Nintendo Next: Switch U?

Nintendo

Det er ikke lenger rykter om en ny konsoll ila 2024, nå skriver kilder til Eurogamer og VGC at flere har allerede fått såkalte «Devkits» til den nye Nintendo Switch konsollen. Dette er softwarepakker som utviklere bruker til å lage spill som fungerer med maskinvaren den er ment til.

Over og ut for Nintendo Switch

Nintendo Switch sine dager er nok omme, og det er jaggu på tide at verden får en ny og oppdatert spillkonsoll som takler dagens krav. Hele syv år er ekstremt lang kjøretid for en konsoll, og særlig for maskinvare som har så svake spesifikasjoner som Switchen. Med ny maskinvare ser vi forhåpentligvis noen mer krevende spill som kan portes over fra Xbox og Playstation, vi har jo allerede sett hva som er mulig på forrige generasjon med titler som Dying Light og Dark Souls: Remastered. Dette er jo spill fra forrige generasjon, men grafikken er fortsatt imponerende for en så svak konsoll som Switch.

I følge kildene til Eurogamer og VGC kan den nye konsollen til Nintendo ventes i siste delen av halvåret i 2024. Dette er nok en god strategi for Nintendo med tanke på den kommende julehandelen, det er jo da de beste salgstallene rapporteres.

Kassetten overlever til neste generasjons Switch

Den nye konsollen skal også ha de berømte kassettene Nintendo er så meget kjent for, dette er en teknologi de har brukt siden tidenes begynnelse, og sent tror vi også denne kommer til å forsvinne helt. Det spekuleres om OLED eller vanlig LED-skjerm, men så lenge skjermen er crisp og har bra fargegjengivning er vi ikke vonde å be. Kildene sier også at «Nintendo Next» skal ha en portal modus også slik som forrige generasjon har. De sier dog ikke noe om ekstrautstyr enda, så her får vi bare vente og se.

Nintendo Switch Elektronikk

Selskapet melder at Switch enda selger ganske godt, men nå er det sannelig på tide med en ny konsoll, gamerne har nok ventet lenge nok nå. En ny konsoll behøver ikke å bety annerledes grafikk, vi tror fortsatt de kommer til å ha den samme gode og lekende stilen i spillene sine, men nå som de får ny konsoll og maskinvare jubler nok utviklerne for litt mere muligheter og slipper å forholde seg til sperrer som ødelegger for kreativ frihet. Ikke det at dette burde være noen unnskyldning, for noen av verdens beste spill ble jo laget på maskinvare hvor utviklere måtte forholde seg til enda strengere regler og limitasjoner.

Problemer i horisonten for Nintendo

Vi ser uansett litt problemer her med lanseringen av den nye Nintendo konsollen. Det ryktes jo om bedre hardware, og bedre hardware koster også mer penger. Og koster produksjonen mer penger så må konsumeren også ut med en dypere lommebok, dette kan bety mindre salg for Nintendo og et snevere marked. Regnestykket her blir tøft å knekke, men vi får se hva de kommer frem til.

Det er noe uklart om den nye konsollen blir bakoverkompatibel, men så langt har Nintendo har uttalt at de helst ønsker å få flest mulig spill over til ny hardware, men kjenner vi Nintendo rett så blir det ikke muligheter for bakoverkompatibilitet utenom software.

Nintendo, VGC, Eurogamer og kilder gir oss spennende nyheter for 2024 som vi har å se frem til. Så langt er prisen spekulert til rundt 400$, noe stivt for en ny konsoll fra Nintendo som er verdenskjent for “billig” hardware og moro for hele familien.


Siste Samletester

Oppgraderingspakke

Oppgraderingspakke gaming PC: Test av de 5 beste på markedet (2024)

En oppgraderingspakke til en eksisterende gaming-PC er ideell for den som ønsker en kraftigere og mer moderne datamaskin uten å …
Prebuildt Gaming PC Cropped 02

Gaming PC: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Vi har lagt ned mye tid og innsats for å sikre at du får akkurat det du ønsker, slik at …
RAM Banner

Beste PC RAM for gaming (2024)

Vår guide hjelper deg å velge riktig RAM for gaming-PC, med ekspertråd og tips for optimal ytelse og stabilitet. Perfekt …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!