Beste multiplayerspill (2023) – Del 2

Snowrunner Multiplayer

Her kommer fortsettelsen av multiplayerbonanza, vår liste av hvilke spill vi synes er verdt å ta en titt på i 2023. Slike spill fortjener litt ekstra lys, særlig når vi har hatt det så mye gøy med de opp i gjennom tiden. Legg gjerne igjen en kommentar om hvilken favoritt du har og hvis du har et minne som skinner ekstra godt vil vi høre om det.

LES OGSÅ: Del 1 av beste multiplayerspill.

Hva kategoriseres som et verdig multiplayerspill?

Som vi skrev i del 1, hva kategoriseres som et verdig multiplayerspill? La oss utdype litt. Sist skrev vi at det var sammensetningen av alt, rett og slett det beste produktet som kilte de rette følelsene etter en god playthrough. Vi står enda ved det, men vi kan legge til enda mer her som belyser hva vi mener.

Det skal ose av kvalitet fra det sekundet du ser tittelen for aller første gang, det skal være en god hook som fanger øyne dine. Traileren skal være laget med hensikt, estetikken skal være riktig og gameplay skal være solid og gi mening. Her nytter det ikke med triple a grafikk som ser helt fantastisk ut når resten av spillet er total trash, nei, her skal det brukes så mye tid på gameplay og en veldreid idé at grafikken kan komme sist i linja.

De beste multiplayerspillene

I listen under har vi nøye valgt ut de beste multiplayerspillene som er tilgjengelige på markedet i dag. Disse spillene har fanget vår oppmerksomhet og vi spiller dem selv jevnlig. Hver av disse spillene tilbyr en unik verden å fordype seg dypt inn i, enten du søker spennende eventyr, taktiske utfordringer eller sosialt samspill.

Elden Ring

Elden Ring Banner

Elden Ring må klart med her, hva er vel 2022 eller 2023 uten en av verdens beste action rpg, hvis ikke den aller beste. Hos oss scorer Elden Ring helt klart 10/10 would play again, for det har vi allerede gjort hvertfall fire ganger nå.

Har du ikke prøvd From Software sin nyeste «Dark Souls» tittel så har du gått glipp av noe, da er det bare å hive seg over på Steam med en eneste gang. I Elden Ring styrer du en «Tarnished» som er på oppdrag for å bli en «Elden Lord» i «The Lands Between». Gjennom reisen din vil du bli ledet av «Grace» og måtte støte på mangfoldige fiender som kommer til å gjøre deg så forbanna at du omtrent river ut håret ditt.

Multiplayer og massedød i Elden Ring

Underveis i The Lands Between vil du også støte på andre spillere i form av å kunne spille med de som er ukjente eller venner som er kjente. Bare legg ned din “finger” på bakken så er dere klar for invitasjon til multiplayer, men pass på å sette et privat passord om du vil spille “alene” sammen med vennen den, hvis ikke så kan hvem som helst bli med.

Det du også kommer til å støte på er spillere som ikke er fullt så interesserte i å spille med deg, men heller mot deg. Dette kalles «PvP» og er et helt annet aspekt med flerspillermuligheter. Du møter gjerne på folk som har hundre ganger bedre utstyr enn deg, så i 99 av 100 tilfeller så er det som regel bare å legge seg ned for å dø, for det kommer du til å gjøre uansett. Men frykt ikke, pvp kan også være utrolig gøy om du satser litt på det.

Elden Ring er ikke for de svakere stilte, for her kommer du til å dø om og om og om og om og om igjen, nei, vi overdriver ikke. Det er kun From Software som får lov til å lage slike spill, for spillere vet nemlig hva de går til når de lanserer noe nytt. Elden Ring er et nydelig mesterverk uten like, og fortjener all oppmerksomhet det kan få. Måtte du dø lite og ha lykke til med reisen din gjennom The Lands Between, det er verdt alle penga.

