No Man’s Sky er spillet som kom tilbake for revansj

No Man's Sky

Store forventninger til No Man’s Sky

No Man’s Sky fikk vi en god sniktitt av under E3 i 2014, lyset hos millioner av gamere over hele verden ble tent. Det var en lovnad om store åpne verdner, planeter som var under algoritmen procedurally generated, fantastiske skapninger, et levende og pustende univers som man tidligere bare kunne drømme om. Hello Games het utviklerne som skulle sette alt på hodet og No Man’s Sky var tittelen som rullet over alles lepper.

I dag kan No Man’s Sky kjøpes til PC via Steam, og på spillkonsoll til Playstation, Xbox og Nintendo Switch. Hello Games fortsetter enda ved å gi spillet regelmessige oppdateringer. Det er ingen tvil at utviklerne vil fortsette i flere år med å gi dette fantastiske spillet det livet det fortjener.


planetary settlements 1 1040w
No Man’s Sky | Hello Games

No Man’s Sky var den største tenkelige floppen

Da spillet ble lansert på Steam i 2016 var det en horde med spillere som satt å ventet spent på denne nyheten, jeg var en av de, men lommeboka lå på hylla i noen dager ekstra – Og enda godt var det. Større flopp enn dette hadde jeg aldri bevitnet. Spillet virket halvferdig og det tok ikke lang tid før de negative kommentarene begynte å strømme inn. Planetene var uferdige, dyrelivet var buggy og det meste var ødelagt eller halvveis på en eller annen måte.

Gameplay og VR

Protagonisten starter på en ganske øde planet, og din oppgave vil være å reparere skipet ditt. Dette er en slags tutorial hvor bevegelse og byggemekanikk introduseres, og er relativt lett å forstå. VR Interface var dog noe rart, men det ble en fort tilpasset til. Du har egentlig ikke noe direkte mål i dette spillet annet enn å komme deg til midten av galaksen, og når du kommer dit åpnes det en ny galakse, klar for utforskning. Du vil få muligheten til å bruke multitoolen din til alskens oppgaver, slik som terraforming, crafting, inventory, bygging og mer. Spillmekanikken er intuitiv, morsomt og givende som vil holde deg opptatt i timesvis på veien mot hovedoppdraget ditt.

Veien tilbake for No Man’s Sky

Hello Games hadde trådd feil, men lovet å plastre alle sår. Denne lovnaden holdt de, og mer. Året er nå 2023 og er planen din å ta en ny titt på No Man’s Sky så har vi gode nyheter til deg. Dette ble kjøpt inn sammen med Vive Cosmos Elite og sist opplevelse som kan matche det jeg følte når VR settet ble tredd over hodet var når jeg prøvde PC VR for første gang i Half Life:Alyx. Det er få spill i etterkant som har fått til dette, og det jaktes enda.

Hello Games har jobbet iherdig og pusset dette spillet til en diamant av ypperste karat. Det øyeblikket og følelsen jeg fikk når jeg satt meg i romskipet og fløy ut i verdensrommet vil jeg sent glemme. Universet er endeløst og romstasjonene er fulle av liv og røre som man kan utforske. Planetene du besøker kan være triste og kjedelige eller spennende og vakre, akkurat sånn som det skal være.

Som lovet støtter dette nå multiplayer, noe det ikke gjorde fra launch. Og har du planer om å spille dette så anbefaler jeg å ta med en du kan dele eventyret med, dette vil dere sent glemme. Forvent å ha litt over gjennomsnittet med spilletid her, No Man’s Sky er det vi kaller en tidstyv for her vil timene rulle uten at du er klar over det.


No Man's Sky
No Man’s Sky | Hello Games

Konklusjon

Hello Games gikk rett på trynet når de lovet mer enn de klarte å holde, noe en ser mer regelmessig som årene går. Straffen de fikk for dette var kanskje litt mer grov enn det de fortjente, men vi som gamere er brutale når tilliten brytes – det skal vi også fortsette å være.

Vi vil sent glemme oppstyret som ble skapt rundt denne omtalte tittelen. Hello Games gjorde det de lovet oss og ryddet opp med stil. De fleste som anmelder dette gir rundt 7/10-8/10, og dette fortjener de helt soleklart. Det er nå et komplett og fullverdig spill med hundrevis av timer stappet med eventyr, utforskning, action og moro.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Best i test Gaming Headset i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Beste Gaming Mus: Toppvalgene for optimal Gaming i 2024

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Beste Gaming Tastatur: Topp 5 valg for optimal spillytelse i 2024

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!