Nintendo 3DS og Wii U blir nettløse i april

Nintendo 3DS Spill

I en tid der stadig flere tjenester og spill blir avviklet for forbrukerne, begynner vi å se en tydelig trend. Nintendo har lenge planlagt og varslet i god tid at nettjenestene for deres Nintendo 3DS og Wii U spillkonsoller vil bli stengt ned. Disse konsollene ble lansert med ett års mellomrom, hvor Nintendo 3DS kom ut den 26. februar 2011, og Wii U kom ut den 18. november 2012.

Disse konsollene har vært viktige for Nintendo, og det er i det hele tatt et mirakel at tjenestene har vart så lenge som de har gjort. Å opprettholde slike servere for tjenester, og ikke minst det kontinuerlige arbeidet med å holde dem sikre, koster nok mer enn det smaker for Nintendo i dag.

Over og ut for spillkonsollene Nintendo 3DS og Wii U

Det var først i fjor at den første funksjonaliteten forsvant for Nintendo 3DS og Wii U-konsollene. Nintendo e-shop ble stengt ned den 27. mars, og det ble kunngjort at mer ville forsvinne senere. Via nettsidene sine opplyser selskapet at sluttdatoen for gjenværende nettfunksjonalitet er den 8. april i år.

Det er sannsynligvis ikke ekstremt mange brukere av disse to konsollene, og i hvert fall finner du mange av de samme spillene på deres Nintendo Switch.

Det har vært mye snakk i det siste om selskaper som slår av servere for visse spill for godt, og dette er også en liten realitet for Nintendo. Noen av deres spill, samt tredjepartsleverandører, er avhengige av Nintendos nettbaserte tjenester og vil derfor også indirekte bli slått av i prosessen.

LES OGSÅ: Historien om Super Mario: En ikonisk spillserie.

Nintendo skriver også at hvis det oppstår problemer rundt de nettbaserte tjenestene, ser de seg også kanskje nødt til å slå dem av prematurt.

Hvis spillere fortsatt har penger på deres Network ID-kontoer, kan de fremdeles overføre disse til en offisiell Nintendo-konto som i dag brukes til Nintendo Switch og lignende. Tilbudet er også tilgjengelig for de som ikke eier en Nintendo Switch, men likevel ikke ønsker å miste midlene sine.

Personlig synes vi dette er noe ordentlig dritt. Samtidig som mange spillere mister tilgang til det de har kjøpt og betalt for, forsvinner også en god del verdifull spillhistorie. Det er mange sterke meninger om dette, og oppskriften de fleste spillselskaper følger for tiden, synes vi er helt forkastelig. Tidligere har også Video Game History Foundation rettet kritikk mot Nintendo, hvor de anklager dem for å sabotere arbeidet med å bevare spill. Vi forstår at Nintendos spill er deres rettmessige eiendom, men likevel er det noe ordentlig muggent med slik oppførsel fra ett av verdens største spillselskap.


Samletester

Oppgraderingspakke

Oppgraderingspakke gaming PC: Test av de 5 beste på markedet (2024)

En oppgraderingspakke til en eksisterende gaming-PC er ideell for den som ønsker en kraftigere og mer moderne datamaskin uten å …
Prebuildt Gaming PC Cropped 02

Gaming PC: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Vi har lagt ned mye tid og innsats for å sikre at du får akkurat det du ønsker, slik at …
RAM Banner

PC RAM: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Vår guide hjelper deg å velge riktig RAM for gaming-PC, med ekspertråd og tips for optimal ytelse og stabilitet. Perfekt …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!