Nintendo slår til igjen – Ikke et sjokk

Bjørn Christian Stokke

Nintendo Super Smash Bros Ultimate

Nye regler fra Nintendo angående spillturneringer

Nintendo er en japansk videospillgigant som har fortryllet spillentusiaster over hele verden i mer enn fire tiår. Siden grunnleggelsen i 1889, har Nintendo utviklet seg fra å være en produsent av håndlagde kortspill til å bli en av de mest innflytelsesrike og ikoniske selskapene innen spillindustrien.

Med sitt ikoniske rørformede logo og sine legendariske karakterer som Mario, Zelda, Donkey Kong og Pokémon. Og med spill som Super Mario Bros, The Legend of Zelda og Mario Kart har Nintendo blitt synonymt med morsomt, utfordrende og en minneverdig spillopplevelse.

Nintendo har et strengt punkt på kalenderen

Tiden er nå inne igjen for Nintendo å minne verden på hva de synes om at andre skal tjene penger på deres produkter. Vi har skrevet det før og vi skriver det igjen, vi skjønner greia her, men det finnes en fin grense mellom å slippe en liten uskyldig en enn å måtte bytte bukser.

Nå er Nintendo ute med nye regler for mindre spillturneringer, deres retningslinjer kan leses i et innlegg på Nintendo sine hjemmesider. Reglene gjelder forøvrig kun i Japan og Europa foreløpig, de andre regionene vil nok følge etter og få sine egne skreddersydde retningslinjer.

I grove trekk kan det nevnes at det kan maks være 200 personer som kan delta i fysiske turneringer og 300 via nett.

Videre kan arrangørene ikke tjene penger på turneringen. Der det genereres penger fra inngangsbilletter for de som skal turnere, kan disse ikke koste mer enn 20 Euro per hode. Og inngangsbillettene for de som kun skal være tilskuere kan ikke overstige mer enn 15 Euro. Pengene fra billettsalget kan kun brukes til å dekke kostnader, og får ikke inkluderes i premiepotten på maks 5000 Euro.

Nintendo Super Smash Bros
Super Smash Bros Ultimate | Nintendo

LES OGSÅ: Nintendo viser DMCA-muskler – Stenger ned emuleringsprosjekt.

Dersom billettsalget overskrider utgiftene til arrangøren må de måtte betale tilbake det de har fått i overskudd til alle som har kjøpt billetter. Arrangøren må også passe på at de som ser på eller deltar i turneringene er under aldersgrensen til spillet som spilles.

Om det pågår en livestream fra den gitte turneringen, kan det heller ikke benyttes offisielle bilder fra spillene i overlays. Det vil si at det ikke kan brukes noe som helst som er utgitt av Nintendo under en livestream. Spillene kan heller ikke modifiseres på noen som helst måte ved å prøve å skreddersy det opp mot en turnering.

Sist men ikke minst, vår favoritt. Skoler og ungdomsklubber, som Nintendo anser som «organisasjoner», kan kun arrangere turneringer ved å følge strenge retningslinjer. Her kan turneringene ikke være åpne for offentligheten og heller ikke inkludere mer enn to skoler eller klubber.

Nintendo cares about the community and would like to support individuals who want to celebrate that passion by creating memorable co-operative and competitive play experiences. At the same time, we want to ensure that fans who are doing so are engaging with our games, characters, and worlds in a way that positively supports other fans, players and Nintendo.

Spillere og fans har naturligvis veldig sterke reaksjoner til dette, og det er en overflod av negative innlegg på sosiale medier, slik som X/Twitter og Facebook.

LES OGSÅ: Oops? Nintendo gjorde det igjen.

Dette er såklart ikke siste gang vi hører fra Nintendo om strenge krav, og det burde heller ikke komme som noe stort sjokk hver gang de publiserer nye guidelines. Nintendo er og forblir det strengeste spillselskapet vi vet om, og det vil nok også forbli det i det neste tiåret som kommer.

Legg igjen en kommentar