NFI gir 21,6 millioner til Norske dataspill

Ships at Sea

Hvert år deler NFI ut et stipend til diverse spill og filmstudioer for å fremme og hjelpe Norsk kultur på god vei. Skal vi følge listen på hjemmesidene til Norsk Filminstitutt, har de totalt gitt 1.898.205.638,- til diverse prosjekter rundt om i landet. Altså nesten 2 milliarder kroner, det er ikke småtterier.

Earthlock 2

Det storslagne Earthlock 2 av Snowcastle Games i Oslo får til sammen 8 millioner i tilskudd for videre utvikling. Earthlock 2 er oppfølgeren av Earthlock utgitt i 2016, hvor du styrer hovedkarakteren Amon og den rare villsvinkaninen Gnart på planeten kalt Umbra. Tilskuddet er nå det største enkelttilskuddet NFI har gitt et spill gjennom ordningen deres.

Snowcastle fikk avtale med Jagex, et publiseringsselskap tidligere, og har vokst til å bli ca 40 ansatte. Utviklerfirmaet er nå et av de største spillselskapene vi har i Norge, hvor Funcom da er størst.

Earthlock 2 er planlagt å bli lansert på alle platformer (PC, PS4, PS5, Xbox One og Xbos S), bortsett fra Nintendo Switch.

–  Det er gledelig å se at flere nye aktører markerer seg i denne tildelingsrunden. Hele fem av selskapene utvikler sine første spillprosjekter.

-Kaja Hench Dyrlie, seksjonsleder for spill på NFI. 

Vinterens Varme

Vinterens Varme fra utviklerfirmaet Hyper Games i Oslo fikk tildelt 3.700.000,- fra NFI i år.

Hyper Games har gitt ut Mørkredd, Snusmurikken og Egggg. Denne gangen blir det et vakkert og melankolsk eventyrspill hvor omhandlingen er det å kunne oppleve vinteren for første gang. Utviklerne legger stor vekt og bruker mye tid på den visuelle stilen sin.

Vi skulle ønske det var en trailer for dette spillet, men det er intet å finne så langt.

Ships at Sea

Ships at Sea fra utviklerfirmaet Misc Games i Stavanger fikk tildelt 3.000.000,- fra NFI i år.

Misc Games som også står bak Fishing: Barents Sea, en fiskebåtsimulator hvor du, ja, fisker med alskens båter og utstyr. Et ganske avslappende og behagelig spill om vi tør si så selv, dog noe strippet for regelmessige oppdateringer det sårt trenger.

Denne gangen blir det ny fiskebåtsimulator i samme omgivelser, armert med større erfaring fra tidligere spill, skal Ships at Sea bli enda bedre, her får vi nye båter og fiskemetoder, nytt økonomisystem og flerspiller. Misc Games sier de har som mål å bli verdensledende innenfor denne sjangeren.

Setback

Setback fra utviklerfirmaet Riddlebit i Trondheim fikk tildelt 2.000.000,- fra NFI i år.

Riddlebit går for en liten vri her på skytesjangeren. Det som det legges fokus på er å ikke drepe, men heller vri på tiden. Du setter motstanderne dine ute av spill i noen sekunder og sender de tilbake i tid. Hvordan dette fungerer vet vi ikke helt enda, men under følger en trailer til Setback. Dette er enda veldig tidlig gameplay, og vi i Teknoteket gleder oss til å se hvordan dette utvikler seg.

Riddlebit fokuserer hovedsaklig på spill med morsomme og engasjerende spillmekanikker blandet med innovativ og nytenkende teknologi. Dette gir utviklerfirmaet større spillerom ved mer ambisiøse prosjekter. Spillet skal angivelig være gratis å spille ved slipp.

Prosjekt CROP

Prosjekt CROP fra utviklerfirmaet Carbonara Games i Oslo fikk tildelt 1.700.000,- fra NFI i år.

Tidligere i Mars. 2023, fikk vi høre om tre Norske spillutviklere som gikk sammen for å lage nytt spillstudio. Selskapet ble hetende Carbonara Games, og skulle fokusere på å lage små, men noe ambisiøse spill. De fikk tilskudd fra Viken Filmsenter og midlene skulle brukes til å utvikle studioets første spill: Prosjekt CROP.

Prosjekt CROP

Kun 3 måneder senere kan studioet juble over et meget bra tilskudd som skal brukes videre i utviklingen til CROP. De tre utviklerne har lang fartstid i spillbransjen og kommer nok til å levere et godt produkt. Prosjekt CROP er det som kan beskrives som en historiedrevet thriller blandet med en gårdssimulator.

Yield! Fall of Rome – TactiCon

Yield! Fall of Rome fra utviklerfirmaet Billionworks i Oslo fikk tildelt 1.200.000,- fra NFI i år.

Strategispillet Yield! Fall of Rome er som tittelen forklarer, satt i oldtidens fall av romerriket. Spilleren skal bygge et kongerike og navigere seg gjennom romerrikets fall. Billionworks ble startet av to brødre i 2020, og skal spesialisere seg i strategikategorien.

Brew

Brew – fra utviklerfirmaet Snow Leaf Studios i Hamar fikk tildelt 1.050.000,- fra NFI i år.

Snow Leaf gir oss et familievennlig og nydelig roguelite med et morsomt eliksirsystem. Spilleren må jobbe seg oppover i et slags alkymi-akademi og må brygge eliksirer for å lage en form for powerups. Spillet er satt i en middelalder-aktig verden og her er det alkymi som er det teknologiske spranget.

KuToppen

Kutoppen – Gårdsdetektivene fra utvikler Qvisten Animation i Oslo fikk tildelt 950.000,- fra NFI i år.

Qvisten Animation leverer et søtt letespill for de yngste i familien. Her løses det mystiske saker side om side med Klara og Gaute. Spillet egner seg også for foreldre som ønsker å ta litt del i spillingen sammen med de yngste. Utviklerne er et erfarent studio som har både KuToppen og Flåklypa filmene i sitt repertoar.

Kutoppen NFI

Du kan også lese hovedkilden og saken hos NFI her.


Siste Nyheter

Nintendo Direct

Nintendo Direct (2024) viser nye spill

Nintendo hadde sin Nintendo Direct livestream i dag. Presentasjonen, som startet kl. 15:00 britisk tid, varte i omtrent 40 minutter …
Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Elden Ring: Shadow of the Erdtree – er du klar?

Som de fleste har fått med seg, er det slik at Fromsoftwares nyeste utvidelse/DLC, Elden Ring: Shadow of the Erdtree, …
Starfield Banner

Starfield skyter seg i foten med ny oppdatering

Det er lenge vært planlagt en stor oppdatering til Starfield med blant annet “Creation Kit”, nye oppdrag, og generelt en …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!