Nvidia: Tidligere enn ventet

Nvidia RTX4060

Som mange vet har Nvidia opparbeidet et nytt tilskudd i RTX-40 serien som originalt skulle ha lansering i Juli. Nvidia har nå valgt å fremskynde prosessen, og dette skal istede nå lanseres den 29. Juni klokken 15:00. Pass på å sjekke alle nettbutikker for sammenligning av priser og utgivelser fra tredjepartsleverandører. Tradisjon tro vil det komme mange forskjellige versjoner med forskjellige specs og priser. Bruk litt tid på å sjekke det som er viktigst for deg så får du som regel et bedre resultat.

Faller ved målstreken

Prislappen på GeForce RTX4060 er kanskje mer velkommen enn noe annet enn det grafikk-kort marerittet vi opplevde med det covid gjorde med 30 serien til Nvidia og den generelle tilgjengeligheten med så og si alt i verden.

GeForce RTX4060-serien kommer med Ada Lovelace-arkitekturen og sammen med AI vil dette gjøre kortet meget imponerende.

RTX4060 lanseres hovedsaklig med to versjoner, 4060TI og vanlig 4060, dog blir det også en versjon med mer VRAM (16GB), opp fra noe skralle 8GB. Som vi lærte fra 3070 så holder ikke 8GB med dagens krav, så her burde du kanskje holde litt stramt i håndbrekket enn så lenge.

Nvidia Price 4060

Nvidia RTX4060 klarer ikke å konkurrere

Det nye 4060 kortet er laget for å konkurrere i 1080p-klassen, slik som de andre kortene, 1060, 2060 og 3060. Dette er ikke et “toppen av kransekaka” kort, men heller noe for de som ikke ønsker å blåse hele lomme boka si på et stykke hardware. Kortet er som alle andre i 40-serien kompatibel med DLSS-3, en teknologi utviklet for å kunne gi deg mer FPS via en god mixtur med diverse oppgaver AI skal kunne løse for oss. DLSS står for Deep Learning Super Sampling og er i bunn og grunn bildeoppskalering. Les mer om dette her.

I videoen under vises det en live FPS test med DLSS 3 i Warhammer 40.000: Darktide.

Selvom det alltid frister å få en founders edition inn i heimen så er det ikke alltid dette lønner seg.

Kortene er som regel litt under kvaliteten av det en tredjeparts-leverandør klarer å få til, enten det er med ekstra kjøling eller høyere boost clocking.

Et tredjeparts kort er også gjerne mer mottakelig for overklokking, men her anbefales det å følge en nøye guide eller at du vet hva du holder på med.

Et kort som er overklokket er alltid i større risikosone for å bli ødelagt.

Nvidia RTX4060

Nvidia i hard storm

Se full review av Nvidia RTX 4060 TI hos Linus Tech Tips med grundige og informative tester samt innsiktsfulle meninger. Videoen følger under, og gir en detaljert analyse av ytelse, funksjoner og pris. Ikke gå glipp av denne omfattende gjennomgangen!

LES OGSÅ: Beste Gaming Grafikkort for 2024.


Siste Nyheter

Nintendo Direct

Nintendo Direct (2024) viser nye spill

Nintendo hadde sin Nintendo Direct livestream i dag. Presentasjonen, som startet kl. 15:00 britisk tid, varte i omtrent 40 minutter …
Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Elden Ring: Shadow of the Erdtree – er du klar?

Som de fleste har fått med seg, er det slik at Fromsoftwares nyeste utvidelse/DLC, Elden Ring: Shadow of the Erdtree, …
Starfield Banner

Starfield skyter seg i foten med ny oppdatering

Det er lenge vært planlagt en stor oppdatering til Starfield med blant annet “Creation Kit”, nye oppdrag, og generelt en …

Vurder å støtte oss via Patreon!
Become a patron at Patreon!