafikk var jo slik som vår er i dag, helt uslåelig.

Ut av kontroverset ble det holdt høringer med flere medlemmer av de forskjellige spillselskapene. Hvordan kunne de ha en slik agenda for å ødelegge samfunnet, samtidig som det var hysteri over den nåværende situasjon USA hadde med vold i sammenheng med våpen. Ut av hele kontroversen ble det skapt en form for regulering, kom ESRB (Entertainment Software Ratings Board). Dette organet fikk i oppgave å rangere en form for rating over hvor voldelig et spill var, dette systemet var for å gi underholdningen en gitt aldersgrense.

Mortal Kombat 1992

Mortal Kombat, 1992 – Midway.

Mortal Kombat får mange oppfølgere

Videre ble det utviklet mange fler spill, slik som Mortal Kombat II i 1993, Mortal Kombat 3 i 1995 og helt frem til nå, planlagt i september, hvor de kjører en reset på tallene og kaller det nyeste tilskuddet for Mortal Kombat 1. Før dette har vi fått hele 11 versjoner av denne fantastiske spillserien, som også er en film og leketøys-serie for barn og voksne. Faktisk er Mortal Kombat en av de best selgende spillene innenfor slossing, samt fått tittel i listen i å være en av verdens beste spill noensinne laget. Dette er aldeles ikke små saker.

Trailer for Mortal Kombat filmen – 1997.

Vi vil selvfølgelig ta for oss de andre populære tungvekterne innenfor denne sjangeren, men dette på et senere tidspunkt. For akkurat nå er det “Mortal Kombat 1” vi gleder oss mest til, planlagt sluppet i for de største fans den 14. September med “Kollektor’s” Edition og Premium Edition. Standard Edition får du spillet den 19. September, noe ekstra skal det jo gis når du kjøper de feteste versjonene.

Mortal Kombat 1 “M1K”

I det nye Mortal Kombat spillet forteller utviklerne at vi er i et nytt univers, skapt av ildguden Liu Kang med en helt ny historie og de karakterene vi alle vet godt hvem er, men denne gangen med en liten vri. NetherRealm lover nye kampsystemer og moduser, og denne gang med noe de kaller Kameo Fighters, AI som hjelper deg i kamp. Betaen holdes i August, og som vist nedenfor er det kun de som forhåndsbestiller som får tilgang til dette. Er du en ekte fan som det vi er i Teknoteket, så skal “Kollektor’s” Edition garantert inn på hylla.

Trailer, Mortal Kombat 1 – YouTube.

Ta også gjerne en titt på vår seksjon hvor vi går over diverse spillstudioer og hva jobben dems innebærer.

Forskjellige editions til Mortal Kombat

Under får du listen over det du får ved kjøp av de forskjellige versjonene fra NetherRealm.

pack standard
MortalStandardEdition
pack premium
MortalPremiumEdition
pack kollectors
MortalKollektorsEdition
Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!