Dirt 2.0

Dirt Rally 2 Banner

Dirt 2.0 er en klar vinner og favoritt av omtrent alle bilspill her i gården, vi simpelthen elsker rallyspill, atpåtil kan det spilles i VR og multiplayer. Har du et setup og plass i stua eller gamingrommet til racingstol, ratt og pedaler, gir, håndbrekk og et VR oppsett så må du ikke nøle med å skaffe deg det. Dirt 2.0 kan nytes alene eller i multiplayer med vennegjengen, dog er det et litt dumt oppsett på dette for i rallyverden kjører du ikke “sammen”, her kjører dere kun mot hverandre i et tidsperspektiv. Skal dere kjøre rally mot hverandre er dere nødt til å laste ned en mod, denne er litt janky men det er mye moro allikevel.

Dirt 2.0 kan nytes alene eller med andre

Et annet aspekt i Dirt 2.0 er rallycross, i motsetning til rally kan dere nå kjøre i multiplayer mot hverandre om dere havner i samme heat. Gjør dere klar for kamp, blod, svette og tårer når dere skal kjøre, dette er helt rått og må nesten oppleves for å kjenne hvordan det er.

Dirt 2.0 er en av de beste rally og racingsimulatorene der ute med en meget realistisk etterligning av virkelighetens bilfysikk. Her er det ikke bare tut og kjør, for her må du øve deg hvis du har planer om å bli god. I skrivende stund har vi over 300 timer med Dirt 2.0 og det er enda ikke kjedelig. Ingenting er likt, og når du trodde at du visste hvordan du tok den svingen så er det stor sjans for at du kræsjer allikevel.

Project Cars 2

Project Cars 2 Banner

Project Cars 2 er en av de mest realistiske racingspillene der ute hvor du får lov til å kjøre på asfalt. Sidestilt av Assetto Corsa Competizione og Gran Turismo 7 er Project Cars meget multiplayervennlig oppå at du også kan spille dette i VR, en klar vinner for hvem som helst.

I Project Cars 2 og ellers hvilket som helst annet racingspill der du får kjøre på asfalt er racinglinjer, bremselengder og trailbreaking alfa og omega her. Det er en hel armada med teknikker og andre ting du må få til godt for å ha en god tid over målstreken, men ett sted må man hvertfall starte. Hvis du har planer om å teste Project Cars 2 eller noen av de andre vi har nevnt over her så er det bare å sette i gang, og som nevnt over med Dirt 2.0 er du nødt til å øve og finne ut av ting før du har sjans mot de andre.

Project Cars 2 er for alle

Projects Cars 2 har nydelig grafikk, masse gamemodes, multiplayer og forskjellige biler en kan leke med. Hvis du også liker tuning så er det bare å sette i gang, men det anbefales å vente med dette om du er ny. Det kan være vanskelig å velge en racingsim, men her har du noe å komme i gang med. Og har du plass til egen stol, ratt og pedaler, gir og VR oppsett så er det bare å slenge det i handlekurven med en eneste gang. Project Cars 2 får garantert en 10/10 would play again fra oss.

Uheldigvis er Project Cars 2 tatt bort fra Steam pga lisenser som ikke er fornyet. Om du har Project Cars 2 fra før av er det fullt mulig å spille dette, serverene er fremdeles oppe. Som andre alternativ kan du velge de andre nevnte titlene over. Det er usikkert om Project Cars 2 noensinne vil komme tilbake, alt vi kan gjøre her er bare å håpe.

It Takes Two

It Takes Two Banner Topp 5 Beste Spill

It Takes Two er Hazelight Studio sitt nyeste co-op multiplayer spill. Her styrer dere et søtt ektepar som blir forvandlet til tøydokker i en magisk ulykke som involverer deres datter som er frustrert og sint over at foreldrene muligens skal skille seg. Når de nå finner seg sittende fast i tøydokkene er de nødt til å samle seg og samarbeide for å komme seg tilbake til virkeligheten, som igjen redder ekteskapet.

Selve essensen av co-op med It Takes Two og A Way Out

Under gjennomspillingen av It Takes Two blir dere satt på prøve i omtrent alt dere skal gjennom i multiplayer. Som i Hazelight Studio sin forrige co-op hit, A Way Out, er dette også slikt at ingenting er likt. Alle utfordringer dere blir satt gjennom er ulike og må løses med kreativitet, problemløsning og samarbeid via multiplayer.

It Takes Two er en absolutt anbefaling til alle som liker å spille sammen, dette passer for familie, barn, voksne og alle mennesker i alle aldre. Spill det med bestevennen din, barnet ditt eller besteforeldre, alle kan prøve. It Takes Two er fylt med action, eventyr og spenning rundt hver eneste krik og krok. Og igjen, dette får garantert en 10/10 would play again fra oss.

