Nintendo Switch får blåkopi av Zombiespill

The Last Hope Nintendo Switch

Det blir lansert en meget lik versjon av zombiespillet the last of us til nintendo switch.

Zombiespill er big business, det har det vært siden konsollen og pc-en kom på markedet. Ingen av oss på kontoret er gamle nok til å huske de aller første, men om minnet ikke bedrar var vel Resident Evil det første for mange av oss.

The Last Hope lukter muggent

Sjangeren er så big business at noen ganger får vi en blåkopi av andre store spill som har gjort det godt, nå er det The Last of Us som har fått en “oppfølger”, The Last Hope. Dette spillet er så likt Last of Us at det nesten blir parodi. Er dette lov spør du? – Ja, det er nok det.

LastHope3
The Last Hope, VG Games – Nintendo Switch.

Er det egentlig copyright?

En kan egentlig ikke gjøre copyright av en idé, men det finnes grenser for hvor likt man skal gjøre det. Sålenge kildekode, assets og alt annet ikke eies av Naughty Dog så er det egentlig fritt frem for skaperne bak The Last Hope til å gjøre hva de vil, med forbehold såklart.

Vi skjønner Nintendo også har lyst til å være med å leke her, men det er noe tvilsomt at et så stort selskap synes dette er innafor. Men igjen, Nintendo har kanskje ikke tatt de beste beslutningene gjennom de siste årene. De er også som andre store selskap, penga rår til syvende og sist, koste hva det koste vil.

The Last Hope – YouTube.

Plottet virker rart i The Last Hope

“Verden ble aldri den samme igen siden oppfinnelsen av tidsmaskinen” – Dette starter traileren med, og vi hører en far, en soldat, Brian Lee snakke med en noenlunde overdramatisk tone.

Det blir oppdaget at noe gikk galt ett eller annet sted i fremtiden, og Brian blir sendt for å undersøke. Sammen med datteren Eve, ikke noe annet enn på slep ser det ut som, må Brian Lee skyte seg gjennom en zombieverden som ser ut til å være snekret sammen av en eller annen på gutterommet som skal levere Bachelor oppgaven sin.

LastHope1
Minner litt om PS1 eller tidlig PS2 grafikk – VG Games.

Vi forventet egentlig mer fra VG Games

Dette spillet ser ikke annet enn uferdig og janky ut. Switch er kanskje den dårligste konsollen på markedet når det kommer til hardware, men den er nå kapabel til så mye mer enn hva vi ser her. Animasjonene ser subpar ut og tilogmed kanskje animert for hånd. Grafikken og assets ser ut til å være selvlaget av noen som ikke fikk nok tid til å bli ferdig. Og historien? Vet ikke helt hva vi skal si her, det høres litt ut som om de gikk tom for ideér under kaffemøtet.

Spillets beskrivelse hos Nintendo lover følgende:

  • Storytelling and Narrative
  • Captivating Plit
  • Immersive Graphics
  • Engaging Gameplay Mechanics
  • Unknown Locations (??) Hva mener Nintendo her?
  • Challenging Missions
  • Variety of Weapons
  • Meaningful Choices
The Last Hope - Zombiespill
Nok av Zombier du kan skyte her – VG Games.

Når drar de ut pluggen til The Last Hope?

Det ser ikke ut som om det er brukt alt for lang tid på dette prosjektet her hos VG Games, men det kan jo bli bra? Nintendo forteller oss at The Last Hope er en intens historiefortelling satt i en apokalyptisk verden som er blitt ødelagt og tatt over av zombies. Ditt eneste oppdrag her som Brian Lee vil være å finne veien ut av dette sammen med din datter. Vi trodde egentlig det gikk ut på å finne ut hvorfor verden ble som den ble, det var jo det traileren egentlig sa til oss, men for alt vi vet gikk det kanskje noe galt under reisen.

The Last Hope: Dead Zone Survival må jo prøves om man har en Switch, dette er utrolig billig underholdning for de som liker zombie shooters. Og hvor mye kan det sammenlignes med The Last of Us, dette må jo sjekkes ut.

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!