Multiplayerbonanza i 2023 (PC) Del 1

Multiplayer

Gjør deg klar til første del av hvilke spill vi synes er de beste multiplayerspillene i 2023.

Multiplayerens historie er drøyt lang, og de første minnene med multiplayer en kan spore opp fra barndommen foran PC-en må vel bli Quake I, Unreal Tournament, Command & Conquer: Red Alert og Age of Empires. Nostalgi lista kan strekke seg meget langt herfra, så vi stopper heller før det blir for sent.

Uansett skal vi kanskje til litt nyere former for multiplayer, klart det finnes mye glede i de gamle spillene sammens med riktig selskap, men det kan bli litt opplegg for å rigge til dette slik at det skal fungere bra. Nå skal vi heller ta for oss de spillene en kan fyre opp uten ekstra steg for å komme seg inn i spillet, og gjerne de som er bakt inn i Steam, Epic Games Store, Ubisoft Connect og lignende platformer.

Les også del 2 av multiplayerbonanza her.

Hvordan vi kategoriserer verdige multiplayerspill

Det som kan kategoriseres som et verdig mutliplayerspill er sammensetningen av alt, rett og slett det beste produktet som kilte de rette følelsene etter en god playthrough eller en økt på noen timer. Vi ser ikke så mye på grafikk eller om det skal være avansert eller enkelt, det skal rett og slett føles riktig. Her på kontoret er spill med multiplayer alfa & omega, vi kunne rett og slett ikke vært uten.

Det er noe spesielt ved det å kunne dele et spill sammen med noen andre, det å kunne skape gode minner sammen, en følelse sent slått av noe annet. Med multiplayer kan selv et dårlig spill reddes inn ved å få et menneskelig preg på det, ta for eksempel Fall Guys eller Human Fall Flat, dette er spill som generelt ikke er så veldig bra, men som skapes og blir gøy med andre mennesker.


De beste multiplayerspillene

Valheim

Valheim Banner
Valheim | Irongate Studio

Valheim er et av verdens beste spill

Hva er vel multiplayer nå til dags uten en solid tittel som Valheim. Dette ultrapopulære spillet fikk virkelig kjørt seg når det ble lansert i Februar 2021. Det er flere riktige ting Irongate Studio gjorde når dette skulle lanseres, men vi tar for oss to av de viktigste her. Nummer én, det var «P2P» multiplayer, altså peer to peer. Dette vil si at en kan hoste en server fra din egen PC selv. Og nummer to var at det ble lansert i en periode hvor alle satt hjemme. Resten av spillet gjorde seg selv med et nydelig laget spill, tungt inspirert av vikingtiden.

Valheim er nydelig med “riktig” grafikk

Som vi har nevnt tidligere trenger ikke grafikken å være fantastisk og ha flest polygons, men heller være riktig for spillet og sjarmerende på sin egen måte. Voxelgrafikken hos Valheim er ikke vanlig nå til dags, men det viste seg å være riktig valg for Irongate Studio mtp bemanning, kostnader og estetikk. Valheim er et av verdens mest populære spill i «survival»-sjangeren og det skal nok meget mye for å vippe denne av tronen.

I Valheim gjør du som i de fleste survival spill, men satt i vikingtiden. Bygg din egen base eller legg inn mods som gjør at du kan lage svære gildehaller, stabbur, borger og brygger. Stek opp litt god mat sammen med en solid kopp mjød som gir deg mer helse og stamina til lange kamper, løpeturer og sanking av ressurser. Det er lagt opp til naturlig progresjon gjennom bronse, jern og edlere metaller som hver og en gir gode rustninger og våpen til de store kampene mot Valheims fryktelige innbyggere.


Ark: Survival Evolved

Ark Survival Evolved Banner
Ark: Survival Evolved | Studio Wildcard

Ark: Survival Evolved går fortsatt meget bra

Utgitt for første gang i Juni. 2015 har Ark: Survival Evolved blitt et av de mest populære dinosaurspillene der ute. Med en meget aktiv spillerbase har denne tittelen overgått de fleste når det kommer til spillerbaserte mods og egne kart. Et av kartene er så bra laget at utviklerne selv har besluttet å gi det ut på vegne av spilleren. Ark: Survival Evolved er noe vi spiller aktivt selv når vi føler trangen til å ri på egne dinosaurer.