World of Warcraft

World of Warcraft

Hva er vel multiplayer uten et av verdens største «MMORPG»-spill. Det er absolutt ikke tull at en kan ha tusenvis av timer med World of Warcraft om man har spilt siden start i 2004. Nesten 20 år senere er dette meget aktivt og har rundt 1.2 millioner daglige brukere, og har registrert 127.7 millioner totalt.

Forskjellige raser og klasser i World of Warcraft

I World of Warcraft kan du lage din egen karakter hvor du må velge mellom i skrivende stund 16stk raser, hvorav 8stk av de er fordelt på de «gode» Alliance og resterende med de «onde» Horde. Det finnes også variasjoner på rasene, og her har du mulighet til ytterligere 10stk. Etter du har valgt din rase må du så velge en klasse og i skrivende stund er det 13stk. Warrior, Death Knight, Demon Hunter, Priest, Shaman, Paladin, Evoker, Monk, Druid, Mage, Warlock, Rogue og Hunter.

Hvis du tenker å spille verdens største multiplayer-spill World of Warcraft så sier vi at det aldri er for sent, det er fortsatt et meget gøy spill å plukke opp om MMORPG virker interessant. Det er kanskje litt mye for en nybegynner å sette seg inn i, men når du først kommer i gang så er det hundrevis av timer en kan ha det gøy med. Det er nok liv på alle servere, og noen større enn de andre såklart.

World of Warcraft er så mye mer enn bare et spill

Alle multiplayerservere har forskjellig økonomi og marked og ting koster mye mer eller mye mindre enn andre servere på «Auction House», dette er et sted hvor du kan selge det du finner rundt omkring i verden, enten det er crafting eller rustning og våpen du kan ha på deg.

World of Warcraft har godt og variert content for nye og gamle spillere som ønsker en god multiplayeropplevelse. Om du ønsker store grupper kalt «raids» er dette fiender som krever 10 eller flere spillere som må jobbe sammen for å vinne. Om du bare liker det smått så finnes det plent av «dungeons» og utfordringer dere kan bryne dere på. World of Warcraft har også mye solo content om du liker å være en einstøing, for det er 100% mulig for deg å starte fra level 1 og komme deg opp til maks level uten hjelp.

PvP i World of Warcraft

For de som liker å knuse trynene på andre via multiplayer har World of Warcraft også mange muligheter for «PvP», altså Player versus Player, og her kan du gjøre dette i den åpne verden eller i «Battlegrounds». Når du skal spille i battlegrounds får du en del du kan velge mellom, alle er forskjellige og har ulike mål dere må jobbe sammen mot for å vinne.

World of Warcraft er et av verdens største spill

Som sagt er World of Warcraft fortsatt et av verdens største spill og skaperene i Blizzard fortjener all heder og ære med denne tittelen. World of Warcraft har vært inspirasjon for hundrevis av spill utgitt i senere tid og vil være et av verdens viktigste tilskudd i spillhistorien fremover. Det World of Warcraft har gjort for så mange millioner spillere verden over med å skape trygghet, inkludering, sosialisering, forming av nye vennskap og bare så mye moro er helt fantastisk.

Et spill er ikke bare et spill, det er så mye mer. World of Warcraft får definitivt en 10/10 would play again for oss, selvom vi mest sannsynlig aldri kommer til å spille det igjen, nok får være nok etter over 3000 timer ila alt for mange år med denne herligheten.


Siste Samletester

Oppgraderingspakke

Oppgraderingspakke gaming PC: Test av de 5 beste på markedet (2024)

En oppgraderingspakke til en eksisterende gaming-PC er ideell for den som ønsker en kraftigere og mer moderne datamaskin uten å …
Prebuildt Gaming PC Cropped 02

Gaming PC: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Vi har lagt ned mye tid og innsats for å sikre at du får akkurat det du ønsker, slik at …
RAM Banner

Beste PC RAM for gaming (2024)

Vår guide hjelper deg å velge riktig RAM for gaming-PC, med ekspertråd og tips for optimal ytelse og stabilitet. Perfekt …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!