Uåpnede NES spill selger nær millionen

Nintendo NES Konsoll

NES (Nintendo Entertainment System) ble lansert av Nintendo i 1985 og revolusjonerte spillindustrien med sin banebrytende teknologi og ikoniske spill. Den ble kjent for å introdusere klassikere som Super Mario Bros., The Legend of Zelda, og Metroid, og bidro til å gjenopplive spillindustrien etter krasjet på slutten av 70-tallet.

NintendoConsole
RetroSENintendo scaled

Pop-kultur, retro og NES er big business

For en del av oss innebar det å eie en NES et utallig antall timer med glede, frustrasjon og et hull i lommeboka. Nye spill kostet en formue, og for å få spillkaseettene til å virke måtte man gjerne ta den ut fra konsollen, sette den innat munnen og blåse på den som en panfløyte.

LES OGSÅ: Nintendo og historien om en ikonisk spillprodusent.

NES-konsollen revolusjonerte konsollmarkedet, og var den første konsollen som virkelig satt fart på gaming innenfor husets fire vegger. Med sin 8-bit grafikk og enkle kontroller, tilbød NES en enkel, men gripende spillopplevelse enten alene, eller sammen med venner. Og i dag flyter nostalgien hos gamere verden over mer enn aldri før.

På retromarkedet har det nylig gått en uåpnet kopi av Castlevania til NES for hele 90.100 dollar. Med dagens kurs tilsvarer dette nermere 1 million kroner. Spillet ble solgt på eBay fra et dødsbo i Dallas, Texas.

I samme salg ble det også solgt en uåpnet kopi av Kid Icarus for 81.988 dollar. Legend of Hero TonmaTrojan, og Castlevania 2: Simon’s Quest var også noen av titlene som ble solgt, men disse gikk for småpenger i forhold til de to første.

NESEbaySold01

Dette er selvfølgelig ikke noe sammenlignet med de virkelige store summene som har blitt betalt på eBay og auksjoner verden over de siste årene. Toppet av dem alle er den forseglede first edition-versjonen av Super Mario Bros., som ble solgt for utrolige 2 millioner dollar i 2021. Om noen er villige til å betale så mye for den i dag, er usikkert, men det er uansett en sum de fleste av oss bare kan drømme om.

LES OGSÅ: De Beste Gaminglaptoppene for Gaming på farten i 2024.

Hvorfor visse retrospill har den kunstige verdien de har i dag er uvisst. At noen ønsker å betale så mye for en del av spillhistorien er helt uforståelig for de fleste av oss, men hvis man har pengene og er interessert, hvorfor ikke. Selv liker jeg å ha uåpnede spillbokser på hyllen, og jeg ville gjerne hatt en kopi av Super Mario Bros., men ikke til 20 millioner.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Beste Gaming Tastatur: Topp 5 valg for optimal spillytelse i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!