No Man’s Sky – Spillet som kom tilbake for revansj

Året er 2016, forventningene er store men Leveransen er skuffende.

Store forventninger til No Man’s Sky

Vi fikk en god sniktitt av denne fiaskoen av et spill, No Man’s Sky under E3 i 2014, lyset hos millioner av gamere over hele verden ble tent. Det var en lovnad om store åpne verdner, planeter som var under algoritmen procedurally generated, fantastiske skapninger, et levende og pustende univers som man tidligere bare kunne drømme om. Hello Games het utviklerne som skulle sette alt på hodet og No Man’s Sky var tittelen som rullet over alles lepper.

No Man's Sky

Hello Games, No Man’s Sky

Gameplay og VR

Protagonisten starter på en ganske øde planet, og din oppgave vil være å reparere skipet ditt. Dette er en slags tutorial hvor bevegelse og byggemekanikk introduseres, og er relativt lett å forstå. VR Interface var dog noe rart, men det ble en fort tilpasset til. Du har egentlig ikke noe direkte mål i dette spillet annet enn å komme deg til midten av galaksen, og når du kommer dit åpnes det en ny galakse, klar for utforskning. Du vil få muligheten til å bruke multitoolen din til alskens oppgaver, slik som terraforming, crafting, inventory, bygging og mer. Spillmekanikken er intuitiv, morsomt og givende som vil holde deg opptatt i timesvis på veien mot hovedoppdraget ditt.

Floppen

Da spillet ble lansert på Steam i 2016 var det en horde med spillere som satt å ventet spent på denne nyheten, jeg var en av de, men lommeboka lå på hylla i noen dager ekstra – Og enda godt var det. Større flopp enn dette hadde jeg aldri bevitnet. Spillet virket halvferdig og det tok ikke lang tid før de negative kommentarene begynte å strømme inn. Planetene var uferdige, dyrelivet var buggy og det meste var ødelagt eller halvveis på en eller annen måte.

Veien tilbake for No Man’s Sky

Hello Games hadde trådd feil, men lovet å plastre alle sår. Denne lovnaden holdt de, og mer. Året er nå 2023 og er planen din å ta en ny titt på No Man’s Sky så har vi gode nyheter til deg. Dette ble kjøpt inn sammen med Vive Cosmos Elite og sist opplevelse som kan matche det jeg følte når VR settet ble tredd over hodet var når jeg prøvde PC VR for første gang i Half Life:Alyx. Det er få spill i etterkant som har fått til dette, og det jaktes enda.

Hello Games har jobbet iherdig og pusset dette spillet til en diamant av ypperste karat. Det øyeblikket og følelsen jeg fikk når jeg satt meg i romskipet og fløy ut i verdensrommet vil jeg sent glemme. Universet er endeløst og romstasjonene er fulle av liv og røre som man kan utforske. Planetene du besøker kan være triste og kjedelige eller spennende og vakre, akkurat sånn som det skal være.

No Man's Sky

Hello Games, No Man’s Sky

Som lovet støtter dette nå multiplayer, noe det ikke gjorde fra launch. Og har du planer om å spille dette så anbefaler jeg å ta med en du kan dele eventyret med, dette vil dere sent glemme. Forvent å ha litt over gjennomsnittet med spilletid her, No Man’s Sky er det vi kaller en tidstyv for her vil timene rulle uten at du er klar over det.

Konklusjon

Hello Games gikk rett på trynet når de lovet mer enn de klarte å holde, noe en ser mer regelmessig som årene går. Straffen de fikk for dette var kanskje litt mer grov enn det de fortjente, men vi som gamere er brutale når tilliten brytes – Og det skal vi også være.

Vi vil sent glemme oppstyret som ble skapt rundt denne omtalte tittelen. Hello Games gjorde det de lovet oss og ryddet opp med stil. De fleste som anmelder dette gir rundt 7/10-8/10, og dette fortjener de helt soleklart. Det er nå et komplett og fullverdig spill med hundrevis av timer stappet med eventyr, utforskning, action og moro.

Legg igjen en kommentar