Nintendo åpner lommeboken for nytt studio

Nintendo Switch 2 Banner

Det er ikke ofte Nintendo åpner lommeboken og svelger i seg et nytt utviklerstudio, men nå er Shunaru Furukawa endelig spandabel og Nintendo bestemmer seg kollektivt for å kjøpe Shiver Entertainment fra det svenske Embracer Group. Studioet spesialiserer seg på porteringer av eksisterende spill til Nintendo, og har jobbet med høyprofilerte titler som Hogwarts Legacy og Mortal Kombat.

Nintendo

Nintendo kjøper Shiver Entertainment

Nintendo skriver i en investormelding at de har anskaffet seg et nytt spillstudio. Dette studioet, Shiver Entertainment, spesialiserer seg på porteringer av eksisterende spill over til Nintendo-konsollene. Tidligere har de jobbet med å portere spill som Hogwarts Legacy og Mortal Kombat til Nintendo Switch, og deres ekspertise har gjort dem til en verdifull ressurs i Nintendos øyne, derav oppkjøpet.

Shiver Entertainment var tidligere eid av Embracer Group, et svensk investorfirma som har gått på en del smeller i det siste. Embracer Group, som har eid Shiver Entertainment siden 2019, har vært nødt til å restrukturere og selge unna flere av sine prosjekter. Dette er en del av en større strategi for å fokusere på kjernevirksomheten etter at selskapet opplevde flere store økonomiske tilbakeslag. Under koronapandemien kjøpte Embracer Group opp en rekke prosjekter i bulk, men har i den senere tid valgt å selge flere av disse eiendelene. Nylig solgte de også Gearbox Entertainment til Take-Two og Saber Interactive til private investorer, i et forsøk på å strømlinjeforme porteføljen.

Nintendo, på sin side, har store planer for fremtiden. De har i de siste årene ekspandert betydelig, både i form av antall utviklere og gjennom oppkjøp av flere kontorbygg for å støtte veksten. Denne ekspansjonen reflekterer Nintendos ambisjon om å styrke sin posisjon i spillindustrien og sikre seg talent og ressurser som kan bidra til å utvikle og forbedre deres spillutvalg.

Shiver Entertainment slår seg sammen med Next Level Games og Retro Studios og vil ha kontorer i Nord-Amerika. Next Level Games har stått for titler som Mario Strikers-serien, Luigi’s Mansion 3, Punch-Out, og bla Metroid Prime Federation Force. Retro Studios står for bla flere Donkey Kong-spill som Donkey Kong Country: Tropical Freeze, Donkey Kong Country Returns, samt flere av Metroid Prime-spillene.

LES OGSÅ: Nintendo Switch 2 er endelig avslørt.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Gaming tastatur: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de topp 5 beste gaming tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!