Den neste generasjons PCI 7 er snart på horisonten

Samsung SSD

PCI-SIG, standardiseringsorganet for PCI har nådd store gjennombrudd med neste generasjons PCI, PCI 7. PCI-SIG står for Peripheral Component Interconnect Special Interest Group, og det er en organisasjon som ble dannet for å utvikle og vedlikeholde spesifikasjonene for PCI (Peripheral Component Interconnect) og dens avledede teknologier.

PCI er en standard for tilkobling av periferiutstyr til datamaskiner, og den har blitt en av de mest utbredte grensesnittstandardene for tilkobling av eksterne enheter som grafikkort, lydkort, nettverkskort og annet til datamaskiner.

PCI 7

Neste generasjons PCI 7 blir bakoverkompatibel

I pressemeldingen hos PCI-SIG vil standardiseringen til den nye PCI 7 nå sin fullføring i det kommende året, og deretter vil det ta ytterligere noen år før et bredt spekter av PCI 7 produkter blir tilgjengelige for forbrukerne. Likevel har vi allerede en innsikt i de potensielle hastighetene vi vil kunne dra nytte av i løpet av 2026/2027, ettersom PCIe-hastighetene fortsetter sin imponerende utvikling med hver nye generasjon.

LES OGSÅ: Spillmotorer og et dypdykk inn i de topp 5 beste.

Med andre ord, PCI 7 ekspress vil være kapabel til å gjennomføre 128 overføringer per sekund. Dette representerer en enorm fremgang, med en hastighet som er åtte ganger raskere enn det vi ser med 4.0-standarden, og en betydelig fire ganger raskere enn 5.0.

Den kommende PCI 7.0-standarden vil således ha kapasitet til å levere en imponerende hastighet på 512GB/s i begge retninger gjennom et x16-grensesnitt, mens den likevel opprettholder en respektabel hastighet på 128GB/s med en 4x-tilkobling på hovedkortet.

PCI-SIG oppsummerer på sine hjemmesider:

  • Leverer 128 GT/s rå bithastighet og opptil 512 GB/s toveis via x16-konfigurasjon
  • Bruker PAM4 (Pulse Amplitude Modulation med 4 nivåer) signalering
  • Fokus på kanalparametere og rekkevidde
  • Fortsetter å levere lav latens og høye pålitelighetsmål
  • Forbedring av strømeffektiviteten
  • Opprettholder bakoverkompatibilitet med alle tidligere generasjoner PCIe-teknologi

Skalerbarheten til PCI er ingen problem

PCI Express har en imponerende skalerbarhet, som tillater tilpasning til ulike båndbreddebehov ved å legge til flere baner eller ved å oppgradere til nyere versjoner med høyere hastigheter. Dette gjør det smidig å møte den kontinuerlige økningen i behovet for dataoverføring i moderne datasystemer.

I tillegg tilbyr PCI 7 Express lav latens i sammenligning med andre tilkoblingsstandarder, som muliggjør rask og responsiv overføring av data mellom enheter. Dette bidrar til en mer sømløs og effektiv brukeropplevelse.

Videre forsterker tilleggsfunksjoner som hot-swappability og innebygd strømstyringsteknologi PCI Express sin appell. Hot-swapping tillater brukere å koble til og fjerne enheter mens datamaskinen er i drift, uten behov for omstart, noe som spesielt er verdifullt i miljøer hvor kontinuerlig drift er avgjørende. Den innebygde strømstyringsteknologien bidrar til å redusere strømforbruket når enheter ikke er i bruk, noe som kan forlenge batterilevetiden i bærbare enheter og redusere strømkostnadene i datasentre.

LES OGSÅ: Bygg din egen Gaming PC i 2024.

PCI Express er en god universell standard som støttes av et bredt utvalg av enheter og produsenter, noe som gjør det enkelt å finne kompatible komponenter og utvide systemet. Alt i alt tilbyr PCI Express en pålitelig, rask og effektiv tilkoblingsmetode for eksterne enheter som er ekstremt skalerbar, og det har blitt en integrert del av moderne datamaskinarkitektur takket være sine mange fordeler.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Beste Gaming Tastatur: Topp 5 valg for optimal spillytelse i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!