Norsk Filminstitutt åpner lommeboken igjen

I år har Norsk Filminstitutt drysset penger over ni Norske spillstudioer, beløpet er på hele 15 millioner kroner, hvorav Megapop Oslo stikker av med hovedpremien på litt over 5 millioner kroner. Fjorårets runde i november utbealte Norsk Filminstitutt nesten 10 millioner kroner, hvor Norske Hyper Games med sitt Nonogram Stitch stakk av med ca 2.5 millioner til utvikling.

Norsk Filminsitutt

Norsk Filminstitutt kliner til igjen

Norsk Filminstitutt har skrevet på sine hjemmesider at for årets andre søknadsrunde ble kom det inn hele 39 forespørsler for utvikling av spill. Av disse 39 er det kun 9 stykker som vil få støtte, til sammen 14.991.681 kroner, etter vedtaksmøte denne uka.

De sier også at fem av de titlene som har fått bevilget penger er tidligere søkere. Spillene som er nye på lista er følgende:

  • Bergtatt er et action-rollespill med norsk svartmetall-estetikk og et stemningsfullt lydspor fra bandet Ulver.
  • A Numbers Game er en deckbuilder som kombinerer kortstrategi med terninger og tallgåter.
  • Juksemaker er et roguelite-kortspill fra Games People Play, hvor spilleren jukser seg ut av helvete.
  • I Dude, Where Is My Beer 2: A New Hop, jakter spilleren på en vanlig pils i et Oslo fylt med mikrobryggerier og hipstere.

Life Below

life below

Life Below er et strategispill hvor spilleren dykker ned i havets verden for å bygge og utvikle store korallrev. Dette reef builder-spillet fokuserer på å bevare og revitalisere de magiske, men truede, havområdene.

Megapop utvikler det de kaller “premium” spill for PC, Nintendo Switch og mobilplattformer. De er kjent for titler som Troll mot Vikinger og Haxity. Teamet, ledet av spillregissør Lise Hagen Lie og produsent Jørgen Tharaldsen, kombinerer erfarne utviklere med nye talenter og vektlegger mangfold. Life Below har tidligere mottatt 2.950.109 kroner i utviklingstilskudd fra NFI. Denne runden fikk Megapop AS, Oslo, tildelt 5.646.974 kroner fra Norsk Filminstitutt.

Somber Echoes

Somber Echoes

Somber Echoes er et actionspill i Metroidvania-sjangeren, inspirert av klassiske greske tragedier. Handlingen foregår på det enorme romskipet Atromitos, der spilleren som elitesoldaten Adrestia må hindre tvillingsøsteren sin i å begå en utenkelig handling. Spillet kombinerer gresk-romersk estetikk med science fiction og horror, og byr på utforskning og utfordrende kamper.

Rock Pocket Games, etablert i 2008 og ledet av produsent Ivan Moen, står bak Somber Echoes. De har tidligere utviklet Moons of Madness og bidratt til Flåklypa Grand Prix. Produsenter på Somber Echoes er Ivan Moen, Rino Moen og Jarle Hrafn Grindhaug, mens Tom-Ivar Arntzen og Vangelis Kalaitzis er spilldesignere. Spillet, tidligere kjent som Voidcast, har tidligere mottatt 7.550.000 kroner i utviklingstilskudd fra NFI. Denne runden fikk Rock Pocket AS, Tønsberg, tildelt 4.000.000 kroner fra Norsk Filminstitutt.

Pelle Politibil

pelle politibil

Pelle Politibil, godt kjent fra Norsk historie som den hyggelige politibilen fra barne-tv, er et mobilspill der spilleren løser fartsfylte oppdrag for å opprettholde lov og orden i en nordnorsk småby. Spillet kombinerer pek-og-klikk-sjangeren med actionfylte biljakter, og byr på en spennende opplevelse med både mestringsfølelse, blålys og sirener.

Playful Rebels, grunnlagt av Jim S. Hansen med bakgrunn fra film- og TV-bransjen, debuterer med Pelle Politibil. Produsent er Viktor Enoksen, mens Jim Hansen er spilldesigner. Spillet har tidligere mottatt 800.000 kroner i utviklingstilskudd fra NFI. Denne runden fikk Playful Rebels AS, Mosjøen, tildelt 1.200.000 kroner fra Norsk Filminstitutt.

Bergtatt

bergtatt jpg

Bergtatt er et action-RPG om å unnslippe skjebnen, satt i en psykologisk horrorverden preget av bekmørk skandinavisk folkekultur, hedensk overtro og okkulte temaer. Spillet, inspirert av norsk svartmetall, mørke skoger og iskalde vintre, er fortalt gjennom stilisert minimalisme. Musikk av Kristoffer Rygg/Ulver og Eir Vatn Strøm gir en stemningsfull opplevelse. Bergtatt blir tilgjengelig for både PC og Nintendo Switch ved lansering.

