Norske World of Warcraft-spillere i trøbbel

Bjørn Christian Stokke

World of Warcraft Arthas Menethil

Stor bug får world of warcraft til å kræsje

Activision Blizzards World of Warcraft undergår «Patching» i hytt og gevær, mange ganger i måneden. Enten det er små «Hotfixes», vanlig patcher eller store oppdateringer som forandrer spillet drastisk. Uansett, hver gang dette skjer er hovedspillet utsatt for bugs. Det kan skje hvor som helst, og med hvem som helst når spillet patches. Denne gangen er det lille Norge som står for tur.

World of Warcraft kræsjer, men kun i Norge

Ved den kjente 10.2 oppdateringen stormet Norske spillere over til World of Warcraft-forumene for å uttrykke sin misnøye. Det er ukjent om dette også påvirker Activision Blizzard sine andre spilltjenester som Hearthstone, Warcraft Rumble, World of Warcraft Classic, og andre serverbaserte spill.

“X”/Twitter-bruker “Tastes-like-lemon” har laget en god oppsummering på reddit om hendelsen. Det reddit-brukeren melder om er at World of Warcraft vil ofte slutte å fungere under en «Loading Screen», og det spilleren må gjøre er å enten trykke Alt+F4 eller å åpne oppgavebehandling for å så lukke spillet manuelt. Det er større mengder med loading screens i World of Warcraft, og skal du inn i et PvP-område, inn i en «Mythic+ Dungeon», «Raid» eller lignende, risikerer du å bli låst ute, eller kastet ut før du engang har startet.

World of Warcraft Loading Screen
Battle for Azeroth Loading Screen | World of Warcraft

Først da dette ble gjort offentlig, og da spillere stormet over til forumene valgte Activision Blizzard ikke å kommentere på saken. Årsaken til dette vet vi ikke, men i senere tid er det nå tatt tak i, hvor utviklere nå ber om at publikum sender inn «Traceroutes». – Dette er først og fremst et IP og serverproblem hos Activision Blizzard, hvor serverene de bruker som Norge spiller på ikke fungerer optimalt. En foreløpig fiks for Norske spillere er å bruke en VPN som tar i bruk servere fra andre land, en god løsning, enn så lenge.

I følge vår kilde PcGamer, skriver de om at denne feilen kanskje ikke stammer fra patch 10.2 da det er brukere som melder om at dette startet å skje før patchen ble kjørt ut. En annne bruker melder at denne feilen også treffer fler av Activision Blizzard sine spill.

LES OGSÅ: Den dagen Dark Souls kunne skade datamaskinen din.

Det tar nok ikke lang tid før feilen blir rettet hos Activision Blizzard, men at det tar såppass lang tid før det blir gitt et ordentlig svar er ikke spesielt imponerende. Det er ofte vi hører at større spillselskap velger å “ignorere” feilen før den blir så stor at de er nødt til å ta tak i det. Kanskje en av de større sakene vi kjenner til rundt en slik håndtering vil vel være flausa fra Fromsoft, saken kan du lese over.

Legg igjen en kommentar