Ark: Survival Evolved har et simpelt men godt plott

Ark: Survival Evolved er et spill der man våkner opp på et ukjent sted, redd og nermest naken. Ditt oppdrag er å bygge deg en velfungerende base hvor du kan fange og oppdra dine egne dinosaurer samtidig som du skal sanke mat og ressurser til deg selv og de andre som er med deg. Det er sjeldent en kommer seg til endgame her, for du kan holde på med samme kartet i flere hundre timer før du kommer deg til maks level eller finner ut at du faktisk ønsker å ta siste boss. Hvordan du styrer i Ark: Survival Evolved er helt opp til deg selv, mulighetene er nermest uendelig.


Far Cry 5

Far Cry 5 Banner
Far Cry 5 | Ubisoft

Far Cry 5 er en blodekte Amerikansk simulator

Far Cry 5 er alt vi ønsker oss fra en ekte «Amerikasimulator», dette er det vi er oppvokst med og kan dra kjennskap til fra alskens filmer og media om amerika. Far Cry 5 er spillet som aldri slutter å gi og vi nermer oss nå playthrough nummer fem, greit, vi kan snart spille alt sammen etter minnet og trenger sjeldent kartet, men det er noe ved dette spillet som aldri blir gammelt.

Perfekt skuespill i Far Cry 5

Skuespillet som leveres i Far Cry 5 er blodekte, det er perfekt på alle måter. Seed familien og historien var det Far Cry 5 trengte for å bli så bra som det ble, klart det er en hel pakkedeal, men ser man på populariteten av etterkommeren mot forgjengeren så gikk det ikke så bra som de hadde håpet på.

Far Cry 5 er fullspekket med action og eventyr fra omtrent første sekund. Du skjønner allerede hvilken fest dette kommer til å bli etter samtalene i helikopteret og etter utfallet av episoden i kirken. Og best av alt, dette kan spilles i co-op fra første stund, etter tutorial såklart. Gjør deg klar til mangfoldige timer med hardbarka amerikansk action, spenning og dypdykk inn i det okkulte.


Hell Let Loose

Hell Let Loose Banner
Hell Let Loose | Team17 & Blackmatterstudio

Hell Let Loose er mer enn en løpesimulator

Selvom Hell Let Loose føles mer ut som en løpesimulator så kan vi trygt si at det er mye mer moro her enn bare å måtte løpe hele tiden. Setter du deg ned litt før matchen og begynner planlegging sammen med dine lagkamerater så finner du fort ut at Hell Let Loose kan by på mye gøy.

Om du har spilt Hell Let Loose før har du kanskje bemerket deg at tidvis så blir laget ditt bare kjørt rett ned i søla av de andre du spiller mot. Det har seg slik at taktikk regjerer ganske hardt i slike spill som dette, og er det andre laget mer organisert er det godt gjort om laget ditt klarer å pushe gjennom.

“Nyt” andre verdenskrig sammen med andre

Hell Let Loose kan nytes sammen med 99 andre fremmede eller om du har en vennegjeng på tyve stykker, valget er ditt. Dette er for alle som er kan finne glede i en meget realistisk «World War Two»-simulator. Her har utviklerne gjort en meget god jobb for å få alt så tidsriktig som mulig, og utviklingen fortsetter til den dag i dag med oppdateringer som innebærer nye kart, våpen, outfits og annet diverse fra andre verdenskrig.


Snowrunner

Snowrunner Banner
Snowrunner | Saber Interactive | Focus Entertainment

Snowrunner kan føles som en jobb

Du skal lenge lete etter et spill som går så tregt som Snowrunner, men samtidig er så nervepirrende og gøy. Saber Interactive gjør en sabla god jobb med fysikken i dette spillet, klart det er noe smålig jank her og der, men ellers leverer de veldig godt.

Det å kunne dra opp vennen din fordi de har satt seg fast i søla med en dårlig bil eller for tung last er magisk, her er det ikke bare tut og kjør, her må det planlegges. Skal du ut på redningsoppdrag må du ha riktig type kjøretøy til jobben og ikke minst, god tid. Det er kanskje lettere å bare resette og prøve på nytt, men hvor er moroa i det? Snowrunner er flink til å gi deg den spillopplevelsen du vil ha, men om du er ute etter noe fast paced og rallybiler, glem det.

Snowrunner er noe repetativt, men det går bra

Minuset med Snowrunner skal selvfølgelig nevnes, og selvom de er flinke med å variere oppdrag så er det noe her som må repeteres for å skaffe innhold og drøye tiden litt. De oppdragene vi snakker om er vanligvis heller ikke mulig å skippe, for det å kjøre frem og tilbake i fire timer på samme vei fordi du ikke kan bruke fast travel blir noe gørrkjedelig i lengden. Men heldigvis er spillet stappet med annen variasjon som veier opp for dette. Snowrunner er absolutt en tittel for denne lista.

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!