Anansi, ledet av produsent Steffen Oftedal som har bakgrunn som fotograf, debuterer med Bergtatt som sitt første kommersielle spill. Anansi AS, Oslo, fikk tildelt 1.180.000 kroner fra Norsk Filminstitutt.

Prosjekt Crop

Screenshot Crop 01

Prosjekt Crop er et spill for PC og konsoll som kombinerer historiedrevet thriller med gårdssimulator. Spilleren undersøker merkelige hendelser i en isolert landsby og avdekker et uhyggelig mysterium.

Carbonara Games er et nyoppstartet selskap etablert av tre erfarne utviklere med mål om å lage små, men ambisiøse spill. Produsent for Prosjekt Crop er Adrian Tingstad Husby. Spillet har mottatt 2.100.000 kroner i utviklingstilskudd fra NFI. Denne runden fikk Carbonara Games AS, Oslo, tildelt 1.000.000 kroner fra Norsk Filminstitutt.

A Numbers Game

filiokus a numbers game

A Numbers Game er et deck builder-spill for PC og mobil, hvor spilleren kombinerer kort med terningkast og bruker matematisk teori kreativt for å vinne kamper.

Spillutviklerne Filiokus, kjent for å vinne Spillprisen 2023 for beste innovasjon med Cal & Bomba, følger opp med A Numbers Game. Produsent Martin Lothe Sæterdal har bakgrunn som designer og utvikler, og spilldesignerne er Simen Barstad Skjevdal og Gjermund Mørkved Bohne. Filiokus AS, Oslo, fikk tildelt 830.000 kroner fra Norsk Filminstitutt.

Combustion

Combustion stillbilde 2 med tekstboble

Combustion er et action-rollespill inspirert av Playstation-klassikere fra 90-tallet. Spilleren tar rollen som Konstabel Calico, som bekjemper kriminalitet i neo-futuristiske Norrune, en by bygget på oljeplattformer. blir tilgjengelig for både PC og konsoll ved lansering..

Retro Dungeon er et enmannsselskap drevet av Fredrik Strøm, som har erfaring fra blant annet Funcom. Combustion er hans første kommersielle utgivelse, og spillet har mottatt 100.000 kroner i utviklingstilskudd fra NFI. Denne runden fikk Retro Dungeon, Oslo, tildelt 474.707 kroner fra Norsk Filminstitutt.

Juksemaker

Juksemaker nfi

Juksemaker er et humoristisk roguelite-kortspill for PC og mobil. Spilleren, som har gamblet bort sjelen sin, må utkjempe umulige pokerdueller for å unnslippe helvete. Ferden går gjennom helvetes syv lag av dødssynder, fylt med fiender og utfordringer som krever kløkt og et voksende arsenal av juksetriks.

Spillveteranen Jack Kristoffersen, med erfaring fra Funcom, Artplant, Kahoot, og Innerloop, startet Games People Play i 2020. Etter suksessen med Morder i hytta i 2022, er han nå designer og produsent på Juksemaker, selskapets andre spill. Games People Play AS, Oslo, fikk tildelt 460.000 kroner av Norsk Filminstitutt.

Dude, Where Is My Beer 2: A New Hop

dude where is my beer 2

Dude, Where Is My Beer 2: A New Hop er et pek-og-klikk-spill for PC, mobil og Switch. Spilleren følger en gammeldags mann på jakt etter en vanlig pils i et Oslo fylt med hipstere og mikrobryggeriøl. I denne oppfølgeren til Dude, Where Is My Beer? (2020) møter spilleren skurken bak forbudet mot pilsnerøl, Master Brewer.

Arik Zurabian, med bakgrunn i animasjon, har de siste årene fokusert på egne dataspill-prosjekter. I fjor ga han ut sitt andre spill, Another Bar Game. Dude, Where Is My Beer 2: A New Hop fikk tildelt 200.000 kroner fra Norsk Filminstitutt.

LES OGSÅ: Nesten 10 millioner kroner til Norske dataspill fra NFI.


Det beste til Gaming

Steelseries Gaming Headset Beste Gaming Headset

Gaming headset: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de Topp 5 Beste Gaming Headset på markedet. Vi tester og plukker ut de …
Razer Viper Ultimate Gaming Mus

Gaming mus: Test av de beste på markedet (2024)

Har du problemer med å finne frem til hvilken gaming mus du skal ha, så kan vi belyse noen gode …
Beste Gaming Tastatur 2023 og 2024 Banner

Gaming tastatur: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Dette er vår offisielle guide for de topp 5 beste gaming tastaturene på markedet. Vi tester og plukker ut de …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!