Nintendo viser DMCA muskler

Nintendo

Enda en gang er Nintendo ute på banen.

Nok en gang er Nintendo ute på nettet med alle intensjoner om å beskytte materialet sitt slik at det ikke skal havne i “Feil” hender. I tidligere artikler har vi gått gjennom litt om det av hvordan Nintendo er brutalt opptatt med eierskap og rettigheter, og de er ikke redde for å vise det. Ta en liten titt her for litt oppklaring av hva vi mener.

Nintendo fjerner det meste

Nintendo Dolphin Rejected

Planen var originalt å slippe GameCube- og Wii- emulatoren sammen med Valve på spillbutikken Steam en gang iløpet av 2023. Det de siktet på var å kunne integrere Steam sine innebygde funksjoner, som skylagring og achievements.

PCGamer skriver også om samme sak på sin egen nettside, sjekk det her. Nintendo sender så sine blodtørstige advokater etter Valve for å trekke ut stikkontakten på hele opplegget, rett skal være rett. Dolphin bekrefter også nedstengelsen på sine nettsider. Er det noen som noensinne kommer til å få lagt ut en Nintendo emulator? Vi tenker et absolutt hardbarka og stort NEI! Ikke så lenge NIntendo har noe å si om saken.

Nintendo er sterke på kopibeskyttelse

Grunnen til DMCA kravet er at det finnes kode som omgår Nintendo sin kopibeskyttelse av spill. Vi har også en artikkel som forklarer litt rundt kopibeskyttelse her. Litt kjapt forklart så har Nintendo kode som henter ut nøkler som allerede er lagret på spillene ute i butikk, og for å komme seg forbi dette må emulatoren ha disse nøklene i kildekoden sin slik at krypteringene på spillene kan knekkes. Og dette er noe vi vet Nintendo aldri kommer til å tillate, derav en sterk DMCA og advokat utsendelse.

Under følger en video som forklarer litt om Dolphin Emulatoren.

Dolphin 5.0 – YouTube.
Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!